ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Επική πρόκριση! (vid)

Σ’ ένα φανταστικό παιχνίδι, ο Άγιαξ πήρε την «χρυσή» πρόκριση στο Γκελζενκίρχεν  επί της Σάλκε, παρά την ήττα του με 3-2 στην παράταση. Οι Βιεργκέβερ και Γιουνές τα γκολ για την ομάδα του Πίτερ Μπος στο 111’ και 120'. Γκορέτζκα, Μπουργκστάλερ και Καλιγκιούρι τα γκολ των Γερμανών, οι οποίοι προσπάθησαν, πίεσαν αλλά έμειναν απλά με την νίκη χωρίς αντίκρισμα. Με δέκα από το 80’ ο Άγιαξ λόγω αποβολής του Φέλτμαν.

Η εικόνα του αγώνα

Η Σάλκε ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, χάνοντας δύο ευκαιρίες στο πρώτο δίλεπτο με Γκορέτζκα και σουτ του Μέγιερ στο δοκάρι. Ήταν ένα ματς με πολύ γρήγορο ρυθμό. Στο 13’, ο Ζιγιέχ έχασε την πρώτη του ευκαιρία με εκτέλεση φάουλ του Ζιγιέχ, την οποία απέκρουσε ο Φέρμαν σταθερά. Σιγά σιγά ο «Αίαντας» ισορροπούσε το παιχνίδι, ενώ η Σάλκε προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο περισσότερο να απειλήσει. Στο 23’ ο Βιεργκέβερ απείλησε με ψαλιδάκι την εστία του Φέρμαν. Οι Ολλανδοί συνέχιζαν να είναι καλύτεροι στο ματς, ενώ από την άλλη, οι Γερμανοί είχαν κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους τον Γκορέτζκα. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, ο Μπουργκστάλερ βρέθηκε απέναντι από τον Ονανά, όμως απέτυχε να τον νικήσει. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Η επανάληψη άρχισε με ευκαιρία για τον Άγιαξ. Ήταν η εκτέλεση φάουλ του Σένε που αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Φέρμαν σε κόρνερ. Μέσα σ’ ένα δίλεπτο (54’-56’) η Σάλκε σκόραρε δύο γκολ με Γκορέτζκα και Μπουργκστάλερ, φτάνοντας στην ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 64’ο Χέβεντες είχε μια πολύ καλή ευκαιρία που έφυγε άουτ. Στο 80’, ο Άγιαξ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Φέλτμαν. Η Σάλκε ενέτεινε τις προσπάθειες τις για το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση στα ημιτελικά και λίγο έλειψε να τα καταφέρει με πλασέ του Χέβεντες στις καθυστερήσεις.  Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση.

 Η παράταση άρχισε με την Σάλκε να πιέζει ασφυκτικά και να χάνει πολύ καλή ευκαιρία με σουτ του Γκάις στο 99’΄. Δύο λεπτά αργότερα, ο Καλιγκιούρι με κεφαλιά από σέντρα του Κολάσινατς πέτυχε το 3-0, εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτή την πίεση της ομάδας του. Στο 111’ κόντρα στη ροή του αγώνα ο Βιέργκέβερ με προβολή σκόραρε και έδωσε σκορ πρόκρισης στον «Αίαντα». Στο 120’ ο Γιουνές με σουτ, μείωσε σε 3-2 και «σφράγισε» την πρόκριση των Ολλανδών.

Οι συνθέσεις:

Σάλκε: Φέρμαν, Ρίτερ, Χέβεντες, Νάστασιτς, Κολάσινατς, Μπεντάλεμπ, Σταμπουλί (54' Χουντελάαρ), Καλιγκιούρι, Γκορέτζκα (84' Γκάις), Μέγιερ, Μπουργκστάλερ

Άγιαξ: Ονανά, Βέλτμαν, Σάντσες, Ντε Λιγκτ, Βιεργκέβερ, Ζιγιέχ, Σένε (72' Φαν Ντερ Μπέεκ), Κλάασεν, Κλάιφερτ (61' Ντόλμπεργκ), Τραορέ (82' Τέτε), Γιουνές

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση