ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άντεξε και έγραψε ιστορία η Θέλτα

Η Θέλτα πήρε 1-1 στην έδρα της Γκενκ στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για τα ημιτελικά του Europa League και, σε συνδυασμό με το 3-2 στο «Μπαλαϊδος» την περασμένη εβδομάδα, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Σίστο έκανε το 0-1, ο Τροσάρ ισοφάρισε άμεσα, οι Βέλγοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν, παρά την πίεση που άσκησαν οι «βιγκίστας» πανηγύρισαν στο τέλος.

Οι Βέλγοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, αφού ήταν αυτοί που ήθελαν να σκοράρουν για να προκριθούν και στο πρώτο τέταρτο δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες στην εστία του Σέρχιο Αλβαρεθ. Οι «βιγκίστας» ισορρόπησαν στη συνέχεια και άρχισαν να απειλούν με πολλούς παίκτες μεσοεπιθετικά την εστία του Ράιαν. Σιγά σιγά, το ματς ανέβασε ρυθμό και η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο εστίες, με τις ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν. Σιγά σιγά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν περισσότερο την εστία των «θέλτικος» με τον Τροσάρ να χάνει τις περισσότερες ευκαιρίες και τους Γαλιθιάνους να ολοκληρώνουν το πρώτο 45λεπτο με κάποιες φάσεις στη βελγική εστία.

Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά, όπως και στην αρχή της αναμέτρησης και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Έτσι, αφού δεν τα κατάφεραν, στο 63΄ ο Σίστο έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, προχώρησε και με ένα εκπληκτικό βολέ «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-1, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση. Η Γκενκ απάντησε άμεσα στο 67’, όταν ο Τροσάρ έκανε το ίδιο πράγμα και με ξαφνικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε.

Όλη η Γκενκ βγήκε μπροστά πλέον και άρχισε να χάνει σωρηδόν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Αλβαρεθ, χωρίς να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και η Θέλτα προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πηγή: sport-fm.gr

Πηγή: sport-fm.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση

X
X