ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βασιλιάς στο Παλατάκι

Με τον Αγκάμεζ να «πυροβολεί» από παντού, ο Ολυμπιακός έκανε μπρέικ στο μπρέικ, σαρώνοντας με 3-0 σετ τον ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» και έκανε το 2-2 στη σειρά των τελικών της Volleyleague. 

Οι «ερυθρόλευκοι» με άψογη επιθετική λειτουργία έμειναν ζωντανοί και έστειλαν σε πέμπτο τελικό (Κυριακή 7/5) τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου, με τρόπο μάλιστα που ανεβάζει την ψυχολογία του στα ύψη. 

Ο «δικέφαλος του βορρά», από την άλλη, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την «καυτή» έδρα του και να πανηγυρίσει σήμερα την κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος. Επιπλέον, στάθηκε άτυχος, χάνοντας από το πρώτο σετ τον Σάσα Στάροβιτς, λόγω τραυματισμού, ενώ είχε κορυφαίο παίκτη τον Σαφράνοβιτς. 

Με ορμή μπήκε ο Ολυμπιακός στο ματς. Ο… ορεξάτος Αγκάμεζ ήταν ασταμάτητος και με συμπαραστάτη τον Τσούπκοβιτς άνοιξαν γρήγορα τη διαφορά (που έφτασε μέχρι και το +5) υπέρ του Ολυμπιακού. Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του ΠΑΟΚ στο 17-20 του πρώτου σετ (και ενώ είχε καταφέρει να «μαζέψει» τη διαφορά), όταν ο Στάροβιτς έπεσε άσχημα στο τάραφλεξ και γύρισε το πόδι του, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί αναγκαστικά. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν για λίγο το ρυθμό τους επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να μειώσει, όμως με επίθεση Τσούπκοβιτς και άσο του Άθος Κόστα τελείωσαν το πρώτο σετ με 21-25. 

Μικρή διαφορά ανέκτησε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο σετ, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει απαντήσεις με τον ανεβασμένο Ντάντε, αλλά να «πληγώνεται» κυρίως από τα εύκολα λάθη του. Λάθη, όμως, έκαναν και οι «ερυθρόλευκοι», που επέτρεψαν στον «δικέφαλο του Βορρά» να μείνει κοντά στο σκορ και να ισοφαρίσουν στο 20-20. Δύο πόντοι του Αγκάμεζ και παράβαση του Ντάντε έκαναν το +3 για τους ερυθρόλευκους, ενώ (μετά από δική του παράβαση που μείωσε για τον ΠΑΟΚ) ο Κολομβιανός έφερε τον Ολυμπιακό στο σετ μπολ (21-24). Ένα ακόμα λάθος του ΠΑΟΚ, με τον Σωτηρίου τελείωσε το δεύτερο σετ. 

Η συνέχεια μετατράπηκε σε θρίλερ. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και πήρε για πρώτη φορά τα ηνία στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στο 8-8 με τον Αγκάμεζ. Η διαφορά υπέρ του ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι το +4 (14-10, 15-11, 16-12, 17-13), μέχρι το σερί του Ολυμπιακού από το 18-15, που άλλαξε τα δεδομένα. Με τον Αγκάμεζ να συνεχίζει το… σόου, αλλά και τους Τσούπκοβιτς και Κόστα να παίρνουν κρίσιμους πόντους, έφτασαν στο ματς μπολ. Η κλάση του Ντάντε και η ψυχραιμία του Σμαραγδή σταμάτησαν τρεις φορές τους ερυθρόλευκους από το να τελειώσουν το παιχνίδι, όμως ισάριθμα λάθη διαμόρφωσαν το 26-28, για το τελικό 3-0σετ . 

A1: Τελευταία Ενημέρωση