ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το συνέχισε με «τριάρα» ο Σέξπιρ

Με σκορ 3-0 επικράτησε η Λέστερ της Γουότφορντ, επιτρέποντας στον Κρεγκ Σέξπιρ να παραμένει αήττητος στο «Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ», φτάνοντας στην πέμπτη εντός έδρας νίκη από τη μέρα που ανέλαβε τις «αλεπούδες» και τον Ριάντ Μαχρέζ να συμπληρώνει 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, σκοράροντας μάλιστα το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Με διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι, προσπαθώντας να διεισδύσουν στην περιοχή των φιλοξενούμενων χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, όταν ο Βάρντι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση υποδεχόμενος την μπάλα από εκτέλεση φάουλ αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και έπειτα κατέληξε στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Η απάντηση της Γουότφορντ ήρθε στο 37ο λεπτό, όταν ο Οκάκα σημάδεψε με δυνατό σουτ την δεξιά πλευρά του τέρματος των γηπεδούχων αλλά ο Σμάιχελ φώναξε «παρών» απομακρύνοντας εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ.

Το σκορ έμελλε να ανοίξει ένα λεπτό αργότερα. Η εκτέλεση κόρνερ του Ολμπράιτον δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από την άμυνα του Βάλτερ Ματσάρι και ο Εντιντί εκμεταλλευόμενος τα λάθος διωξίματα «σκότωσε» από το ύψος της μικρής περιοχής τον Γκόμεζ, ο οποίος ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ριάντ Μαχρέζ λίγο έλειψε να γιορτάζει με ένα γκολ την 100η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ (σ.σ. ο πρώτος Αλγερινός που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό) αλλά το δοκάρι έμελλε να του χαλάσει... προσωρινά τα σχέδια, με τη φάση αυτή να αποτελεί και την τελευταία αξιόλογη του πρώτου μέρους.

Προσωρινά διότι αυτό που δεν κατάφερε στη φάση του 42ου λεπτού, πραγματοποιήθηκε στο 58’! Το γέμισμα του Σμάιχελ «ανακάτεψε» την αντίπαλη άμυνα και αφού ο Μαριάπα δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα, την παρέλαβε ο Αλγερινός και την «μετέφερε» για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Γουότφορντ.

Προηγουμένως ο Γκόμεζ είχε πει «όχι» στο πλασέ του Βάρντι ενώ την ίδια απάντηση εισέπραξε και στο 68ο λεπτό, με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να «βγάζει» την προσπάθεια του Άγγλου επιθετικού. Το σουτ που επιχείρησε ο Σλιμανί στο 70’ μπορεί να πραγματοποιήθηκε κάτω από εξαιρετικές συνθήκες αλλά κατέληξε στην εξέδρα ενώ στο 77’ υπήρξε απειλή και από την ομάδα του Ματσάρι, με τον Σάιχελ ωστόσο να μην συναντά δυσκολία στην αναχαίτιση της προσπάθειας του Κλέβερλι. Την τελική εικόνα του παιχνιδιού διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολμπράιτον, μετά από έξοχη αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Μετά από αυτή τη νίκη ο Κρεγκ Σέξπιρ συνεχίζει να αγνοεί την ήττα στις εντός έδρας αναμετρήσεις της Λέστερ για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ από την ημέρα που ανέλαβε τους περυσινούς πρωταθλητές Αγγλίας και γίνεται ο τέταρτος τεχνικός που καταφέρνει κάτι αντίστοιχο μετά του Μάνουελ Πελεγκρίνι (11), Σβεν Γκόραν Έρικσον (9) και Κάρλο Αντσελότι (7).

Οι συνθέσεις:

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μπεναλουάν, Χουτ, Φουκς, Εντιντί, Ντρινκγουότερ, Ολμπράιτον (67’ Κινγκ), Μαχρέζ (78’ Γκρέι), Οκαζάκι (63’ Σλιμανί), Βάρντι

Γουότφορντ: Γκόμεζ, Καμπασέλε (72’ Ζούνιγκα), Πρεντλ, Μαριάπα, Αμράμπατ, Κλέβερλι, Ντουκουρέ, Καπουέ (67’ Ντίνι), Γιάνμαατ, Οκάκα, Νιάνγκ (84’ Περέιρα)

Πηγή: england365.gr

Πρέμιερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση