ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΟΧΟΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Η Εθνική Τροχοκαθίσματος Κύπρου βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στην Κομοτηνή, όπου συμμετείχε σε διεθνές φιλικό τουρνουά, απέναντι στην Ελλάδα και την Βουλγαρία. Αυτή ήταν και η πρώτη συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε διεθνής αγώνες, σε ένα άθλημα το οποίο κάνει τα πρώτα του βήματα στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Λούης Δημητρίου, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ για την ιστορική πρώτη συμμετοχή της Εθνικής Τροχοκαθίσματος Κύπρου, τονίζοντας πως η Ομοσπονδία θα είναι στο πλευρό του αθλήματος, με στόχο να μπορέσει να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια:

«Είμαστε πραγματικά περήφανοι για την Εθνική Τροχοκαθίσματος Κύπρου, που πραγματοποίησε τις πρώτες της επίσημες εμφανίσεις τις προηγούμενες ημέρες, σε Διεθνές Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, στο οποίο συμμετείχαν επίσης οι αντίστοιχες ομάδες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει αποδείξει πως είναι στο πλευρό της καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα εδώ και μερικά χρόνια, και θα συνεχίσει να είναι και τα επόμενα.

Κατά την φετινή περίοδο πραγματοποιήθηκε το πρώτο Πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας, ενώ την νέα χρονιά θα είναι ανανεωμένο, με την παρουσία περισσότερων ομάδων. Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να μπορέσει το άθλημα να διαδοθεί ακόμα περισσότερο και να αποκτήσουμε όσο το δυνατό πιο πολλές ομάδες, και να δούμε φυσικά μεγαλύτερο αριθμό αθλητών να συμμετέχουν.

Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε την Εθνική Τροχοκαθίσματος Κύπρου, να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια, για να μπορέσει να συμμετέχει και σε επίσημες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αντιπροσωπεύοντας και κάνοντας την χώρα μας περήφανη.

Πλέον όλες οι Εθνικές Ομάδες της ΚΟΚ έχουν ενεργοποιηθεί και είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πολύ σύντομα, μαζί με τον ΚΟΑ, θα προχωρήσουμε σε ανοικτή πρόσκληση προς όλο τον κόσμο, για να γνωρίσει από κοντά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε τροχοκάθισμα, και εάν το επιθυμεί να μπορέσει μελλοντικά να ενταχθεί σε κάποιο σωματείο και να συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

Όλα τα παιδιά που αποτελούν τόσο την Εθνική ομάδα, όσο και τα σωματεία που ασχολούνται ενεργά με την καλαθόσφαιρα σε τροχοκάθισμα, είναι πρότυπα για όλο τον κόσμο, και η ΚΟΚ θα είναι στο πλευρό τους, όπως ήταν άλλωστε μέχρι σήμερα, για να ανεβάσουμε επίπεδο στην καλαθόσφαιρα σε τροχοκάθισμα». 

Ιστοσελίδα ΚΟΚ

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X