ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η μετριότητα πληρώθηκε(vid)

Σε ρηχά νερά έμεινε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία στην πρεμιέρα της στο κύπελλο συνομοσπονδιών, καθώς έμεινε στο 2-2 με το Μεξικό δεχόμενη την ισοφάριση στο 90+1’. Η εμφάνιση ήταν μέτρια για τους Ίβηρες που παραλίγο όμως να πάρουν τη νίκη.

Σε χαλαρούς ρυθμούς ξεκίνησε ο αγώνας και χωρίς τις πολλές καλές φάσεις, αλλά στο ποδόσφαιρο μια στιγμή μπορεί να βάλει φωτιά. Στο 21’ σκόραρε ο Πέπε όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ καθώς μέσω του βίντεο υποδείχθηκε οφσάϊντ στο «χτίσιμο» της φάσης. Όμως το ματς άναψε και τελικά με μια ασσίστ του Κριστιάνο το γκολ για την Πορτογαλία ήρθε στο 34’ από τον Κουαρέσμα. Γκολ που δεν κράτησαν μαζί τους οι Πορτογάλοι ως το ημίχρονο, καθώς το σοβαρό λάθος του Γκερέϊρο στο 42’ έφερε γκολ με κεφαλιά του Τσιτσαρίτο από ασσίστ του Βέλα.

Η επανάληψη δεν είχε τις πολλές συγκινήσεις μέχρι που αποφάσισαν οι προπονητές να αλλάξουν πράγματα, με την Πορτογαλία να ανεβάζει στροφές και να πιέζει στα τελικά στάδια. Η είσοδος του Αντρέ Σίλβα έφερε και μια μεγάλη ευκαιρία που βρήκε ο ίδιος με κεφαλιά, αλλά ο Οτσόα απέκρουσε. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 86’ από λάθος του Ερέρα ήρθε το γκολ με τον Σεντρίκ. Σε αντεπίθεση οι Πορτογάλοι έχασαν κι άλλη μια ευκαιρία με τον Τζέλσον, όμως την πάτησαν στο φινάλε. Με κεφαλιά του Μορένο στο 90+1’ μετά από κόρνερ ήρθε η ισοφάριση και το τελικό 2-2.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Φόντες, Ραφαέλ Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μουτίνιο (58' Άντριεν Σίλβα), Αντρέ Γκόμες, Κουαρέσμα (82' Αντρέ Σίλβα), Νάνι (58' Ζέλσον Μαρτίνς), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο (67' Αραούχο), Ρέγες, Έκτορ Μορένο, Λαγιούν, Ερέρα, Ντος Σάντος, Γκουαρδάδο, Βέλα (57' Τζιοβάνι ντος Σάντος), Χιμένες (79' Περάλτα), Τσιτσαρίτο.