ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ εκτός Αγγλίας;

Ο αρχηγός της Πρέμιερ Λιγκ, Ρίτσαρντ Σκούνταμορ, θέλει εδώ και αρκετό καιρό την υλοποίηση της ιδέας του: να διεξαχθούν αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ και σε άλλες χώρες. Ωστόσο, παρόλο που διαθέτει ευσταθή επιχειρήματα, του λείπει η στήριξη… όλων.

Είχε θέσει προς συζήτηση την συγκεκριμένη ιδέα για πρώτη φορά, το 2008 και διατηρεί ακόμα, αυτή την επιθυμία. Τότε, ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων ξεσηκώθηκε, από τους φιλάθλους στην Αγγλία, τη FIFA και την UEFA.

«Αν υπάρχει ακόμα αυτή η… φλεγόμενη επιθυμία; Είμαι άνθρωπος της πίστης. Πιστεύω ότι θα ήταν μια καλή ιδέα για να την δοκιμάσουμε, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν είναι αποδεκτό. Οι σύλλογοι θα ήθελαν να το κάνουν, αλλά είμαστε και ρεαλιστές. Αυτό σημαίνει ότι, όσο υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις από τους φιλάθλους, την πολιτική και τα μέσα, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει».

Ο λόγος που θέλει ο Ρίτσαρντ Σκούνταμορ, κάποια στιγμή, να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη ιδέα, είναι για να διευκολύνει τους φιλάθλους του αγγλικού ποδοσφαίρου και σε άλλα μέρη. Εξάλλου, η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης και του κόσμου, μετρώντας εκατομμύρια φίλους εκτός Αγγλίας.

Για τον παραπάνω λόγο, εξέφρασε την δυσαρέσκεια που έχει σχετικά με τους Άγγλους, η οποίοι μάλλον δεν καταλαβαίνουν τη «δίψα» που έχουν άλλοι άνθρωποι για την Πρέμιερ Λιγκ, πέρα από τους ίδιους: «Καταλαβαίνω τους φιλάθλους που αγοράζουν εισιτήρια διαρκείας, για τα τελευταία 25 χρόνια, προκειμένου να βλέπουν τις ομάδες τους. Είναι η αφοσίωση τους και κανείς δεν μπορεί να τους την στερήσει. Αλλά πρέπει και οι ίδιοι να καταλάβουν, ότι οι επιτυχίες των αγγλικών συλλόγων και της Πρέμιερ Λιγκ είναι πλέον παγκόσμιο φαινόμενο, γεγονός το οποίο έχει έρθει από την αγάπη ξένων φαν. Αυτοί οι άνθρωποι, μπορεί να μην έχουν «γευτεί» την εμπειρία του αγγλικού πρωταθλήματος, ωστόσο είναι παθιασμένοικαι γνωρίζουν πράγματα για αυτό».

Τη διαδικασία που επιθυμεί να ακολουθήσει ο Σκούνταμορ, την έχουν ακολουθήσει ήδη το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, το οποίο θα διεξάγει 4 παιχνίδια της κανονικής σεζόν στο Λονδίνο, καθώς και το μπέιζμπολ, που είχε διευρύνει την καμπάνια του σε Ιαπωνία και Αυστραλία.

Πηγή: england365.gr

Πρέμιερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X