ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Φωτιά» στην κορυφή της Α Γυναικών έβαλε η Τεχνοοικία ΑΕΚ

Η νίκη με 3-2 της Τεχνοοικία ΑΕΚ επί του Sabbianco Απόλλωνα με 3-2 σετ στο «Κίτιον» έβαλε «φωτιά» στην κορυφή μια αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας. Τέσσερις ομάδες πλέον έχουν απόσταση μεταξύ τους δυο βαθμών μετά από 13 αγώνες.

Στον άλλο αγώνα της Τρίτης η Ολυμπιάδα Ν. κέρδισε την Αναγέννηση Δερύνειας με 3-0 σετ και ανέβηκε στην 5η θέση. Ο αγώνας BetOnAlfa ΑΕΛ - ΘΟΙ Αυγόρου που θα διεξαχθεί στο Γήπεδο «Νίκος Σολωμονίδης» στη Λεμεσό, αναβλήθηκε για τις 04 Φεβρουαρίου 2017 λόγω του αγώνα των «γαλαζοκιτρίνων» με την Nεσατέλ Ελβετίας την Τετάρτη στις 21:00 για τους «8» του Challenge Cup Γυναικών.

Εξάλλου, η αποχώρηση της Ε.Ν.Αγ. Αθανασίου οδήγησε σε μηδενισμό της στον αγώνα με την Ανόρθωση, με συνέπεια η «Μεγάλη Κυρία» να πάρει τη νίκη άνευ αγώνος με 3-0 σετ.

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ μίλησε τελευταία
«ΚΙΤΙΟΝ»: ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ – Sabbianco ΑΠΟΛΛΩΝ 3-2 Σετ: 25-22, 20-25, 27-25, 15-25, 15-07
Σε ένα αγώνα που τα είχε όλα, σασπένς, ανατροπές και πλούσιο θέαμα η Τεχνοοικία ΑΕΚ κέρδισε στο «Κίτιον» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής τον Sabbianco Απόλλωνα με 3-2 σετ. Οι «κιτρινοπράσινες» που συνεχίζουν αήττητες στο Β Γύρο βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πίσω από την κορυφή όπου ισοβαθμούν BetOnAlfa ΑΕΛ και Sabbianco Απόλλων με 30 βαθμούς.

Ο Sabbianco Απόλλων πήρε ένα βαθμό αλλά καραδοκεί για την κορυφή.

Χορταστικό θέαμα πρόσφερε το ντέρμπι στο πρώτο σετ. Οι δυο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να κυριαρχήσουν και ο αγώνας κρεμόταν από μια κλωστή. Οι «κιτρινοπράσινες» με τον «αέρα» της έδρας κατάφεραν να κερδίσουν το σετ με 25-22 και να αποκτήσουν το ψυχολογικό προβάδισμα του 1-0. Ο Sabbianco Απόλλων ήταν ισάξιος αντίπαλος.

Απάντηση από Sabbianco Απόλλων
Ο αγώνας συνέχισε να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και στο δεύτερο σετ. Αυτή τη φορά οι «γαλάζιες» του Γιάννη Γιαπάνη ήταν καλύτερες και κατάφεραν να κερδίσουν το σετ με 20-25 ισοφαρίζοντας τον αγώνα. Οι δυο ομάδες πάλεψαν κάθε φάση και έγιναν ωραίες μάχες στο φιλέ. Οι Λεμεσιανές κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των Λαρνακέων και να πάρουν το σετ.

Σασπένς με «κιτρινοπράσινο» χάπι -εντ
Ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν το τρίτο σετ αφού δόθηκε πραγματική μάχη. Οποιαδήποτε διαφορά εξασφάλιζαν οι δυο ομάδες χάνετο εν ριπή ιφθαλμού και μοιραία το σετ οδηγήθηκε στους έξτρα πόντους. Μετά από συγκλονιστικό αγώνα και εκατέρωθεν εναλλαγές η Τεχνοοικία ΑΕΚ κέρδισε με 27-25 και ταυτόχρονα πήρε το σημαντικό προβάδισμα με 2-1 σετ.

