ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νίκη χωρίς να πείσει

Παρά την προβληματική παρουσία της σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, η Κύπρος εν τούτοις εμφάνισε λίγες αλλά κρίσιμες στιγμές εξαιρετικής απόδοσης και πήρε την Ισλανδία 3-0 (25-20, 26-24, 25-21), πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της στον Β΄ προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών του 2018.

Ύστερα από ένα σχετικά μέτριο αλλά και σχετικά εύκολο πρώτο σετ, η Κύπρος παρουσιάστηκε κάκιστη στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου σετ και άφησε τον έλεγχο του αγώνα στην Ισλανδία. Με προβλήματα στην υποδοχή και την επίθεση, με συνεχόμενα αβίαστα λάθη και με ανύπαρκτο μπλοκ από πλευράς Κύπρου, η Ισλανδία προηγήθηκε εξ αρχής μέχρι και οκτώ πόντους στο 12-21. Η Κύπρος ξαναμπήκε στο παιγνίδι μειώνοντας στους τέσσερς, 17-21 και 18-22 και εν συνεχεία στους τρεις 20-23, αλλά η Ισλανδία έφθασε πρώτη σε set point 20-24.

Τότε ακριβώς η κυπριακή ομάδα αποφάσισε να παίξει, με το μπλοκ να κόβει αλλεπάλληλες επιθέσεις και το σκορ να γυρίζει με ένα σερί 6-0.

Βελτιωμένη στο τρίτο σετ, αλλά χωρίς να λείψουν τα λάθη, η Κύπρος παρ' όλα αυτά είχε τον έλεγχο και λειτούργησε και πάλι στα κρίσιμα σημεία για να φτάσει στη νίκη.

Ήταν η 23η αναμέτρηση στην προϊστορία των δύο ομάδων, με την Κύπρο να μετρά πλέον 20 νίκες. Κύπρος και Ισλανδία θα αναμετρηθούν ξανά την προσεχή εβδομάδα στην πρεμιέρα των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης στο Σαν Μαρίνο.

Με 14 πόντους η Έρικα Ζεμπύλα ήταν πρώτη σκόρερ το αγώνα, παρά το φτωχό της 31% (9/29) στην επίθεση. Η Κατερίνα Ζακχαίου πρόσθεσε άλλους 11 πόντους, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων μπλοκ σε καθοριστικότατα σημεία του αγώνα, αλλά και 7/12 επιθέσεις -όποτε κατάφερε να συνδυαστεί με τις πασσαδόρους. Μέ ακόμη 10 πόντους συνέβαλε και η Άντρεα Χαραλάμπους.

"Ξεκινήσαμε πολύ καλά, παρ' όλο που είχαμε άγχος, αλλά στο δεύτερο σετ αδικαιολόγητα αυτό το άγχος μας κυρίευσε και έφερε νευρικότητα και τα εύκολα λάθη", είπε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Πατσιάς μετά τον αγώνα. "Από εκεί και πέρα η ομάδα άρχισε να αντιδρά θετικά και παρ' όλο που 40% παίξαμε βόλλεϋ, το γυρίσαμε και το κερδίσαμε. Η αντίπαλός μας θα είναι ακριβώς ίδια στους ΑΜΚΕ ενω εμείς ενισχυόμαστε, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε διότι το βόλλεϋ παίζεται με έξι παίκτες και όχι με μία".

Κύπρος (Πέτρος Πατσιάς): Ιορδάνους, Ιωάννου, Ζεμπύλα, Κ. Ζακχαίου, Χαραλάμπους, Χατζηκωνστάντα. Λίμπερο: Δαυΐδ. Αλλαγές: Ι. Λεωνίδου, Μανίταρου.
Ισλανδία (Ντανιέλε Καπριόττι): Βίγκφουσντοττιρ, Σβάβαρσντοττιρ, Γκρέταρσντοττιρ, Έϊναρσντοττιρ, Σίγκουρνταρσντοττιρ, Γιόνσντοττιρ. Λίμπερο: Μπγιόρνσνοττιρ, Μπγιοργκολφσντοττιρ. Αλλαγές: Κάρλσντοττιρ, Χ. Έϊρικσντοττιρ, Γκούναρσντοττιρ, Ε. Έιρικσντοττιρ.

Η βαθμολογία (χωρίς τους βραδυνούς αγώνες Σερβίας-Σλοβακίας και Πολωνίας-Τσεχίας):
1. Σερβία, 3 αγώνες, 3 νίκες, 9 βαθμοί, 9-0 σετ
2. Πολωνία, 3 αγώνας, 3 νίκες, 9 βαθμοί, 9-1 σετ
3. Τσεχία 3 αγώνες, 2 νίκες, 6 βαθμοί, 6-4 σετ
4. Σλοβακία, 3 αγώνες, 1 νίκη, 3 βαθμοί, 5-6 σετ
5. Κύπρος, 4 αγώνες, 1 νίκη, 3 βαθμοί, 3-9 σετ
6. Ισλανδία, 4 αγώνες, 0 νίκες, 0 βαθμοί, 0-12 σετ

Το πρόγραμμα της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής (ώρες Κυπρου):

Κυριακή 28 Μαΐου:
16:30 Ισλανδία-Σλοβακία
19:00 Τσεχία-Κύπρος
21:30 Σερβία-Πολωνία

Ο αγώνας Κύπρου-Τσεχίας μεταδίδεται ζωντανά από το www.laola1.tv, ώρα Κύπρου 19:00.

Ιστοσελίδα ΚΟΠΕ

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση