ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Πάρτι» για Ομόνοια, Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα στα ντέρμπι

Oμόνοια και Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα ήταν οι κερδισμένοι της 12ης κρίσιμης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών. Οι «πράσινοι» κέρδισαν στο ντέρμπι τον Green Αir Παφιακό με 3-1, ενώ στο ματς της τετράδας η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα επιβλήθηκε του ΑΠΟΕΛ με 3-0.

Στους άλλους αγώνες της ημέρας η ενισχυμένη Ανόρθωσις ξεπέρασε το εμπόδιο της Pokka ΑΕ Καραβά με 3-0.Με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε η Αναγέννηση Δερύνειας της γειτονικής Ε.Ν.Παραλιμνίου.

«Πράσινη» επιστροφή για πρωτιά

ΣΤΑΔΙΟ ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: ΟΜΟΝΟΙΑ –GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ 3-1 Σετ:23-25, 28-26, 27-25

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι όπου δυο σετ κρίθηκαν στους έξτρα πόντους η περσινή κυπελλοπρωταθλήτρια Ομόνοια κέρδισε τον Green Αir Παφιακό με 3-1 και μείωσε στους τέσσερεις βαθμούς την απόσταση από την κορυφή δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε της πρώτης φάσης. Ο Green Air Παφιακός κρατά την τύχη του για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια στα χέρια του.

Το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής τα είχε όλα με τους πρωτοπόρους να προηγούνται στο πρώτο σετ και στη συνέχεια η Ομόνοια να ανεβαίνει και μετά από μάχη να κερδίζει τον αγώνα.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον Green Air Παφιακό στο μεγάλο ντέρμπι. Σε ένα αμφίρροπο αγώνα που κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο η Παφιακή ομάδα κέρδισε με 23-25 και προηγήθηκε με 0-1. Το σετ είχε εναλλαγές στο σκορ και κέρδισε η ομάδα που φάνηκε πιο ψύχραιμη. Η Ομόνοια ήταν ισάξιος αντίπαλος και έχασε το σετ στα σημεία.

Φοβερό σετ
Το δεύτερο σετ πρόσφερε πλούσιο θέαμα με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ. Το σετ είχε σασπένς και ήταν δραματικό με τους «πράσινους» να κερδίζουν το φοβερό σετ στους έξτρα πόντους με 28-26 να ισοφαρίζουν 1-1 και να παίρνουν ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια.

Εντυπωσιακή η Ομόνοια
Η Ομόνοια ήταν εντυπωσιακή στο τρίτο σετ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα της Πάφου. Παίζοντας έξοχα σε άμυνα, επίθεση και σερβίς κέρδισε εύκολα με 25-09 και προηγήθηκε με 2-1 σετ. Η εμφάνιση του Green Αir Παφιακού στο τρίτο σετ ήταν προβληματική.

Ξανά ντέρμπι
Τα δεδομένα άλλαξαν στο τέταρτο σετ. Οι Παφίτες επανήλθαν στα στάνταρ απόδοσης που μας συνήθισαν και έκαναν εκ νέου ντέρμπι τον αγώνα. Μετά από ένα παιχνίδι με αμφίρροπη εξέλιξη η Ομόνοια κέρδισε στους έξτρα πόντους με 27-25 κάνοντας το 3-1 σετ.

ΟΜΟΝΟΙΑ(Σ. ΣΑΒΒΑ):Παφίτης, Λαμπ, Λούγκανετς, Αλεξίου, Αχ. Πετρακκίδης, Ροντρίγκο – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Σ. Πετρακκίδης.

GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ(Μ. ΓΚΡΕΣΙΤΣ):Ευσταθίου, Οικονομίδης, Βερίσιμο, Χρυσοστόμου, Ασπιώτης, Μίλεφ – Λίμπερο: Αντωνίου. Αλλαγές: Aνδρέου, Σωκράτους, Κωνσταντινίδης.

«Ερυθρόλευκη λάβα» στο ντέρμπι της τετράδας

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΠΟΕΛ 3-0 Σετ: 25-22, 25-16, 25-18

Σημαντική νίκη που την βάζει «οδηγό» στη μάχη της τετράδας πέτυχε στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα επί του ΑΠΟΕΛ με 3-0. Με το τρίποντο οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στην 3η θέση με 22 βαθμούς αφήνοντας στην τέταρτη, αλλά ισόβαθμους με την Αναγέννηση Δ. τους «γαλαζοκίτρινους» με 20 βαθμούς. Πλέον ο αγώνας της 13ης αγωνιστικής – την επόμενη Παρασκευή ΑΠΟΕΛ – Αναγέννηση Δ. αποκτά τεράστια βαθμολογική σημασία.

Oι δυο ομάδες δεν διέψευσαν τα προγνωστικά στο πρώτο σετ αφού το ντέρμπι ήταν ισοδύναμο. Η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα εκμεταλλεύτηκε τις δυνατότητές της και πήρε το σετ με 25-22 αφού δούλεψε καλά η υποδοχή της. Το ΑΠΟΕΛ ήταν αρκετά καλό, αλλά κάποια λάθη στο τέλος του σετ έφεραν την ομάδα του Φιλίποφ πίσω στο σκορ με 1-0.

Η κατάκτηση του πρώτου σετ ήταν καταλυτική για τους «ερυθρόλευκους» στο δεύτερο. Παίζοντας εξαιρετικά και εκμεταλλευόμενοι την επιθετική τους δύναμη (Μπαγιάν, Ντε Μαν, Μάνθα) οι παίκτες του Αντώνη Κωνσταντίνου δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν το σετ με 25-16 και να προηγηθούν 2-0. Το ΑΠΟΕΛ δεν έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές του και αιφνιδιάστηκε από τους «ερυθρόλευκους».

Το τρίτο σετ δεν είχε ιδιαίτερα μεγάλες διαφορές σε σχέση με το δεύτερο. Η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα ήταν καταφανώς ανώτερη και κέρδισε το σετ σχετικά εύκολα με 25-18 κατακτώντας τη σημαντική νίκη με 3-0. Το ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να επανέλθει στον αγώνα και έχασε ένα σημαντικό παιχνίδι.

Παρών ο Γκασπάρι
Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της CEV Λουτσιάνο Γκασπάρι ο οποίος το Σάββατο θα είναι εισηγητής σεμιναρίου υψηλού επιπέδου στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(ANT.KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Χρυσοστόμου, ΝτεΜαν, Ζηκάκης, Μπαγιάν, Μάνθα, Προδρόμου, Λίμπερο: Βαρνάβα.

ΑΠΟΕΛ (Γ. ΦΙΛΙΠΟΦ): Γοδόι, Βέρντι, Γεωργίου, Κολάς, Χάσικος, Στρεμπάκοφ – Λίμπερο: Παντελή. – Αλλαγές: Χατζηπαύλου.

«Ζωντανή» για την τετράδα η Ανόρθωσις

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ: ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ 3-0 Σετ: 25-10, 25-15, 27-25

«Ζωντανή» στη μάχη της τετράδας έμεινε η Ανόρθωσις η οποία κέρδισε μάλλον άνετα την Pokka ΑΕ Καραβά στο «Θεμιστόκλειο» με 3-0 σετ. Η «Μεγάλη Κυρία» βρίσκεται μεν στην 6η θέση με 19 βαθμούς, αλλά δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου ελπίζει για να βρεθεί στην πρώτη τετράδα. Την πρώτη του εμφάνιση με τα «κυανόλευκα» έκανε η μεταγραφή του Ιανουαρίου από την Ομόνοια Δημήτρης Αποστόλου.

Η Pokka ΑΕ Καραβά ήταν εντυπωσιακή στο τρίτο σετ που το έχασε στις λεπτομέερειες, αλλά με την ήττα της έμεινε στην 7η θέση και δεν προλαβαίνει κάτι παραπάνω.

