ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαχητική και ενθουσιώδης η Κύπρος παρά την ήττα

Απαλλαγμένη από κάθε τυχόν άγχος και παίζοντας ελεύθερα, η Εθνική Γυναικών παρουσίασε τον καλύτερο εαυτό της στον Β΄ προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018, ανεξαρτήτως της ήττας από την Τσεχία με 3-0 (25-18, 25-14, 25-15).

Η Κύπρος ήταν μαχητική και ενθουσιώδης απέναντι σε μιά ομάδα εναντίον της οποίας με καμμία λογική δεν είχε τύχη, αλλά προσέφερε το καλύτερο θέαμα των πέντε αγώνων της αυτή την εβδομάδα και στάθηκε όρθια απέναντι στην Τσεχία, παρά το γεγονός ότι ο Ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Πατσιάς έδωσε σε όλες τις αναπληρωματικές του την ευκαιρία να αγωνιστούν.

Με την καλύτερη υποδοχή (42%) μεταξύ των τεσσάρων αγώνων που έχασε, η Κύπρος κατάφερε να αναπτύξει το παιγνίδι της σε βαθμό που δεν είχε επιδείξει προηγουμένως στη Βαρσοβία.

Η Έρικα Ζεμπύλα ήταν και πάλι πρώτη σκόρερ της Κύπρου με 8 πόντους στα δύο σετ που έπαιξε(7/21 στην επίθεση συν ένα μπλοκ), ενώ η Άντρη Ιορδάνους πρόσθεσε άλλους 6 (5/9 συν ένα μπλοκ).

"Θεωρώ ότι σήμερα κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιγνίδια", είπε ο κ. Πατσιάς μετά τον αγώνα. "Είχαμε πάθος και αυτοπεποίθηση. Δεν είχαμε νευρικότητα, με αποτέλσμα να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη. Συγχαρητρήρια στις αθλήτριές μου, που πρέπει τώρα νε ξεκουραστούν διότι μας περιμένει δεύτερη διοργάνωση στους ΑΜΚΕ, όπου μοναδικός στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο".

Κύπρος (Πέτρος Πατσιάς): Ιορδάνους, Ιωάννου, Ζεμπύλα, Κ. Ζακχαίου, Χαραλάμπους, Χατζηκωνστάντα. Λίμπερο: Δαυΐδ, Ε. Λεωνίδου. Αλλαγές: Ι. Λεωνίδου, Χατζηχριστοδούλου, Α. Ζακχαίου, Μανίταρου, Στυλιανού.
Τσεχία (Ζντένεκ Πόμμερ): Κοσσανυόβα, Ναχμιλνέροβα, Χαβλίτσκοβα, Μιλέϊνκοβα, Στρούσκοβα, Σμούτνα. Λίμπερο: Κοβάροβα, Ντοστάλοβα. Αλλαγές: Κοχούτοβα, Κοϊντόβα, Τουφάροβα.

Η βαθμολογία (χωρίς τον βραδυνό αγώνα Σερβίας-Πολωνίας):
1. Σερβία, 4 αγώνες, 4 νίκες, 12 βαθμοί, 12-0 σετ
2. Τσεχία 5 αγώνες, 4 νίκες, 11 βαθμοί, 12-6 σετ
3. Πολωνία, 4 αγώνας, 3 νίκες, 10 βαθμοί, 11-4 σετ
4. Σλοβακία, 5 αγώνες, 2 νίκες, 6 βαθμοί, 8-9 σετ
5. Κύπρος, 5 αγώνες, 1 νίκη, 3 βαθμοί, 3-12 σετ
6. Ισλανδία, 5 αγώνες, 0 νίκες, 0 βαθμοί, 0-15 σετ

Η Εθνική Γυναικών αναχωρεί το πρωΐ της Δευτέρας από την πολωνική πρωτεύουσα και μέσω Πράγας ταξιδεύει στο Μπολώνια της Ιταλία, από όπου οδικώς θα μεταφερθεί στο Σαν Μαρίνο για τους 17ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που αρχίζουν την Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X