ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρωτιά για την Εθνική Γυναικών Κ18

Χωρίς να δυσκολευτεί, η "χρυσή" Εθνική Γυναιικών Κ18 της Κύπρου, επικράτησε του Γιβραλτάρ με 75-39, στην τελευταία αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών Γ' Κατηγορίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Μάλτα από τις 4 μέχρι τις 9 Ιουλίου.

Με την νίκη αυτή η Κύπρος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της, έχοντας πετύχει το τέσσερα στα τέσσερα, τερματίζοντας στην 1η θέση και κατακτώντας το χρυσό, το οποίο της δίνει και την άνοδο για την Β' Κατηγορία για την ερχόμενη χρονιά. Κορυφαία του αγώνα ήταν η Παναγιώτα Θεμιστοκλέους η οποία σημείωσε 18 πόντους (12 ριμπάουντ, 2 ασσίστ), ενώ για ακόμα μία φορά όλες οι κύπριες καλαθοσφαιρίστριες ήταν εξαιρετικές καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του Μιχάλη Ματσεντίδη μπήκε πολύ δυνατά από την έναρξη του αγώνα, καταφέρνοντας μέχρι το 5' να είναι μπροστά στο σκορ με 10-5. Η υπεροχή της Κύπρου συνεχίστηκε, αφού δυόμιση λεπτά αργότερα η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες ανέβηκε στους εννέα πόντους (16-7). Μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου η Κύπρος ήταν μπροστά στο σκορ με 24-9.

Δυνατά ξεκίνησε και στην Β' περίοδο η κυπριακή ομάδα, όπου με τέσσερις πόντους από τις Θεμιστοκλέους και Κονομή, έφερε το προβάδισμα της στο 28-9! Στην συνέχεια είδαμε ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι, όπου η Κύπρος συνέχισε να διατηρεί την υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι το 15' η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν στους είκοσι πόντους (35-15) . Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε η αναμέτρηση και στην συνέχεια, με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από εφτά πόντους μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, όπου το σκορ ήταν στο 42-22.

Με πέντε πόντους της Θεμιστοκλέους μπήκε στην Γ' περίοδο η Κύπρος, φέρνοντας το σκορ στο 47-22 μέχρι το 24'. Έπειτα το Γιβραλτάρ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, με την χώρα μας να συνεχίζει ωστόσο να διατηρεί τον έλεγχο. Ένα λεπτό αργότερα το σκορ οδηγήθηκε στο 48-26, ενώ μέχρι το 27:30 η Κύπρος σημείωσε άλλους δύο πόντους με την Κασάπη, κάνοντας το 50-26.  Με το τέλος του δεκαλέπτου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν μπροστά στο σκορ με 52-30.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής Γυναικών Κ18 της Κύπρου στην τέταρτη περίοδο του αγώνα, αφού με ένα σερί 21 πόντων, πήρε προβάδισμα με 73-30, δυόμιση λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Το επόμενο διάστημα του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Κύπρο να έχει κλειδώσει από νωρίς μία μεγάλη νίκη, η οποία ήταν το "κερασάκι στην τούρτα" της σπουδαίας πορείας της, η οποία έφερε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών Κ18 Γ' Κατηγορίας. Με την λήξη του αγώνα η Κύπρος επικράτησε με 75-39.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-24, 22-42, 30-52, 39-75

Εθνική Γιβραλτάρ

Πίλχερ, Πόζο 8, Λόπεζ 8, Μπενταλέμπ, Ροντρίγκεζ 3, Λα Τσίκα 2, Κάστρο 18 (1).

Εθνική Κύπρου (Μιχάλης Ματσεντίδης)

Κυριάκου 3, Πηλακούτα 6, Ιωάννου 4, Α. Κυπριανού, Κονομή 4, Ευσταθίου 4, Χριστοδούλου 2, Παπαϊωάννου 5 (1), Κασάπη 12, Τέιλορ 10, Ι. Κυπριανού 7 (2), Θεμιστοκλέους 18.

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X