Αποφασισμένη να «καθαρίσει» εύκολα τα πρώτο σετ ήταν η Ανόρθωσις. Παίζοντας σοβαρά και έχοντας στη σύνθεσή της τον νεαποκτηθέντα από την Ομόνοια Δημήτρη Αποστόλου δεν δυσκολεύτηκε απέναντι σε μια μέτρια Pokka ΑΕ Καραβά να κερδίσει 25-10 και να προηγηθεί 1-0.

Στο δεύτερο σετ η «Μεγάλη Κυρία» ήταν πάλι ανώτερη και κέρδισε σχετικά εύκολα με 25-15 απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» που δεν είχαν λύσεις.

Το 2-0 έδωσε άλλο αέρα στην Ανόρθωση, αλλά στο τρίτο σετ όλα άλλαξαν. Η Pokka ΑΕ Καραβά έπαιξε εντυπωσιακό βόλεϊ και ήταν ισάξια της Ανόρθωσης.

Ο αγώνας που μετατράπηκε σε γκραν – γκινιόλ οδηγήθηκε στους έξτρα πόντους όπου κέρδισε η Ανόρθωσις με 27-25 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ(ΑΝΤ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ):Παπαϊωάννου, Φάϊφερ, Πάντιτς, Κνέζεβιτς, Ροντόλφο, Αποστόλου - Λίμπερο: Σαββίδης. – Αλλαγές: Σπύρου. Στρουγκάρεβιτς, Κοντός.

POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ(NT. ΛΕΤΣΙΕΦ):Γενούγκτινεν, Αντωνιάδης, Χαριδήμου, Ράμμα, Σάντζεθ, Χριστοφή – Λίμπερο: Χατζηδαμιανού. Αλλαγές: Κοσιάρης, Χατζηβασιλης, Χατζηφιλίππου.

Νίκησε η Αναγέννηση και ελπίζει για τετράδα

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: Ε.Ν.Π. – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ 0-3 Σετ: 16-25, 20-25, 19-25
Τη νίκη που την ανεβάζει στην 5Η θέση με 20 βαθμούς (σ.σ. ισόβαθμη με το ΑΠΟΕΛ) και της επιτρέπει να ελπίζει ότι τελικά θα τα καταφέρει να πάρει θέση στην τετράδα πέτυχε η Αναγέννηση Δερύνειας που στο τοπικό ντέρμπι την Ε.Ν.Παραλιμνίου με 0-3 σετ. Ο αγώνας έγινε στη Δερύνεια με γηπεδούχο την ομάδα των «βυσσινί » που ήταν πολύ ανταγωνιστικοί παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν την 12η συνεχή ήττα τους.

Δείχνοντας σοβαρότητα η Αναγέννηση κέρδισε εύκολα το πρώτο σετ με 16-25 και άνοιξε το σκορ. Η Ένωση όταν έχασε την επαφή της με το σκορ δεν κατάφερε να φανεί απειλητική.

Η Ενωση ανέβασε στροφές στο δεύτερο σετ και το διεκδίκησε. Οι νεαροί της παίκτες πάλεψαν κάθε φάση, όμως η Αναγέννηση πιο έμπειρη και έχοντας πιο πολλές λύσεις πέτυχε το 0-2 κερδίζοντας το σετ με 20-25.

Ο αγώνας συνέχισε να είναι ανταγωνιστικό με τις δυο ομάδες να παλεύουν στα ίσα. Η Αναγέννηση κατόρθωσε χάρις και στην ποιότητά της να ξεφύγει να κερδίσει 19-25 και να πάρει τη νίκη με 0-3 σετ.

Ε.Ν.Π.(Z.ΛΟΥΚΟΒΙΤΣ): Λόντσαρ, Λούκοβιτς, Ερωτοκρίτου, Σιόκκουρος, Στογιάκοφ, Σπαρτιάτης, Λίμπερο: Σάρδαλος. – Αλλαγές: Μιχαήλ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ(Γ. ΜΕΛΚΑΣ): Θεοδούλου, Αχιλλέως, Πέτρου, Μεντούριτς, Φιλίπας, Ντας - Λίμπερο: Χαμαγιούν. – Αλλαγές: Eλευθερίου, Ττόφιας, Κουμής.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Ομόνοια-Παφιακός

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση