ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανατροπή και σχεδόν πρόκριση

Η δεύτερη αγωνιστική του Α’ ομίλου του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών έκανε γνωστή και την πρώτη ομάδα που μένει εκτός συνέχειας από την διοργάνωση. Αυτή είναι η Νέα Ζηλανδία που παρά του ότι προηγήθηκε τελικά το Μεξικό ανέτρεψε το σκορ και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του ομίλου.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε σχεδόν καθόλου ποδόσφαιρο αφού το θέαμα ήταν φτωχό και οι φάσεις πολύ λίγες. Οι δύο ομάδες ελάχιστα απειλούσαν την αντίπαλη εστία ενώ τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν αυτά που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Νέα Ζηλανδία ήταν αυτή που τελικά ευτύχισε να σκοράρει λίγα λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου. Μετά από σύγχυση στη περιοχή ο Κρις Γούντ βγήκε στο τετ-α-τετ και δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0 στο 42’.

Το Μεξικό έπρεπε να αντιδράσει και έτσι στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό αγώνα. Οι Μεξικανοί πίεζαν συνεχώς και έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 54’ ο Χιμένες με μια εξαιρετική κίνηση γύρισε ενώ ήταν πλάτη με το τέρμα και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας. Παρόλα αυτά δεν σταμάτησαν να πιέζουν και τελικά έφτασαν και στην ανατροπή. Στο 72’ ο Περάλτα εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κίνηση του Αγκίνο και με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Παρά την προσπάθεια της Νέας Ζηλανδίας και παρά την ένταση που επικράτησε στο τέλος το Μεξικό κατάφερε να πάρει την νίκη.

Πλέον το Μεξικό θέλει μόνο ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ρωσία που έχει 3 βαθμούς. Η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει την αδιάφορη Νέα Ζηλανδία και αρκείται και αυτή στην ισοπαλία αφού έχει και αυτή 4 βαθμούς.