ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το πρώτο της! (vid)

Με τέρματα των Πογκμπά στο 18’ και Μχιταριάν στο 48’, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε τον Άγιαξ με 0-2 στην Στοκχόλμη και κατέκτησε την φετινή διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτός είναι ο πέμπτος ευρωπαϊκός τίτλος για την αγγλική ομάδα και πρώτος μετά το 2008. Μ' αυτή της την κατάκτηση, οι Άγγλοι έχουν κατακτήσει όλους τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς τίτλους.

Η εικόνα του αγώνα

Μόλις στο πρώτο λεπτό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν το σουτ του Πογκμπά έφυγε άουτ. Η Γιουνάιτεντ άρχισε καλύτερα το ματς και στο 6’ ο Φελαϊνί δεν πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά και να σκοράρει από το γύρισμα του Μάτα. Στο 18’, όμως, ο Πολ Πογκμπά δεν «λάθεψε» και άνοιξε το σκορ. Ήταν το σουτ του Γάλλου σταρ από πάσα του Φελαϊνί που κόντραρε στον Σάντσες και η μπάλα ξεγέλασε τον Ονανά και κατέληξε στα δίκτυα. Στη συνέχεια, ο Άγιαξ ανέβηκε και πίεσε την Γιουνάιτεντ χωρίς να χάσει την πολύ καλή ευκαιρία. Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ είχε καλή ευκαιρία στο 24’, όταν το σουτ του Βαλένσια αποκρούστηκε σωτήρια από τον Ονανά. Γενικότερα, ήταν ένα ημίχρονο που ο Άγιαξ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο  μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την ουσία με το γκολ του Πογκμπά.

Η επανάληψη άρχισε με γκολ. Ήταν το 48’, όταν ο Μχιταριάν με γυριστό σουτ σκόραρε για το 0-2 των Άγγλων. Στη συνέχεια, οι Ολλανδοί πίεσαν, αναγκάζοντας την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να οπισθοχωρήσει στο αμυντικό της μισό. Ο Φελαϊνί κόντρα στη ροή του αγώνα είχε μια καλή κεφαλιά που κατέληξε στα χέρια του Ονανά. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν με τις αλλαγές τους, η μεν να μειώσει και η άλλη να διαφυλάξει το υπέρ της προβάδισμα. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, όμως, και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο στο Γιουρόπα Λιγκ και τον πέμπτο της ευρωπαϊκό τίτλο συνολικά. Παράλληλα, επιστρέφει και στο Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι συνθέσεις:

Άγιαξ: Ονανά, Φέλτμαν, Ρίντεβαλντ, Τραορέ, Σάντσες, Κλάασεν, Γιουνές, Σένε, Ζίγετς, Ντόλμπεργκ, Ντε Λιχτ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Νταρμιάν, Βαλέντσια, Σμόλινγκ, Φελαϊνί, Αντέρ Ερέρα, Πογκμπά, Μάτα, Μπλιντ, Μχιταριάν, Ράσφορντ

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση