ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε!

Τι και αν το παιχνίδι είχε δραματικό φινάλι. Τι και αν στο 86’ η Θέλτα μπήκε και πάλι στο παιχνίδι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Ένα τέρμα του Φελαϊνί στο 17’ έδωσε το προβάδισμα για τους Άγγλους, ενώ ο Ρονκάλια ισοφάρισε στο 86’. Κόκκινη κάρτα είδαν ο Ρονκάλια και Μπαγί στο 87’ με τον δεύτερο να χάνει τον τελικό. Στην Στοκχόλμη οι Άγγλοι θα βρουν απέναντι τους τον Άγιαξ που πέρασε παρά την ήττα του με 3-1 στην Γαλλιά από την Λυών.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι Ισπανοί. Η Θέλτα ήθελε το τέρμα και το έψαχνε από νωρίς. Μόλις στο 4’ ο Άσπας μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε το σουτ, με τον Ρομέρο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Βας, ο Ρονκάλια ανέβηκε πιο ψηλά από όλους, έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε έξω. Στο 12’ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Άγγλους. Ο Πογκμπά έκανε μαγική ενέργεια, έδωσε στον Ράσφορντ, το πλασέ του οποίου πέρασε έξω. Στο 18’ ήρθε το τέρμα για την Γιουνάιτεντ. Ήταν η καταπληκτική σέντρα του Ράσφορντ για τον Φελαϊνί, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Αλβαρεθ και έγραψε το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα σε μια όμορφη αντεπίθεση ο Μικιταριάν δοκίμασε το πόδι του από δύσκολη θέση, με την μπάλα να φεύγει ψηλά έξω. Στο 26’ ο Ερνάντες έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Ρομέρο να διώξει σε κόρνερ. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός κάτι που βόλευε σαφώς τους Άγγλους. Στο 37’ καταγράφηκε η επόμενη φάση, όταν από το ύψος της περιοχής ο Πογκμπά έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Άλβαρεθ. Τρία λεπτά αργότερα ο Σίστο έκανε ωραία κίνηση και από το ύψος της περιοχής δοκίμασε το φαλτσαριστό σουτ, όμως ο Ρομέρο απέκρουσε. Στο 42΄ο Σίστο έβγαλε τη γλυκιά μπαλιά στην περιοχή των Άγγλων, ο Βας έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε έξω.

Β’ Ημίχρονο

Δυνατά μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες. Μόλις στο 46’ ο Ρομέρο έδιωξε ένα γύρισμα από δεξιά του Ούγκο Μάγιο. Τρία λεπτά αργότερα, έφυγε ένας πύραυλος από το πόδι του Μικιταριάν με τον Άλβαρεθ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 55’ ο Άσπας έκανε το σουτ από μακριά, όμως ο Ρομέρο απέκρουσε εύκολα. Τρία λεπτά αργότερα ο Γκιντετί βρέθηκε στην περιοχή σε πολύ καλό σημείο, όμως το σουτ του πέρασε έξω. Στο 64’ ο Ράσφορντ πέρασε δυο ποδοσφαιριστές, μπήκε στην περιοχή το πλασέ του όμως έσωσε ο Άλβαρεθ. Στο 69’ ο Φελαϊνί βρέθηκε στην περιοχή έκανε το σουτ στην κλειστή γωνιά του Άλβαρεθ, ο οποίος όμως έδιωξε σε κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα ο Χόθαμπεδ έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα πέρασε όμως μόλις έξω. Στο 75’ έγινε η μπαλιά στην περιοχή των Άγγλων, ο Γκιντετί έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Στο 87’ ο Ρονκάλια έπιασε μια εκπληκτική κεφαλιά και έγραψε το 1-1. Στο 88’ οι παίχτες των δυο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια, έπαιξαν ξύλο και έτσι Μπαγκί και Ρονκάλια είδαν την κόκκινη κάρτα. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν ακατάλληλη για καρδιακούς καθώς ο Γκιντετί μόνος κυριολεκτικά δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στο άδειο τέρμα.

Ενδεκάδες:

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλένθια, Μπαγί, Μπλιντ, Νταρμιάν, Ερέρα, Φελαϊνί, Λίνγκαρτ, Πογκμπά, Μικιταριάν, Ράσφορντ

Θέλτα: Άλβαρεζ, Μάγιο, Ραντόγια, Ερνάντες, Γκιντετί, Άσπας, Σιστό, Βας, Γιόνι, Καμπράλ, Ρονκάλια

 

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση