ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι Τσέχοι μας μπλόκ(αραν) και χάσαμε 0-3

Το τσέχικο μπλοκ έκανε τη διαφορά το απόγευμα του Σαββάτου στη σάλα Sport Hall for Indoor Games του Κάρλοβυ Βάρυ όπου διεξάγεται ο έκτος προκριματικός όμιλος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018 (δεύτερη φάση) και η Εθνική Ανδρών έχασε από την Τσεχία με 0-3.

Η ομάδα μας έκανε φοβερή προσπάθεια στο πρώτο σετ που σχεδόν γύρισε τον αγώνα, - δυο φορές ισοφάρισε και έχασε με 24-26. Στη συνέχεια μείναμε από δυνάμεις και δεχθήκαμε την Τρίτη μας ήττα στη διοργάνωση. Οι αγώνες μας ολοκληρώνονται την Κυριακή στις 16:00 ώρα Κύπρου απέναντι στη Σουηδία.

Σαν ίσος προς ίσον έπαιξε η Εθνική μας τη γηπεδούχο Τσεχία στην έναρξη του πρώτου σετ. Οι διεθνείς έπαιξαν οργανωμένα με τον Άνθιμο Οικονομίδη να μοιράζει σωστά το παιχνίδι εκμεταλλευόμενος τους Κνέζεβιτς, Παπαδόπουλο, αλλά οι Τσέχοι κατόρθωσαν να προηγηθούν 07-11, αφού είχαμε κακά τελειώματα.

Οι Τσέχοι ανέβηκαν και εκτελούσαν με συνέπεια να προηγηθούν 08-15, κάτι που ανάγκασε τον Ομοσπονδιακό Β. Κουτουλέα να ρίξει στον αγώνα τον ακραίο Σωτήρη Πετρακκίδη αντί του κεντρικού Χρ. Παπαδόπουλου. Η Εθνική αντιμετώπισε πρόβλημα στην αντιμετώπιση του Τσέχου ακραίου Μπάρτος με την γηπεδούχο ομάδα να προηγείται 12-19 αναγκάζοντας τον Β. Κουτουλέα να πάρει τάιμ – άουτ.

Ένα ντεμαράζ της Εθνικής με μονό μπλοκ του Γαβριήλ Γεωργίου και δυο εύκολα λάθη των Τσέχων έφεραν την Εθνική μας να ισοφαρίζει σε 21-21. Η ομάδα μας πάλεψε την κάθε φάση στη συνέχεια, αλλά το μπλοκ των Τσέχων ήταν καθοριστικό στην έκβαση του σετ και χάσαμε στις λεπτομέρειες με 24-26 σε 26 λεπτά. Το 0-1 για τους Τσέχους ήταν γεγονός αλλά οι διεθνείς κατέθεσαν ψυχή.

To δεύτερο σετ δεν βγήκε στην Εθνική Ανδρών. Η κούραση από την εξέλιξη του πρώτου σετ και τα αβίαστα λάθη επέτρεψαν στους Τσέχους να ξεφύγουν και να διατηρούν τη διαφορά μεταξύ 10-12 πόντων. Τελικά, σε 20 λεπτά χάσαμε με 12-25 και μείναμε πίσω στο σκορ με 0-2 σετ. Ο Β. Κουτουλέας δοκίμασε με τις αλλαγές έπαιξαν οι Ελευθερίου, Αχ. Πετρακκιδης, αλλά και ο λίμπερο Α. Αντωνίου να αλλάξει τα δεδομένα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Εθνική δεν πατούσε καλά ούτε στην έναρξη του τρίτου σετ με τους Τσέχους να ανοίγουν την ψαλίδα 01-05 και τον κόουτς Βαγγέλη Κουτουλέα να ζητεί από τους παίκτες του να ανέβουν, αλλά και περαιτέρω πίεση.

Οι διεθνείς μας παρουσίασαν προβλήματα στην άμυνα και ως εκ τούτου οι Τσέχοι διατηρούσαν το προβάδισμα των τεσσάρων πόντων 04-08. Στην εξέλιξη του αγώνα οι προσπάθειες των διεθνών μας έβρισκαν τοίχος μπροστά στο πολύ ισχυρό μπλοκ των Τσέχων που σε συνάρτηση με τα κενά στην άμυνα μείναμε πίσω στο σκορ 11-18.

Η ομάδα της Τσεχίας συνέχισε να διατηρεί τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας 14-21, άνκαι η Εθνική έδειξε να εκμεταλλεύεται κάποια λάθη των γηπεδούχων. Εν τέλει πήραν το σετ με 17-25 και τον αγώνα σε 0-3 σε 22 λεπτά. Στην κορυφή του έκτου προκριματικού ομίλου βρίσκεται η Τσεχία με έξι βαθμούς.



Κορυφαίος της Εθνικής ο Γαβριήλ Γεωργίου με 10 πόντους. Καλύτερος σέρβερ ο Αχ. Πετρακκίδης με δυο άσσους και μπλοκέρς οι κεντρικοί Χρίστος Παπαδόπουλος και Άγγελος Αλεξίου με δυο μπλοκς.

ΚΥΠΡΟΣ(B. ΚΟΥΤΟΥΛΕΑΣ):Οικονομίδης, Παπαδόπουλος, Αλεξίου, Κνέζεβιτς, Γεωργίου, Αποστόλου – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου, Αντωνίου. – Αλλαγές: Σ. Πετρακκίδης, Αχ. Πετρακκίδης, Ελευθερίου.

ΤΣΕΧΙΑ(Μ. Α. Φάλασκα): Μπίαρ,Ν τζαβόρονοκ, Φίνκερ, Χόλουμπετς, Μπάρτος, Γιανούς – Λίμπερο:Kρυστόφ – Αλλαγές: Xαντράβα, Σούλιστα, Ζάγιτσεκ, Μίχαλεκ.

Tον αγώνα διαιτήτευσαν οι Ζsolt Μesofy από την Ουγγαρία και  Ivan Lazarevic από τη Σερβία.

Τη Δευτέρα η Εθνική αναχωρεί για το Σαν Μαρίνο όπου την Τρίτη 30 Μαϊου ρίχνεται στη μάχη των ΑΜΚΕ. 

Ιστοσελίδα ΚΟΠΕ

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση