ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Walk the… Lane! (vid)

Η Τότεναμ αποχαιρέτησε για πάντα το “White Hart Lane” και όπως λέει και το πασίγνωστο κομμάτι του Τζόνι Κας, “I walk the line”, θα το κρατήσει στην καρδιά της γιατί... είναι δικό της, με τελευταία ανάμνηση την άνετη σε γενικές γραμμές νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έχασε οριστικά την τετράδα) με σκορ 2-1.

Τα “σπιρούνια” μπορεί να έχασαν από την Παρασκευή τον τίτλο και μαθηματικά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον κόσμο να γεμίσει τις εξέδρες και να μην σταματήσει ούτε λεπτό να φωνάζει για τους ποδοσφαιριστές του παρόντος αλλά και του παρελθόντος της ομάδας. Όσον αφορά τους “κόκκινους διαβόλους” μετά την ήττα χάθηκε και οριστικά κάθε ελπίδα για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου μέσω της τετράδας, με μοναδικό τρόπο για να βρεθεί εκεί την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο αγωνιστικό, οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο μπήκαν αρκετά δυνατά στο χορτάρι και ευτύχισαν να κάνουν πιο εύκολα τα πράγματα για τους εαυτούς τους μόλις από το 6ο λεπτό, με τον Βίκτορ Γουανιάμα να συναντά το υπέροχο γέμισμα του Μπεν Ντέιβις και με το κεφάλι να κάνει αμαρκάριστος το 1-0 απέναντι σε έναν αβοήθητο Νταβίδ Ντε Χέα.

Το καλό για τους φιλοξενούμενους ήταν ότι έδειξαν άμεση αντίδραση και επισκέφθηκαν την περιοχή του Ουγκό Γιορίς, το κακό όμως ήταν πως δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις καλές τους στιγμές σε κάποιο γκολ. Χουάν Μάτα, Γουέιν Ρούνεϊ και Αντονί Μαρσιάλ δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο και κάπου εκεί οι Λονδρέζοι αποφάσισαν πως όσο χάρηκαν οι αντίπαλοί τους, χάρηκαν. Ωστόσο όπως και οι προαναφερθέντες, οι Χάρι Κέιν, Χέουν-Μινγκ Σον και Ντέλε Άλι δεν ήταν αποτελεσματικοί. Ο πρώτος μάλιστα έφτασε πιο κοντά απ’ όλους, στέλνοντας την μπάλα στην πάνω μεριά του δοκαριού. Σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του σκορ στα ίδια επίπεδα έπαιξε και ο Ντε Χέα, που με εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησε μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο για την Τότεναμ, που βγήκε από τα αποδυτήρια και μέσα σε τέσσερα λεπτά κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ που έψαχνε διακαώς. Σε μια φάση που έχουμε δει αρκετές φορές σε... επανάληψη φέτος, ο Κρίστιαν Έρικσεν γέμισε από στημένο, ο Κέιν μπήκε στην τροχιά της μπάλας και την έστειλε στο βάθος της εστίας. Γκολ υπ’ αριθμόν 28 μέσα στην σεζόν για τον ξανθό φορ.

Κι αφού δεν καταλογίστηκε πέναλτι για τους γηπεδούχους σε μια άτσαλη προσπάθεια του Μπλιντ να αμυνθεί, η Γιουνάιτεντ μπήκε ξανά στο παιχνίδι με τον Μαρσιάλ να σεντράρει για τον Ρούνεϊ και τον τελευταίο να συνεχίζει να αυξάνει το ρεκόρ με τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία του συλλόγου, σκοράροντας με τη “βοήθεια” του Γιαν Βερτόνχεν που άλλαξε ελαφρώς την πορεία της τελικής. Πρώτο εκτός έδρας γκολ με αντίπαλο ομάδα από το Top-6 μετά από 864 ημέρες για τον Ζοσέ Μουρίνιο με Τσέλσι και "κόκκινους διαβόλους".

Ωστόσο το σκορ δεν έμελλε να αλλάξει ξανά, αν και οι δύο ομάδες έφτασαν κοντά στο να το πράξουν, με τον Φιλ Τζόουνς να απομακρύνει προ της γραμμής ενέργεια του Ντέλε Άλι και τον Μάρκους Ράσφορντ να μην μπορεί να βρει στόχο ελάχιστα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι και ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ακουστεί το τριπλό σφύριγμα.

Όταν το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, πλήθος κόσμου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κρατήσει ένα κομμάτι από αυτόν και να αποχαιρετήσει για τα καλά το μέρος που είχε μάθει να αποκαλεί "δεύτερο σπίτι του"...

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ (82’ Γουόκερ), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Γουανιάμα, Έρικσεν (90’ Ενκουντού), Σον (72’ Ντεμπελέ), Ντέλε Άλι, Κέιν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τουανζέμπε (61’ Ερέρα), Μπαϊγί, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Κάρικ, Ρούνεϊ, Μάτα (79’ Ράσφορντ), Λίνγκαρντ (61’ Μχιταριάν), Μαρσιάλ

Πηγή:england365.gr

ΤΟΤΕΝΑΜ: Τελευταία Ενημέρωση