ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Καθάρισε» τον Παναθηναϊκό και πήγε τελικό ο Ολυμπιακός!

Βρέθηκε πίσω στα σετ και… αφηνίασε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε 3-1 σετ του Παναθηναϊκού στο κλειστό του Ρέντη και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Λιγκ Καπ.

Την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρήκε εύκολα τις απαντήσεις στο αρχικό προβάδισμα του Παναθηναϊκού και με το 3-1 έγινε ο πρώτος φιναλίστ του πρώτου τίτλου της χρονιάς.

Οι ερυθρόλευκοι, με τον Αγκάμεζ να έχει πάρει φωτιά και «συμπαραστάτη» τον Κοκκινάκη, προκρίθηκαν σε έναν ακόμα τελικό και έδειξαν πανέτοιμοι να υπερασπιστούν τον τίτλο τους κόντρα στον ΠΑΟΚ ή τον Ηρακλή, που θα αναμετρηθούν στον αυριανό ημιτελικό της διοργάνωσης.

Το ματς

Παθιασμένος μπήκε στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός, που διατήρησε τον έλεγχο μέχρι το φινάλε. Με όπλο το σερβίς, που πλήγωσε την υποδοχή του Ολυμπιακού ξέφυγε μετά το 18-18 και έκανε το επί μέρους 7-3 που του έδωσε το πάνω χέρι στο ματς με 1-0.

Ο Αγκάμεζ άρχισε να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο σετ και παρέσυρε τον Ολυμπιακό σε ευρύ προβάδισμα, που έφτασε μέχρι το +6 (12-6). Ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο με τον Ρανγκέλ στο 16-15, όμως νέο σερί πέντε πόντων του Ολυμπιακού ανέβασε ξανά τη διαφορά (21-16). Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν μια ανάσα πριν την κατάκτηση του σετ, στο 24-20, όταν ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την καθυστερημένη αντεπίθεσή του. Μείωσαν σε 24-23, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκονζάλες, χωρίς να ολοκληρώσουν την ανατροπή, αφού το άουτ σερβίς του Αργεντινού έκανε το 1-1.

Σε one man show μετατράπηκε το τρίτο σετ, με τον Αγκάμεζ να κυριαρχεί και να σπρώχνει τον Ολυμπιακό σε άνετη επικράτηση. Οι πράσινοι δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ανεβασμένο ρυθμό των ερυθρόλευκων, που ήταν καταιγιστικοί για το 25-8 και το 2-1.

Η καλή εικόνα του τριφυλλιού επανήλθε στο τέταρτο σετ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε από εκεί που έμεινε στο τρίτο σετ, όμως οι πράσινοι κατάφεραν να τον κοντράρουν, χωρίς όμως και να τον σταματήσουν. Μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14) ο Ολυμπιακός άρχισε να διευρύνει τη διαφορά, με τον Παναθηναϊκό να μειώνει ξανά στον πόντο στο 18-17. Κοκκινάκης και Αγκάμεζ οδήγησαν στο 24-20, με τους ερυθρόλευκους να φτάνουν στο 3-1.

Τα σετ: 21-25, 25-23, 25-8, 25-22

A1: Τελευταία Ενημέρωση

X
X