ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ψάχνουμε νέο κάτοχο

Η Εθνική Βραζιλίας διέρχεται μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της, αφού διαρκώς δυσκολεύεται να πετύχει το παραμικρό στις μεγάλες διοργανώσεις που λαμβάνει μέρος. Μετά το Κόπα Αμέρικα 2007 που τη βρήκε νικήτρια, απέτυχε να εντυπωσιάσει τόσο στα δυο τέτοια τουρνουά που ακολούθησαν (2011,2015) και πόσο μάλλον στο φετινό που αποκλείστηκε από τους ομίλους.

Έτσι θα έχουμε την διαφορά πως για πρώτη φορά από καθιέρωσης του κυπέλλου συνομοσπονδιών της FIFA, δε θα λάβει μέρος η «Σελεσάο»! Μάλιστα το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως στα τρία προηγούμενα που έγιναν, 2005,2009,2013, οι Βραζιλιάνοι πήραν το τρόπαιο, άρα θα ψάξουμε και νέο  νικητή στο θεσμό.

Πίσω στο 2005 έλαβαν μέρος ως οι πρωταθλητές κόσμου του 2002, το 2009 συμμετείχαν ως πρωταθλητές Νοτίου Αμερικής 2007 ενώ το 2013 ως διοργανωτές του μουντιάλ 2014. Ως γνωστό, η διοργάνωση αυτή θεωρείται ως ένα τουρνουά γενική πρόβα για το μουντιάλ και γίνεται ένα χρόνο πριν στη χώρα που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική  διοργάνωση.

Μέχρι στιγμής, για τη διοργάνωση της Ρωσίας το 2017 ξέρουμε τις έξι από τις οκτώ χώρες που θα λάβουν μέρος. Η διοργανώτρια Ρωσία, η πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία, αυτή της Νοτίου Αμερικής Χιλή (δε θα λάβει μέρος η χώρα που θα πάρει το φετινό τρόπαιο καθώς πρόκειται για επετειακή διοργάνωση με συμμετοχή χωρών γενικά της Αμερικής και όχι μόνο της Νότιας), το Μεξικό από Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, η Νέα Ζηλανδία από Ωκεανία και η Αυστραλία από Ασία.

Μένουν οι θέσεις της Ευρώπης που θα βγει από το Euro, η νικήτρια ή η φιναλίστ αν νικήτρια είναι η Γερμανία, και της Αφρικής που θα βγει από το Κύπελλο Εθνών της ηπείρου το Γενάρη του 2017.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η ομάδα που κατέκτησε τα τρία τελευταία, και είναι πολυνίκης του θεσμού με τέσσερα, θα το δει από την τηλεόραση. Κάτι που πρέπει να την προβληματίσει…