ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τέτοιες ευκαιρίες η Γερμανία δεν τις χάνει!(vid)

Για πρώτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών πέρασε η Γερμανία και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Χιλή. Τα «πάντσερ» επικράτησαν 4-1 κόντρα στο Μεξικό, που ακόμα… χάνει ευκαιρίες. 

Η ομάδα του Λεβ πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, χάρη στα απανωτά χτυπήματα του Γκορέτσκα (6’ και 8’). Το ματς «καθάρισε» ουσιαστικά στο 59’ όταν ο Βέρνερ έκανε το 3-0. Οι Μεξικανοί μείωσαν με γκολάρα του Φαμπιάν στο 89ο λεπτό, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γιουνές στις καθυστερήσεις (90+1’). 

Το ματς

Το ένα μετά το άλλο έρχονταν τα χτυπήματα για το Μεξικό. Η Γερμανία κάνοντας απλά τα αυτονόητα πέτυχε δύο τέρματα (6’, 8’) πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά. Ο Γκορέτσκα ήταν «σεληνιασμένος» και πέτυχε και τα δύο γκολ των «πάντσερ», που δεν αγχώθηκαν καθόλου από την πίεση των «Αζτέκων». 

Παρά το κάκιστο ξεκίνημα, οι παίκτες του Οσόριο δεν έχασαν το κουράγιο τους και έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στη μάχη για το εισιτήριο του τελικού. Η αλήθεια είναι πως η εικόνα τους ήταν καλή, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στις αντεπιθέσεις ενώ έχασαν αρκετές ευκαιρίες μπροστά απ’ την εστία του Τερ Στέγκεν που είδε την άμυνά του να κάνει… νερά, αλλά δεν το πλήρωσε. 

Δεν άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού ούτε μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια. Το Μεξικό είχε τα ηνία και συνέχισε να πιέζει την αντίπαλη άμυνα. Οι Γερμανοί αν και αγχώθηκαν έκαναν «σβηστά» το 3-0 με τον Βάγκνερ κι από εκεί και πέρα 60’ το παιχνίδι χαλάρωσε υπερβολικά. 

Οι «Αζτέκοι» παρότι δεν είχαν… ελπίδα να προκριθούν συνέχιζαν να έχουν καλή εικόνα και να δημιουργούν ευκαιρίες, όμως ο Τερ Στέγκεν δεν τους έκανε την χάρη. Τελικά ο Φαμπιάν έπιασε ένα φοβερό σουτ απ’ τα 40 μέτρα κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για το Μεξικό. Οι Γερμανοί πάντως ήταν αυτοί που ήταν την τελευταία λέξη, αφού διαμόρφωσαν το τελικό σκορ με τον Γιουνές στις καθυστερήσεις (90+1’).

Γερμανία (Λεβ): Τερ Στέγκεν, Έκτορ, Ρούντιγκερ, Γκίντερ, Ρούμπι, Ντράξλερ (81’ Γιουνές), Γκορέτσκα (67’ Τσαν), Κίμιχ, Χένριχς, Στιντλ (79’ Στιντλ), Βέρνερ 

Μεξικό (Οσόριο): Οτσόα, Μορένο, Αλανίς, Λαγιούν, Αραούχο, Ακίνο (46’ Λοθάνο), Ερέρα, Τζόναθαν Ντος Σάντος (67’ Μάρκες), Τζιοβάνι Ντος Σάντος (63’ Φαμπιάν), Τσιτσαρίτο, Χιμένες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