ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Aπόψε o μεγάλος τελικός των Κ18

Πολύ μεγάλη νίκη σημείωσε το βράδυ του Σαββάτου (8/7) η Εθνική Ανδρών Κ18 της Κύπρου, που επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας της Μάλτας με 67-64, και κέρδισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών Κ18 Γ` Κατηγορίας που θα διεξαχθεί σήμερα στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία" στην Λευκωσία.
 
Ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας αναφέρει ότι «δύο λεπτά πριν το φινάλε του ημιτελικού, η Κύπρος βρισκόταν με πέντε πόντους πίσω στο σκορ, όμως έκανε την εντυπωσιακή ανατροπή και βρέθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει μία ομάδα από το ζευγάρι Νορβηγία-Μολδαβία».
 
Τέσσερις πόντους σημείωσε η Μάλτα στο πρώτο λεπτό του αγώνα, με την Κύπρο να απαντάει με οκτώ πόντους (από τέσσερις οι Παπαϊωάννου και Σωφρονίου) μέχρι το 5`, φέρνοντας το σκορ στο 8-4.
 
Με ένα σερί επτά πόντων ξεκίνησε το Β` δεκάλεπτο η Μάλτα, με το σκορ να οδηγείται στο 19-15, προτού ο Παπαλουκάς με τρίποντο μειώσει σε 19-18 στο 11:30.
 
Δυνατά ξεκίνησε την Γ` περίοδο η Μάλτα όπου με επτά σερί πόντους στα πρώτα δυόμιση λεπτά, πήρε προβάδισμα με 35-30.
 
Η διαφορά έφθασε μέχρι και τους έξι πόντους στο 24`, όταν το σκορ ήταν στο 40-34, ενώ ενάμιση λεπτό αργότερα η Μάλτα ήταν μπροστά με 42-37.
 
Έπειτα η Κύπρος αντέδρασε και με ένα σερί επτά πόντων (τρίποντο ο Ηλιάδης, από δύο οι Μοτίτης-Αχιλλέως) πήρε εκ νέου προβάδισμα με 44-42. Η Κύπρος διατήρησε την ανωτερότητα της μέχρι το τέλος της περιόδου, όπου παρέμεινε μπροστά στο σκορ με 48-44.
 
Με τρίποντο του Στυλιανού μπήκε στην τέταρτη περίοδο η Κύπρος, που πήρε προβάδισμα με 51-44, ενώ στο 31:30 το σκορ ήταν στο 53-46 για την Κύπρο.
 
Μέχρι το τέλος του αγώνα η Κύπρος πέτυχε άλλους τρεις πόντους (δύο ο Αχιλλέως, ένα ο Παπαϊωάννου) και κλείδωσε την μεγάλη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό σήμερα.
 
Τα δεκάλεπτα : 12-15, 28-30, 44-48, 64-6.

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X