ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πρώτο κύπελλο στο Δάλι

Ο Πανιδαλιακός μετά από ένα σούπερ Τελικό Β Κατηγορία Γυναικών που κράτησε πέραν των δυο ωρών κέρδισε την Τετάρτη το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του κερδίζοντας τον Παφιακό με 2-3 σετ στο «Θεμιστόκλειο» Αθλητικό Κέντρο στη Λεμεσό. Ο αγώνας που έγινε στην παρουσία 200 φιλάθλων των δυο ομάδων ήταν ντέρμπι με πολλές εναλλαγές στο σκορ.

Στο πρώτο σετ ο Πανιδιλιακός παίζοντας καλύτερα κέρδισε το πρώτο σετ με 19-25 και έκανε το 0-1 σετ.

Αντεξε στην πίεση και ισοφάρισε

To δεύτερο σετ ήταν πολύ ανταγωνιστικό με τον Παφιιακό να προηγείται 16-10. Με αντεπίθεση διαρκείας ο Πανιδαλιακός 16-16, αλλά η ομάδα του Μασιά κερδίζοντας τις μάχες στο φιλέ προηγήθηκε με 20-17 για να ισοφαρίσει τον Τελικό με 25-22 αντέχοντας στην πίεση της ομάδας του Σιαντρή.

Ντέρμπι ο Τελικός στο 3ο σετ

Συναρπαστικός ήταν ο Τελικός στο τρίτο σετ αφού οι δυο φιναλίστς τα έδωσαν όλα. Οι Παφίτισσες προηγήθηκαν με 05-02, αλλά με ντεμαράζ οι Δαλίτισσες ανέτρεψαν το σκορ και προηγήθηκαν 06-07. Ο Παφιακός όμως έκανε το δικό του σερί 04-00 και προηγήθηκε εκ νέου στον Τελικό 10-07.

Η ομάδα του Στέλιου Μασιά ήταν αποφασισμένη και διεύρυνε το υπέρ της σκορ σε 15-08 δείχνοντας ότι πατούσε πολύ καλύτερα στο τάραφλεξ του «Θεμιστόκλειου». Ωστόσο, η ομάδα του Χριστόδουλου Σιαντρή δεν τα έβαλε κάτω.

Νέα αντεπίθεση διαρκείας από τις «πορτοκαλί» και με ένα εκπληκτικό σερί 02-09 ισοφάρισε 17-17 και το τρίτο σετ «άναψε» για τα καλά. Η ομάδα του Δαλιού συνέχισε να παίζει καλό βόλεϊ και προηγήθηκε 21-19. Η πολύ εικόνα των Δαλίτισσων συνεχίστηκε με συνέπεια να ολοκληρώσουν με επιτυχία το σετ κερδίζοντας με 20-25. Ταυτοχρόνως, προηγήθηκαν με 1-2 στον Τελικό ΟΠΑΠ Γυναικών Β Κατηγορίας Γυναικών.

Καλύτερος ο Παφιακός

Δυνατά μπήκε ο Παφιακός στο τέταρτο σετ προηγούμενος με 03-00, αλλά ο Πανιδαλιακός αντέδρασε και ισοφάρισε 05-05. Η ομάδα της Πάφου κατάφερε να κερδίσει τις μάχες στο φιλέ και να προηγηθεί με 14-10 αναγκάζοντας τον κόουτς του Πανιδαλιακού Χρ. Σιαντρή να πάρει τάιμ – άουτ για να σταματήσει τον ρυθμό της ομάδας από την Πάφο. Ωστόσο, ο Παφιακός συντηρούσε το προβάδισμα 18-15, ενώ αύξησε στο + 6 22-16 για να κερδίσει το σετ με 25-20 και να ισοφαρίσει τον Τελικό σε 2-2.

«Πορτοκαλί» τάι - μπρέικ

Στο πέμπτο και καθοριστικό σετ ο Πανιδαλιακός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 00-03. Εντυπωσιακές οι παίκτριες του κόουτς Χρ. Σιαντρή σε αυτό το διάστημα αύξησαν σε 00 -08 φθάνοντας πολύ κοντά στον τίτλο. Η ομάδα του Δαλιού δεν κοίταξε πίσω και κέρδισε το σετ με 15-03 και τον μεγάλο Τελικό με 2-3 σετ.

Τις περισσότερες κατακτήσεις Κυπέλλων ΟΠΑΠ Γυναικών Β Κατηγορίας έχει ο Μαραθώνας Κ. Β. με τρεις (2007, 2011 και 2014). Τροπαιούχοι Κυπέλλου Γυναικών Β Κατηγορίας είναι και οι δυο προπονητές. Ο Στέλιος Μασιάς του Παφιακού κέρδισε το Κύπελλο 2016 με τη νυν ομάδα του. Ο δε Χριστόδουλος Σιαντρής κέρδισε το Κύπελλο το 2015 ως κόουτς της Ολυμπιάδας Ν.

(ΠΑΦΙΑΚΟΣ (ΣΤ. ΜΑΣΙΑΣ): Γιωργάλλα, Πρβιαδάκη, Σάββα, Λάππα, Δημητρίου, Ηρακλέους – Λίμπερο: Παρασκευοπούλου – Aλλαγές: Γεωργίου, Χατζηλαμπρή, Νικολάου, Στυλιανίδου.

ΠΑΝΙΔΑΛΙΑΚΟΣ (ΧΡ. ΣΙΑΝΤΡΗΣ): Ιωάννου, Αλεξάνδρου, Μπουζιάνου, Εξαδάκτυλου, Ρ. Μπουζιάνου, Γεωργίου –Λίμπερο:  Κασκίρη – Αλλαγές: Καλλένου, Εξαδάκτυλου Γ. 

Α Κατηγορία Γυναικών: Τελευταία Ενημέρωση