ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το Λονδίνο στα κόκκινα και μπλε!

Στο... χορτάρι του Εθνικού σταδίου της χώρας αντιπαρατάσσονται για το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού παγκοσμίως η πρωταθλήτρια Τσέλσι κόντρα στην 5η της τελικής κατάταξης Άρσεναλ, η οποία έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Οι «μπλε» προβλέπεται πως θα αγωνιστούν με τη... φόρα της πρωταθλήτριας ομάδας, τη στιγμή που οι «κανονιέρηδες» επιθυμούν διακαώς να... χρυσώσουν το χάπι σε μία κακή για τα δεδομένα τους χρονιά κατακτώντας το FA Cup.

Μεγάλα τα κίνητρα για τους προπονητές των δύο συλλόγων, καθώς πέρα από την αίγλη του συγκεκριμένου τίτλου, σε περίπτωση που κερδίσουν, ο μεν Αντόνιο Κόντε θα πανηγυρίσει το νταμπλ στην πρωτη του χρονιά στο «Νησί», ο δε Αρσέν Βενγκέρ θα γίνει ο πολυνίκης κόουτς του θεσμού φτάνοντας στην 7η κατάκτησή του ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο τον Τζορτζ Ράμσεϊ, με τον οποίο ισοψηφεί στις 6.

Οι δύο σύλλογοι μετρούν συνολικά 19 κατακτήσεις στη διοργάνωση, με την Άρσεναλ να έχει 12 και στην Τσέλσι να αντιστοιχούν 7.

Τα δύο κλαμπ της αγγλικής πρωτεύουσας βρέθηκαν για μία και μοναδική -πριν τη σημερινή- φορά στην τελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας πριν από 15 χρόνια, όταν η τότε πρωταθλήτρια Άρσεναλ είχε επικρατήσει το Μάιο του 2002 της συμπολίτισσάς της με σκορ 2-0 στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ σηκώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο.

Τελευταία φορά που γιόρτασαν οι αποψινοί «μονομάχοι» τις πρωτιές τους στο Κύπελλο ήταν για τους «κανονιέρηδες» το 2015 (απέναντι στην Άστον Βίλα) και για τους «μπλε» το 2012 (με αντίπαλο τη Λίβερπουλ).

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι Άρσεναλ και Τσέλσι σημείωσαν από μία νίκη στις δύο φετινές αναμετρήσεις τους για την Πρέμιερ Λιγκ, με το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ να επικρατεί με 3-0 στο «Έμιρεϊτς» στην 6η αγωνιστική και το αντίστοιχο του Αντόνιο Κόντε να παίρνει τη ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στην 24η στροφή του πρωταθλήματος κερδίζοντας με 3-1.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Άρσεναλ: Ο Αρσέν Βενγκέρ «πονοκεφαλιάζει» για την οπισθοφυλακή του, καθώς απόντες από τον τελικό θα είναι οι κεντρικοί του αμυντικοί, Λοράν Κοσιελνί (τιμωρημένος) και Γκάμπριελ (τραυματίας), ενώ αμφίβολοι είναι και οι Σκοντράν Μουστάφι (κεντρικός αμυντικός) και Κίεραν Γκιμπς (αριστερός μπακ), οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει τελείως τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν σε κεφάλι και μηρό αντίστοιχα.

Τσέλσι: Ο Αντόνιο Κόντε θα έχει «πάνοπλο» το ρόστερ στη διάθεσή του για το αποψινό ματς.

Πιθανές ενδεκάδες

Άρσεναλ: Τσεχ, Χόλντινγκ, Μερτεζάκερ, Μονρεάλ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Γκιμπς, Τζάκα, Ράμσεϊ, Εζίλ, Σάντσες, Γουέλμπεκ.

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Πέδρο, Αζάρ, Κόστα.

Πηγή: england365.gr

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τελευταία Ενημέρωση