ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σοκ και δέος από την αργυρή Ολυμπιονίκη Σερβία κατά της Κύπρου

Βαρσοβία, 25 Μαΐου 2017 - Λύγισε στην αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα της μακράν κορυφαίας ομάδας τη Ευρώπης η Κύπρος και υπέκυψε απολύτως φυσιολογικά και αναμενόμενα 3-0 (25-10, 25-12, 25-15) στη Σερβία κατά την τρίτη ημέρα του Β' Προκριματικού Ομίλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών.

Έστω και χωρίς τις κορυφαίες παίκτριες στον κόσμο Τιγιάνα Μπόσκοβιτς, Μπράνκιτσα Μιχάϊλοβιτς, αλλά και την κεντρική Στεφάνα Βέλκοβιτς και το λίμπερο Σίλβιγια Πόποβιτς, η Σερβία απλά δεν παιζόταν. Η "μικρή" Κύπρος απέναντι στο θηρίο της Σερβίας που προέρχεται από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015 και του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 εξ αρχής ηταν καταδικασμένη.

Αφού έχασε τα δύο πρώτα σετ με χαρακτηριστική άνεση σε μόλις 37 λεπτά, η Κύπρος στάθηκε λίγο καλύτερα στο τρίτο, με την Κατερίνα Ζακχαίου να κόβει τις Σέρβες στο μπλοκ δύο φορές και την Άντρη Ιορδάνους άλλη μία. Με 10/32 επιθέσεις στο συγκεκριμένο σετ κατάφερε να ανεβάσει το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Η Ζακχαίου ήταν η πρώτη σκόρερ της Κύπρου στον αγώνα με 7 ποντους, με τις Έρικα Ζεμπύλα και Άντρεα Χαραλάμπους να προσθέτουν από άλλους πέντε η κάθε μία.

Ο αδυνατος κρίκος της Κύπρου ήταν για μία ακόμη φορά η υποδοχή, με τη Σερβία να παίρνει 12 απ' ευθείας άσσους (τους 11 στα δύο πρώτα σετ).

"Παίξαμε με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και τα κορίτσια έκαναν το καθήκον τους και αποκόμισαν τεράστιες εμπειρίες για τη συνέχεια", είπε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Πατσιάς. "Αυτό που κρατώ από τον αγώνα και με ικανοποίησε είναι ότι όποτε είχαμε καλή υποδοχή κερδίζαμε πόντο, όποτε σπάζαμε την υποδοχή τους η άμυνά μας λειτούργησε".

Κύπρος (Πέτρος Πατσιάς): Κ. Ζακχαίου, Ιωάννου, Ζεμπύλα, Μανίταρου, Χαραλάμπους, Χατζηκωνσταντα. Λίμπερο: Δαυΐδ, Ε. Λεωνίδου. Αλλαγές: Α. Ζακχαίου, Ιορδάνους, Ι. Λεωνίδου.

Σερβία (Ζόραν Τέρζιτς): Αντονίγεβιτς, Μαλαγκούρσκι, Νίνκοβιτς, Μπγέλιτσα, Μπούσα, Στεβάνοβιτς. Λίμπερο: Μπλαγκόγεβιτς. Αλλαγές: Μ. Πόποβιτς.

Με τις ομάδες του Β' Ομίλου να έχουν όλες ρεπό την Παρασκευή, η Κύπρος εστιάζει τώρα στην αναμέτρηση του Σαββάτου εναντίον της Ισλανδίας, που ρεαλιστικά είναι και ο μοναδικός αντίπαλος στα μέτρα της Εθνικής Γυναικών.

Η βαθμολογία (χωρίς τους βραδυνούς αγώνες Ισλανδίας-Τσεχίας και Πολωνίας-Σλοβακίας):
1. Σερβία, 3 αγώνες, 3 νίκες, 9 βαθμοί, 9-0 σετ
2. Πολωνία, 2 αγώνας, 2 νίκες, 6 βαθμοί, 6-0 σετ
3. Σλοβακία 2 αγώνες, 1 νίκη, 3 βαθμοί, 4-3 σετ
4. Τσεχία, 2 αγώνες, 1 νίκη, 3 βαθμοί, 3-4 σετ
5. Ισλανδία, 2 αγώνας, 0 νίκες, 0 βαθμοί, 0-6 σετ
6. Κύπρος, 3 αγώνες, 0 νίκες, 0 βαθμοί, 0-9 σετ

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής (ώρες Κυπρου):

Σάββατο 27 Μαΐου:
16:30 Κύπρος-Ισλανδία
19:00 Σλοβακία-Σερβία
21:30 Πολωνία-Τσεχία

Μόνον τρεις από τους 15 αγώνες του ομίλου της Βαρσοβίας θα μεταδοθούν ζωντανά από το www.laola1.tv. Μεταξύ αυτών και ο αγώνας Κύπρου-Τσεχίας, την τελευταία ημέρα των αγώνων, Κυριακή 28 Μαΐου, ώρα Κύπρου 19:00.

- Συνεχής και πλήρης κάλυψη των δραστηριοτήτων της Εθνικής Κύπρου μέσω του επίσημου λογαριασμού Twitter της ΚΟΠΕ, @CyprusVolley
- Περισσότερες φωτογραφίες από τον αγώνα Κύπρου-Σερβίας εδώ: http://www.cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=977

Ιστοσελίδα ΚΟΠΕ

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση