ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βρέθηκαν οι ύποπτοι για το Χίλσμπορο

Μετά από έρευνα και ανακρίσεις πολλών ετών, οι αρμόδιοι απεφάνθησαν πως η τραγωδία του Χίλσμπορο δεν ήταν απλώς μια «κακιά στιγμή» που κόστισε τη ζωή 96 ανθρώπων, αλλά ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Οι φάκελοι από 23 άτομα και οργανώσεις που εμπλέκονται σε αυτή έχουν ήδη παραδοθεί στην Εισαγγελική Υπηρεσία.

Η επιτροπή έρευνας αποφάσισε πως –μεταξύ άλλων- ο επικεφαλής του αγώνα Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, είναι υπεύθυνος για ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια ενώ οι εισαγγελείς θα καταλήξουν σήμερα αν θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον των 23 ατόμων και φορέων.

Οι συγγενείς των θυμάτων χαρακτηρίζουν τη χθεσινή μέρα ως «βαρυσήμαντη»: «Για χρόνια, δεν υπήρχε κανείς και τώρα μας ενημερώνουν ότι υπάρχουν 23 πιθανοί (υπεύθυνοι)», δήλωσε η Μάργκαρετ Ασπινάλ, ο γιος της οποίας έχασε τη ζωή του εκείνη την ημέρα.

Ο αστυνομικός διευθυντής Έλκαν Αμπράαμσον τόνισε: «Δεδομένου της επί σειρά ετών συνεργασίας της Εισαγγελίας με την Αστυνομία, πιστεύουμε ότι πρέπει να παρθούν αποφάσεις χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις».

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τελευταία Ενημέρωση