ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πράσινο» διπλό στο Λευκόθεο (pics)

Άλμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας έκανε την Τρίτη η Ομόνοια. Παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα πολύ ωραίο βόλεϊ οι «πράσινοι» του Σάββα Σάββα πέρασαν με διπλό από το «Λευκόθεο» κερδίζοντας το ΑΠΟΕΛ με 1-3 σετ. Η Ομόνοια μοιάζει το φαβορί για τον επαναληπτικό της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου στην έδρα της το Στάδιο «Τάσσος Παπαδοπουλος Ελευθερία», αφού χρειάζεται δυο σετ για την πρόκριση. 

Το ΑΠΟΕΛ που φάνηκε μόνο στο τρίτο σετ δεν έχασε ακόμα την πρόκριση, όμως δυσκόλεψαν τα πράγματα πολύ. Οι «πορτοκαλί» θέλουν νίκη στο «Τάσσος Παπαδοπουλος Ελευθερία» με 3-0 ή 3-1 για να οδηγήσουν την πρόκριση στο χρυσό σετ.
Η Ομόνοια μπήκε καλύτερα στον αγώνα και αυτό φάνηκε στην πορεία του πρώτου σετ. Οι «πράσινοι» αφού διάβασαν καλά το παιχνίδι κέρδισαν το σετ με 19-25 και προηγήθηκαν με 0-1. Οι «πορτοκαλί» πάλεψαν, αλά έκαναν λάθη που ήταν μοιραία στην εξέλιξη του σετ. 

Ούτε και φάνηκε ότι οι δυο ομάδες άλλαξαν τερέν στο δεύτερο σετ. Οι «τριφυλλοφόροι» του Σάββα Σάββα συνέχισαν να είναι ανώτεροι στο παιχνίδι. Κατόρθωσαν να κερδίσουν τις μάχες του φιλέ και να σταματήσουν τα ατού του ΑΠΟΕΛ. Συνέπεια τούτου κέρδισαν εκ νέου με 19-25 «έγραψαν» το 0-2 και εξασφάλισαν σοβαρό πλεονέκτημα για την πρόκριση στην τετράδα. Το ΑΠΟΕΛ δεν βελτίωσε την εικόνα του, κάτι που δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει το σετ.

«Πορτοκαλί» αντίδραση

Οι «πορτοκαλί» του Φιλίποφ στο τρίτο σετ ήταν μεταμορφωμένοι όπως συνηθίζουν όταν παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, παίζοντας βόλεϊ των δυνατοτήτων τους. Έχοντας πολύ καλή υποδοχή εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της Ομόνοιας, ενώ ο Ουκρανοκροάτης πασαδόρος Νίκολα Στρεμπάκοφ μοίρασε ωραία το παιχνίδι. Αποτέλεσμα, το ΑΠΟΕΛ να εξασφαλίσει διαφορά και να κερδίσει το σετ με 25-16 μειώνοντας σε 1-2 σετ. Η Ομόνοια δεν συνέχισε στα ίδια επίπεδα όπως στα δυο πρώτα σετ.

Οι παίκτες του Σάββα Σάββα επανήλθαν δριμύτεροι στο τέταρτο σετ αφού δεν ήθελαν να μπουν σε περιπέτειες. Θυμίζοντας τον καλό τους εαυτό κατάφεραν να περιορίσουν τα λάθη και να πάρουν το σετ με 18-25, που οδήγησε στην εκτός έδρας νίκη με 1-3. Το ΑΠΟΕΛ δεν συνέχισε στον ρυθμό του τρίτου σετ, έχασε και δυσκόλεψε τη ζωή του για τον επαναληπτικό.

Τα σετ: 19-25, 19-25, 25-16, 18-25

ΑΠΟΕΛ(Γ.ΦΙΛΙΠΟΦ): Γοδόι, Βέρντι, Γεωργίου, Κολάς, Αβερκίου, Στρεμπάκοφ – Λίμπερο: Παντελή. Αλλαγές:Χατζηπαύλου, Χάσικος, Χαλλουμής.

ΟΜΟΝΟΙΑ(Σ.ΣΑΒΒΑ): Σωτ. Πετρακκίδης, Λαμπ, Αποστόλου, Αλεξίου, Αχ. Πετρακκίδης, Ροντρίγκο – Λίμπερο:Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Παφίτης, Φερέϊρα.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X