ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σημαντικές εμπειρίες για Αβερκίου

Το πρώτο διεθνές τουρνουά 2016 Cyprus International Volleyball Tournament πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις και ατραξιόνς. Μια από αυτές ήταν η συμμετοχή του νεαρού Κύπριου πετοσφαιριστή Ματθαίου Αβερκίου με την ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Ο πετοσφαιριστής που ανήκει στην Ολυμπιάδα Ν. και θα αγωνιστεί για τρίτη χρονιά δανεικός στο ΑΠΟΕΛ για τρεις ημέρες έπαιξε στο ανώτερο επίπεδο με μια σπουδαία ομάδα αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Ο Αβερκίου αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια κόντρα σε Ομόνοια, Ανόρθωσις και Βοϊβοντίνα αφού μέσω της απόδοσής του κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ιταλού κόουτς των «ερυθρολεύκων» Φλάβιο Γκουλινέλι.

Ο Αβερκίου μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ για τις εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του στην ομάδα του Ολυμπιακού Π. την οποία υποστηρίζει.

Ο νεαρός πετοσφαιριστής εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή του στο πρώτο διεθνές τουρνουά 2016 Cyprus International Volleyball Tournament με τη φανέλα του Ολυμπιακού Π. Όπως είπε: «Για τρεις ημέρες αγωνίστηκα δίπλα σε μεγάλους παίκτες όπως ο Αγκάμεζ, ο Φιλίποφ, ο Κοκκινάκης και ο Νταφ και κάτω από τις οδηγίες ενός σπουδαίου Ιταλού προπονητή όπως ο Φλάβιο Γκουλινέλι. Η συμπεριφορά στον αγώνα και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια τέτοιου είδους ομάδες είναι μοναδικός και έχω να κερδίσω πολλά».

Πώς ήταν μια καθημερινή ημέρα δίπλα στους παίκτες του Ολυμπιακού ο Αβερκίου λέει: «Όλα είναι επαγγελματικά. Από την ώρα που θα κατέβουν από το δωμάτιο, την ώρα του φαγητού, το μάθημα στο ξενοδοχείο και τη φυσιοθεραπεία όλα σε εντυπωσιάζουν αφού δουλεύουν στο πιο υψηλό επαγγελματικό επίπεδο».

«Με καθοδηγούσαν παίκτες και προπονητής»
Ο Αβερκίου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων οι πετοσφαιριστές του Ολυμπιακού τον καθοδηγούσαν, ενώ ο Ιταλός προπονητής προσπάθησε να τον εντάξει στην ομάδα του Ολυμπιακού δίνοντάς του εξειδικευμένες οδηγίες όποτε χρειαζόταν.

Τι κρατεί ο νεαρός παίκτης από την παρουσία του λέει ο ίδιος: «Σαφώς τις εμπειρίες που κέρδισα και το γεγονός ότι είχα τριβή με το παιχνίδι μεγάλων παικτών. Θα προσπαθήσω να τις χρησιμοποιήσω κατάλληλα στο κυπριακό πρωτάθλημα».

Μιλώντας για το τουρνουά ο Αβερκίου ανέφερε ότι τον εντυπωσίασε η ομάδα της Βοϊβοντίνα η οποία κέρδισε την πρώτη θέση. Όπως είπε: «Ομολογώ ότι ήταν μια φοβερή άνκαι νεανική ομάδα που έδειξε εντυπωσιακά στοιχεία. Άλλωστε είναι Σέρβοι».

Τώρα Κύπρος και ΑΠΟΕΛ
Το 2016 Cyprus International Volleyball Tournament ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον Ματθαίο και τώρα επιστροφή στην κυπριακή πραγματικότητα. Ο Αβερκίου θα αγωνιστεί για τρίτη σερί χρονιά ως δανεικός από την Ολυμπιάδα Ν. στο ΑΠΟΕΛ. Ο ίδιος αναφέρει ότι: «Στόχος μου είναι να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου Γιούρι Φιλίποφ και να έχω χρόνο συμμετοχής». Όπως είπε, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ φέτος παρουσιάζεται ενισχυμένη με πολύ καλούς πετοσφαιριστές (Γ. Γεωργίοου, Ν. Κολάς), ενώ με την ενσωμάτωση και των ξένων θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια πορεία αντάξια του ονόματος του ΑΠΟΕΛ».

Για το πρωτάθλημα που αρχίζει στις 21 Οκτωβρίου ο Ματθαίος είπε: «Θεωρώ ότι φέτος θα υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες και η κάθε πρόβλεψη θα είναι παρακινδυνευμένη. Θεωρώ ότι Ομόνοια, Ανόρθωσις, Παφιακός , Νέα Σαλαμίνα, Pokka ΑΕΚαραβά θα είναι πολύ ισχυρές και θα γίνουν πολλές μάχες».

Ιστοσελίδα ΚΟΠΕ 

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X