ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Μάρκους είχε το κλειδί (pics+vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα δραματικό αγώνα που οδηγήθηκε στην παράταση κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League κερδίζοντας με 2-1. Η Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήρε την πρόκριση. Η Άντερλεχτ αν και πίεσε σε κάποιο διάστημα του α’ ημιχρόνου δεν κατάφερε να πετύχει τίποτα παραπάνω πέραν του γκολ που πέτυχε. Ο άνθρωπος που έκρινε την αναμέτρηση ήταν για ακόμη μια φορά το παιδί αποκάλυψη, Μάρκους Ράσφορντ που με ασίστ στον Μικιταριάν στο 1-0 και δικό του γκολ στο 117’ χάρισε την πρόκριση στους «κόκκινους διαβόλους». Ο Χανί ήταν αυτός που ισοφάρισε για την Άντερλεχτ στο 32’.

Καλή το πρώτο 20λεπτο

Το πρώτο ημίχρονο τα είχε σχεδόν όλα με δύο γκολ φάσεις και ένα σοβαρό τραυματισμό. Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα και ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο. Μόλις στο 10’ ο Ράσφορντ έστρωσε στον Μικιταριάν που με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Ο επιθετικός μονόλογος των «κόκκινων διαβόλων» δεν σταμάτησε εκεί αφού στο 12’ ο Πογκμπά έκανε την κεφαλιά με τον Ρούμπεν να σώζει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ρούμπεν έδιωηξε εξαιρετικά φαλτσαριστό σουτ του Λίνγκαρντ. Από εκεί και πέρα ο τραυματισμός του Ρόχο φαίνεται ότι επηρέασε την Γιουνάιτεντ και η Άντερλεχτ βρήκε ευκαιρίες. Στο 21’ ο Ατσεαμπόνγκ βγήκε τετ-α-τετ με τον Ρομέρο όμως ο Αργεντίνος απέκρουσε. Στο 26’ ο Ντεντόνκερ έκανε μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι. Η ισοφάριση τελικά ήρθε στο 32’ όταν όλα πήγαν στραβά για την Γιουνάιτεντ και καλά για τους Βέλγους. Συγκεκριμένα η μπάλα βρέθηκε από κόντρα στο πόδι του Τίλεμανς αυτός έκανε το σουτ με την μπάλα να κτυπά σε πόδι αμυντικού και να κτυπά στο δοκάρι και στην επαναφορά να γίνεται σύγχυση στην περιοχή και η μπάλα να στρώνεται στον Ανί που μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να ξαναπάρει τα ηνία του αγώνα ωστόσο δεν απείλησε ιδιαίτερα. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 1-1.

Δεν το βρήκε και το πήγε παράταση

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν κυρίαρχος στον αγώνα αλλά δεν βρήκε το γκολ και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 49’ ο Σο γύρισε μέσα από την μικρή περιοχή αλλά ο Λίνγκαρντ μόλις που δεν βρήκε την μπάλα για να την στείλει στα δίκτυα. Η Μάντσεστερ συνέχισε να πιέζει και στο 69’ ο Ράσφορντ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το γκολ όταν μετά από λάθος έφυγε τετ-α-τετ αλλά επιχείρησε να περάσει και τον τερματοφύλακα με αποτέλεσμα να ανοίξει πολύ το κοντρόλ και να χάσει σπουδαία ευκαιρία. Στο 71’ ο Ζλάταν μέσα από την περιοχή και όντας μόνος έκανε το πλασέ αλλά ο Ρούμπεν απέκρουσε δύσκολα. Η Γιουνάιτεντ συνέχισε να πιέζει και να φτάνει εύκολα στα καρέ του αντιπάλου αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει κλασσικές ευκαιρίες. Έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση με τον Ιμπραΐμοβιτς να τραυματίζεται σοβαρά στην τελευταία φάση του αγώνα.

Ο Ράσφορντ είχει το κλειδί

Στην παράταση η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα και πίεζε αφού δεν ήθελε ο αγώνας να οδηγηθεί στα πέναλτι. Ωστόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν έβρισκαν ευκαιρίες. Αντιθέτως στο 104’ ένα σουτ του Τίλεμανς απείλησε την εστία του Ρομέρο όμως ο Αργεντίνος ήταν έτοιμος. Με την έναρξη του β’ μέρους της παράτασης το άστρο του Μάρκους Ράσφορντ έλαμψε ξανά. Στο 107’ ο Φελαϊνί κατέβασε στον Άγγλο και αυτός γύρισε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ κάνοντας το 2-1 και πανηγυρίζοντας έξαλλα. Στο 110’ ο Πογκμπά λίγο έλειψε να σκοτώσει τον αγώνα αλλά το σουτ του σταμάτησε στον Ρούμπεν. Η Άντερλεχτ ακολούθως έψαχνε ένα γκολ για να κλέψει την πρόκριση και να φύγει  θριαμβεύτρια από το Όλντ Τράφορντ. Παρά τις προσπάθειές τους οι Βέλγοι δεν βρήκαν το γκολ και έτσι η Γιουνάιτεντ πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Europa League.

Οι συνθέσεις:

Μαν. Γιουνάϊτετ(Μουρίνιο): Ρομέρο, Βαλένθια, Μπαιγί, Ρόχο (22' Μπλίντ), Σο, Κάρικ, Πογκμπά, Ράσφορντ, Μκταριάν, Λίνγκαρντ (60' Φελαϊνί), Ιμπραήμοβιτς (91' Μαρτιάλ)

Άντερλεχτ(Βάιλερ): Ρούμπεν, Άππια, Μπόντζι, Σπάχιτς, Ομπράντοβιτς, Τιέλεμανς, Ντεντόνκερ, Χαννί (63' Στάντσιου), Τσίπτσιου (63' Μπρούνο), Τεότορτζικ (79' Θέλιν), Ατσεαμπόνγκ

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση

X
X