ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η κούρσα της τετράδας

Είναι η συζήτηση της χρονιάς στην Αγγλία το ποιες τελικά ομάδες θα μείνουν εκτός νυμφώνος της τετράδας της πρέμιερ λιγκ και δε θα απολαύσουν τα έσοδα που προσφέρει το τσάμπιονς λιγκ.

Φτάσαμε στο… παρά δυο και ακόμα τα πράγματα είναι μπλεγμένα αφού οι ομάδες αποδεικνύονται ανεπαρκείς να καθαρίσουν τη δουλειά. Να δούμε όμως όλα τα δεδομένα.

Η Τσέλσι και μαθηματικά έχει πάρει μια θέση στην τριάδα και ουσιαστικά περιμένει τη στέψη της ως πρωταθλήτρια. Η δε Τότεναμ, μπορεί να μην κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά τη θέση στην τριάδα την έχει καπαρώσει επίσης οριστικά, για δεύτερη σερί σεζόν κιόλας. Αν πάρει δε ένα βαθμό στα τρία ματς που της έμειναν, καπαρώνει και τη δεύτερη θέση.

Πάμε τώρα στις άλλες δυο που τις διεκδικούν τέσσερις ομάδες: Λίβερπουλ, Μαν. Σίτι, Μαν. Γιουνάϊτετ και Άρσεναλ. Η εικόνα της βαθμολογίας έχει ως εξής:

ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ ΔΤ
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 36 70 29
ΜΑΝ. ΣΙΤΙ 35 69 33
ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΤ 35 65 24
ΑΡΣΕΝΑΛ 34 63 24

Όπως βλέπετε, δικαίωμα στην ελπίδα έχουν όλοι με την αμέσως επόμενη υποχρέωση ομάδας να έρχεται την Τετάρτη (10/5) με την Άρσεναλ να παίζει εκτός με την αδιάφορη Σαουθάμπτον.

Αν κερδίσει, μειώνει στους τέσσερις από τη Λίβερπουλ και με αγώνα λιγότερο ενώ θα έχει στους τρεις τη Σίτι και θα προσπεράσει τη Γιουνάϊτετ που θα έχουν πια τα ίδια ματς (35).

Η Λίβερπουλ με δυο νίκες (Ουέστ Χαμ εκτός, Μίντλσμπρο εντός) εξασφαλίζει την τέταρτη θέση και θέλει μια ήττα της Σίτι για την τρίτη ή μια ισοπαλία και να καλύψει και τη διαφορά τερμάτων.

Η Σίτι αν κερδίσει τα τρία παιχνίδια της (Λέστερ, Ουέστ Μπρομ εντός, Ουότφορτ εκτός) είναι σίγουρα στην τριάδα.  Για τετράδα, της αρκεί να κάνει και μια ήττα στα τρία ματς και πάλι μπαίνει.

Η Γιουνάιτετ αν κάνει το τρία στα τρία (Τότεναμ, Σαουθάμπτον εκτός, Πάλας εντός), θέλει μια ήττα της Λίβερπουλ, πέντε βαθμούς χαμένους της Σίτι και δυο της Άρσεναλ για τριάδα, δυο από τα τρία για τετράδα.

Η δε Άρσεναλ με νίκες φτάνει 75 βαθμούς και έτσι θέλει στραβοπατήματα δυο εκ των τριών για να προλάβει. Σαουθάμπτον, Στόουκ εκτός και Σάντερλαντ, Έβερτον εντός τα ματς των «Κανονιέρηδων».

Όπως είδαμε τις ομάδες τελευταία, η Λίβερπουλ μας έδειξε πως είναι ικανή να αυτοκτονήσει. Βάσει προγράμματος αλλά και γενικότερης παρουσίας (μια ήττα στα τελευταία 14 αλλά μόλις εφτά νίκες) η Σίτι είναι φαβορί αλλά χωρίς δικαίωμα να νιώθει πως η δουλειά τελείωσε. Η Γιουνάιτετ μοιάζει να έχει το μυαλό στο γιουρόπα ενώ η Άρσεναλ το 4Χ3=12 μπορεί να το κάνει. Αν αυτό φτάνει, θα μας το απαντήσει η Λίβερπουλ.

*ΔΤ= διαφορά τερμάτων. Το βασικό κριτήριο ισοβαθμίας στην πρέμιερ λιγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τελευταία Ενημέρωση