Κυρίαρχος ο Sabbianco Απόλλων
Τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά στο τέταρτο σετ. Ο Sabbianco Απόλλων έλεγξε από την αρχή την εξέλιξη του σετ και αφού πήρε διαφορά ασφαλείας πήρε το σετ με 15-25 ισοφαρίζοντας ταυτόχρονα σε 2-2. Η Τεχνοοικία ΑΕΚ ήταν πολύ μέτρια και ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι – μπρέικ.

Στο ται μπρέικ έγινε νέα ανατροπή δεδομένων. Αυτή τη φορά η Τεχνοοικία ΑΕΚ κυριάρχησε και κατάφερε παίζοντας σωστό βόλεϊ να αφοπλίσει τα ατού των «γαλάζιων» που παρουσιάστηκαν κουρασμένες και να κερδίσει με 15-07 εξασφαλίζοντας το σπουδαίο δίπονντο με 3-2.

ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ(Λ. ΧΟΛΟΣΙ): Ντουντνίκοβα, Στυλιανού, Μουντρίτσκαγια, Ντούγκαν, Χαραλάμπους, Ιωάννου – Λίμπερο: Μοσφιλιώτη. – Αλλαγές: Τσαγγαρίδου.

Sabbianco ΑΠΟΛΛΩΝ(Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Σπύρου, Χουντίμα, Μανίταρου, Αγκούλο, Λαβρούκ, Ιορδάνους – Λίμπερο: Λεωνίδου. – Λίμπερο 2: Χριστοφόρου.

«Καθαρή» νίκη για Ολυμπιάδα
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ (ΑΤΙ): ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ 3-0 Σετ: 25-20, 25-21, 25-10
Με «όπλα» την εμπειρία και την ποιότητά της η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως κέρδισε στο Αθλητικό Κέντρο της Ανόρθωσης (ΑΤΙ) την Αναγέννηση Δερύνειας και με 15 βαθμούς ανέβηκε στην 5η θέση πολύ μακριά όμως από την τετράδα. Η Αναγέννηση πάλεψε φιλότιμα τα δυο πρώτα σετ που έχασε δύσκολα.

Αρκετά ενδιαφέρον ήταν ο αγώνας στο πρώτο σετ. Οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν ισοδύναμες, αλλά η Ολυμπιάδα έκανε τα λιγότερα λάθη και κέρδισε με 25-20 γράφοντας το 1-0. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε η ομάδα της Δερύνειας.

Η προσφυγική ομάδα έδειξε χαρακτήρα και στο δεύτερο σετ παρά την αφόρητη πίεση που δέχθηκε από την εξαιρετική Αναγέννηση Δερύνειας που πάλεψε σε όλο το σετ. Οι διαφορές μεταξύ των δυο ομάδων ήταν μικρές με την ομάδα της Έφης Πέτρου (σ.σ. πολύ καλή παρουσία τον τελευταίο μήνα για την ομάδα της) να εδραιώνει το προβάδισμά της στο φώτο φίνις του σετ (25-21) με 2-0.

Οι δυνάμεις εγκατέλειψαν τις παίκτριες της Έλενας Φραγκέσκου στο τρίτο σετ. Μοιραία, η Ολυμπιάδα πήρε τα ηνία κερδίζοντας εύκολα με 25-10 παίρνοντας τη νίκη με 3-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν.(Ε.ΠΕΤΡΟΥ): Γ. Μαραγκού, Νίστρομ, Χριστοδούλου, Χατζηχαραλάμπους, Χαραλάμπους, Εφ. Πέτρου – Λίμπερο: Xρ. Μαραγκού. – Αλλαγές: Φ. Iωάννου, Ε. Μαραγκού.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ:(E. ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ): Μ. Χρυσοστόμου, Οικονόμου, Ευσταθίου, Λουκά, Χατζηθωμά, Δημητρίου. – Αλλαγές: Eιρ. Λουκά, Χαννίδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση