ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κούπα με... πάρτι ο Ολυμπιακός!

Αυτή τη φορά δεν ζορίστηκε! Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 3-0 σετ του ΠΑΟΚ στον τελικό του Λιγκ Καπ, παρέμεινε ο κάτοχος του τίτλου για τρίτη σερί χρονιά, στο πιο άνετο ντέρμπι μετά από καιρό. 

Στα ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια είχε γίνει της... ανατροπής, με σκληρές μάχες και αγωνία μέχρι το φινάλε. Όποιος περίμενε ότι θα γίνει ένα ακόμα τέτοιο ματς στον τελικό του Λιγκ Καπ διαψεύστηκε. 

Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν πλήρως, επιβλήθηκαν 3-0 σετ και κατέκτησαν την πρώτη κούπα της χρονιάς, για τέταρτη φορά στα πέντε χρόνια του θεσμού. 

Οι Τσούπκοβιτς, Αγκάμεζ και Άθος Κόστα, κορυφαίοι των ερυθρόλευκων, σταμάτησαν τους Ντάντε και Σακόγλου, με τον ΠΑΟΚ να αναλώνεται σε πολλά εύκολα λάθη που του στέρησαν την διεκδίκηση κάτι καλύτερου στον μοναδικό εγχώριο τίτλο που δεν έχει κατακτήσει στην ιστορία του. 

Το ματς 
Νευρικά μπήκε στο πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ, ξεκινώντας τα εύκολα λάθη που του στοίχησαν τελικά σε όλη τη διάρκεια. Άθος Κόστα και Αγκάμεζ κυριάρχησαν επιθετικά για τον Ολυμπιακό, έχοντας απέναντί τους τους Νταντέ και Σακόγλου για την επίθεση του ΠΑΟΚ. 

Η διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού έφτασε στο +4 στο 16-12, με επιμέρους σερί του ΠΑΟΚ να μειώνει σε 19-18. Αγκάμεζ για τον Ολυμπιακό και Νταντέ-Ανδρεάδης για τον ΠΑΟΚ έστειλαν το ματς στο 21-20, με σερί από λάθος σερβίς να διατηρούν ελαφρύ προβάδισμα για τους γηπεδούχους. Ο Τακουρίδης μείωσε ξανά σε 24-23, με τον Αγκάμεζ να τελειώνει το σετ με μπλοκ άουτ. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο σετ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει πρώτη φρά στα ηνία στο 7-8 και το σετ να συνεχίζεται πόντο πόντο. Ένα σερί 6-0 όμως των ερυθρόλευκων άνοιξαν την διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού (18-12), που δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να εκμεταλλευτεί τον εκνευρισμό του ΠΑΟΚ και να κάνει το 2-0. 

Πιο αμφίρροπο ήταν το τρίτο σετ, με τον Σακόγλου να ανεβάζει ξανά στροφές και να ηγείται της επίθεσης του ΠΑΟΚ. Ο Άθος Κόστα σε κρίσιμα σημεία χάρισε σημαντικούς πόντους, με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν σε τεντωμένο σκοινί και να δίνουν εύκολους πόντους στους ερυθρόλευκους, με τον άσο του Κοκκινάκη να τελειώνει το ματς. 

www.sport-fm.gr

A1: Τελευταία Ενημέρωση