ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Με σφραγίδα Ομπαμεγιάνγκ! (vid)

Με πρωταγωνιστή τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ κέρδισε την Μπενφίκα με 4-0, ανατρέποντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός πέτυχε χατ τρικ, ενώ το άλλο γκολ της ομάδας του Τόμας Τούχελ πέτυχε ο Πούλισιτς.

Αναγνωριστικά άρχισε ο αγώνας στη Γερμανία. Οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους ευκαιρία άνοιξαν το σκορ. Ο Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε με κεφαλιά από το κόρνερ του Ντεμπελέ και την πρώτη κεφαλιά του Πούλισιτς στο δεύτερο δοκάρι. Στο 8’, ο Μαρκ Μπάρτρα είχε κεφαλιά άουτ από κόρνερ του Ντεμπελέ. Η Ντόρτμουντ συνέχιζε να είναι καλύτερη στον αγώνα και στην συνέχεια, έχοντας υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας. Η πρώτη ευκαιρία για την Μπενφίκα χάθηκε στο 24’, όταν ο Τσέρβι έκανε το πλασέ στα χέρια του Μπούρκι. Στο 33’, ο Λουιζάο απείλησε ξανά με κεφαλιά του Λουιζάο, την οποία απέκρουσε σταθερά ο Μπούρκι και πάλι. Προς τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου η Μπενφίκα ισορρόπησε και κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο σ’ ένα παιχνίδι κέντρου περισσότερο με πολλά φάουλ. Στο 42’, ο Πούλισιτς είχε μια κεφαλιά, την οποία απέκρουσε δύσκολα ο Έντερσον. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες στην απόλυτη ισορροπία.

Η επανάληψη άρχισε με σουτ του Τσέρβι που κόντραρε σε αμυντικούς για την Μπενφίκα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ομπαμεγιάνγκ είχε ένα ανάποδο ψαλίδι από φάουλ του Κάστρο που κατέληξε άουτ. Μέσα σε δύο λεπτά (59’ και 61’) η Ντόρτμουντ πέτυχε δύο γκολ με Πούλισιτς και Ομπαμεγιάνγκ, παίρνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Στο 66’, η Ντόρτμουντ είχε ένα σουτ του Κάστρο που έφυγε άουτ. Στη συνέχεια, οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία των Γερμανών. Στο 84’, οι Γερμανοί είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Μπάρτρα από το κόρνερ του Κάστρο. Στο 85’, ο επιθετικός από την Γκαμπόν ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ τρικ, σκοράροντας το τέταρτο γκολ της Ντόρτμουντ με πλασέ.

Το τέλος του αγώνα βρήκε την Ντόρτμουντ θριαμβεύτρια, παίρνοντας την πρόκριση με άνετο τρόπο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εντεκάδες:

Ντόρτμουντ: Μπόυρκι, Μπάρτρα, Ντεμπελέ (80' Καγκάβα), Ομπαμεγιάνγκ (86' Σίρλε), Πούλισιτς, Παπασταθόπουλος (88' Γκίντερ), Πίστσεκ, Κάστρο, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Ντουρμ

Μπενφίκα: Έντερσον, Σεμέδο, Λουιζάο, Λιντελοφ, Ελισέου, Αλμέιδα, Σάμαρης (74' Ζίφκοβιτς), Πίτσι, Τσέρβι (83' Χιμένες), Σάλβιο (64' Ζονάς), Μήτρογλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση