ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αλλάζει ο χάρτης

Απίστευτα πράγματα φαίνεται πως σχεδιάζει η UEFA που αν γίνουν θα αλλάξουν εντελώς τον χάρτη του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χάρτης του ποδοσφαίρου όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα θα αλλάξει ριζικά τα επόμενα χρόνια, κάτι που φαίνεται ήδη με συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες των διοικούντων.

Εκείνο που φαίνεται πως θα αλλάξει ριζικά είναι η εικόνα που έχει το Τσάμπιονς Λιγκ και όπως το γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Gazzetta dello Sport, η UEFA σχεδιάζει ένα διαφορετικό μοντέλο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Το δημοσίευμα αναφέρει, ότι από το 2018 κιόλας, θα υπάρχουν σαρωτικές αλλαγές. Εκείνο που σχεδιάζουν είναι να ικανοποιηθούν οι ομάδες που τα... φέρνουν, δηλαδή εκείνες που αποτελούν δυνατά brand names στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, σκοπός της UEFA είναι να δίνει τέσσερα εισιτήρια σε κάθε ένα από τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα, δηλαδή το αγγλικό, το ισπανικό, το ιταλικό και το γερμανικό. Τα εισιτήρια αυτά θα αφορούν την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τα τρία να δίνονται στις τρεις πρώτες ομάδες και το τελευταίο να δίνεται σε ομάδα που θα επιλέγει η UEFA, με βάση το όνομα, την αξία και την ιστορικότητα (τύπου wild card).

Σκοπός είναι να μην μένουν εκτός ομάδες που «πουλάνε», όπως η Λίβερπουλ, η Μίλαν, η Ίντερ και κάποιες άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.
Από εκεί και πέρα, δύο εισιτήρια θα παίρνουν για τους ομίλους τα πρωταθλήματα που ακολουθούν, όπως το γαλλικό, ενώ κάποια θα πηγαίνουν στις χώρες που είναι στη 10άδα της UEFA, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ουκρανία και η Τουρκία.

Τα υπόλοιπα, όχι περισσότερα από 6-7 θα προκύπτουν με την διαδικασία των πλέι οφ.

Όπως καταλαβαίνετει, αυτό το μέτρο και εφόσον ισχύσει, αφήνει στην απ’ έξω την Ελλάδα που βρίσκεται στη 15η θέση της UEFA. Τα πράγματα θα δυσκολεύουν ακόμα και για τον πρωταθλητή που θα δίνει μεγάλη μάχη για να μπει στους ομίλους.

www.sport-fm.gr

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση