ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο τίτλος βάφτηκε πράσινος! (pics)

Ο τίτλος στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας βάφτηκε ξανά «πράσινος». Η Ομόνοια έκανε δεύτερο μπρέικ στην αίθουσα «Αφροδίτη» κερδίζοντας τον Green Air Παφιακό με 3-0 κάνοντας το 4-1 στις νίκες.

Ταυτόχρονα, η Ομόνοια πήρε για τρίτη σερί χρονιά τον τίτλο. Στον μικρό τελικό και στον αγώνα Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ οι «ερυθρόλευκοι» κερδισαν με 3-2 σετ και πήραν την τρίτη θέση.

Η «Βασίλισσα» έμεινε στο θρόνο της. Η Ομόνοια κατέκτησε για τρίτη σερί σεζόν το πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» πέτυχαν δεύτερη νίκη μέσα στην Πάφο κερδίζοντας τον ισάξιο Green Αir Παφιακό με 0-3 σετ μετά από ένα σπουδαίο τελικό κάνοντας το 4-1 στις νίκες.

Μετά τα αρχικά στάδια η Ομόνοια έλεγξε τον αγώνα εκμεταλλευόμενη τα πολλά χαμένα σέρβις του Green Αir Παφιακού και μετά τα μέσα του πρώτου σετ 11-12 οι «πράσινοι», οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 15-23. Καταλυτική  η παρουσία του Σωτήρη Πετρακκίδη στο φιλέ, αλλά και τα τελειώματα του Λουγκάνετς. Οι Παφίτες προσπάθησαν να κερδίσουν ότι μπορούσαν από το σετ, αλλά η Ομόνοια κέρδισε με 19-25 σε 23 λεπτά και έκανε το 0-1.

Σετ που τα είχε όλα

Η ομάδα του Γκρέσιτς μπήκε καλύτερα στο δεύτερο σετ και αφού διόρθωσε το σερβίς της βρήκε λύσεις με Βερίσιμο και Μίλεφ και προηγήθηκε με 08-05. Ο Βερίσιμο οδηγούσε τους «μπλε» που χάρις και τα μπλοκ του Χρυσοστόμου προηγήθηκε 13-09. Στο σημείο εκείνο η Ομόνοια αντέδρασε και κατόρθωσε βάζοντας πίεση στο φιλέ και την άνοδο του Σ. Πετρακκίδη να ισοφαρίσει σε 15-15.

Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Ευσταθίου  οδηγούσε τον Green Αir Παφιακό που διατηρούσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων 20-16. Το σετ όμως δεν τελείωσε αφού η Ομόνοια κατάφερε να φέρει το σετ στον πόντο 20-19. Ο Βερίσιμο όμως ήταν εκεί και οδήγησε με άσσο την ομάδα του στο 23-20. Το σετ όμως είχε και άλλα να δώσει αφού ο Λουγκάνετς με δυο ωραίες περιστροφές έφερε το  σετ στον πόντο 23-22.

Μετά από τέσσερα χαμένα σετ πόιντς των γηπεδούχων η Ομόνοια κατόρθωσε στους έξτρα πόντους να πάρει το σετ με 28-30 σε 29 λεπτά γράφοντας το 0-2. Άξιο αναφοράς τα 12 λάθη στο σερβίς για τον Green Air Παφιακό.

Στα αρχικά στάδια του τρίτου σετ η Ομόνοια εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και τα λάθη του Green Αir Παφιακού προηγούμενη 05-09. Οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν άψογα το μπλοκ και την επίθεση και μοιραία προηγήθηκαν 06-12.  Η ομάδα του Σάββα Σάββα δεν άφησε ανεκμετάλλευτο κανένα λάθος των Παφιτών και αύξησε σε 09-16. Στον αντίποδα η ομάδα του Γκρέσιτς ήταν πολύ κακή.

Η αποτελεσματικότητα του Βερίσιμο, το σερβίς του Κωνσταντινίδη και η κακή υποδοχή της Ομόνοιας έδωσαν στον Green Αir Παφιακό να κάνει σερί 05 -00 και να μειώσει στο 16-19. Η Ομόνοια πήρε δυο πόντους από λάθη και προηγήθηκε 18-21. Ένα διπλό μπλοκ από Λαμπ, Αλεξίου έδωσε την ευκαιρία στους «πράσινους» να «καθαρίσουν» το σετ, τη νίκη και τον τίτλο με 22-25 κάνοντας το 0-3.

GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ(Μ. ΓΚΡΕΣΙΤΣ): Ευσταθίου, Οικονομίδης, Βερίσιμο, Χρυσοστόμου, Μίλεφ, Κωνσταντινίδης – Λίμπερο: Αντωνίου. – Αλλαγές: Ανθής, Ανδρέου, Τσαγγαρίδης.

ΟΜΟΝΟΙΑ(Σ. ΣΑΒΒΑ): Σ. Πετρακκίδης, Λαμπ, Λουγκάνετς, Αλεξίου, Ροντρίγκο, Αχ. Πετρακκίδης – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Παφίτης.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Χρίστος Μαϊφόσιης και Γιαννάκης Σοφοκλέους. Για τον δεύτερο ήταν ίσως το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του αφού αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Τα σετ: 19-25, 28-30, 22-25

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση