ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εύκολη νίκη κόντρα στο Κόσοβο

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Εθνικής Γυναικών Κ18 της Κύπρου, στο δεύτερο παιχνίδι που πραγματοποίησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών Κ18 Γ΄ Κατηγορίας, το οποίο διεξάγεται στην Μάλτα, όπου επικράτησε του Κοσόβου με 70-34.

Η Κύπρος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση από την έναρξη του αγώνα μέχρι και το φινάλε του, καταφέρνοντας να πάρει μία μεγάλη νίκη στο τέλος της αναμέτρησης. Κορυφαία του αγώνα ήταν η Παναγιώτα Θεμιστοκλέους που σημείωσε 9 πόντους (12 ριμπάουντ, 1 ασσίστ, 1 κλέψιμο). Πολύ καλή ήταν και η παρουσία της Βαρβάρας Ευσταθίου, η οποία σημείωσε 7 πόντους (1 τρίποντο, 1 ασσίστ, 4 κλεψίματα).

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα, με τις δύο ομάδες να παραμένουν κοντά στο σκορ το οποίο οδηγήθηκε στο 5-4 (υπέρ της Κύπρου) στο 2' ενώ τρία λεπτά αργότερα η διαφορά του ενός πόντου παρέμεινε, με το σκορ να είναι στο 7-6. Μέχρι και το φινάλε της περιόδου η Κύπρος σημείωσε τέσσερις ακόμα πόντους με τις Ιωάννου και Κασάπη, παίρνοντας προβάδισμα με 11-6. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Κόσοβο ξεκίνησε με δίποντο, ωστόσο η Κύπρος ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στην συνέχεια, αφού σημείωσε δέκα σερί πόντους και μέχρι το 14' ήταν μπροστά στο σκορ με 21-8. Η υπεροχή της Κύπρου συνεχίστηκε μέχρι και την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας να πετυχαίνει ακόμα δώδεκα πόντους, ενώ δέχθηκε μόλις δύο, με την διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες να ανεβαίνει στους 23 πόντους (33-10).

Η ομάδα του Μιχάλη Ματσεντίδη είχε δείξει από το πρώτο ημίχρονο πως ήταν κυρίαρχη μέσα στο παρκέ, και με τον ίδιο ρυθμό συνέχισε στο παιχνίδι και στην Γ' περίοδο, όπου με ένα σερί οκτώ πόντων πήρε προβάδισμα με 41-10. Έπειτα είδαμε ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι μέχρι και το 27', όπου το σκορ έφθασε στο 44-16, με την Κύπρο να διατηρεί εύκολα το προβάδισμα της. Στο επόμενο τρίλεπτο η Εθνική Γυναικών Κ18 σημείωσε ακόμα οκτώ πόντους (τέσσερις η Κασάπη, από δύο οι Πηλακούτα, Ευσταθίου), ενώ δέχθηκε μόλις δύο, με το σκορ να οδηγείται στο 52-18. Στην Δ' περίοδο είδαμε γενικά ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, αφού η Κύπρος είχε κλειδώσει από πιο πριν την νίκη. Μέχρι το 35' το σκορ οδηγήθηκε στο 66-25, ενώ με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης η Κύπρος πήρε την νίκη με τελικό σκορ 70-34.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 6-11, 10-33, 18-52, 34-70

Εθνική Κοσόβου

Καμερόλλι, Ραχμάνι, Μαρτινάτζ 16, Σάλα 8, Καραβίδαχ 6, Ντάκου 2, Σουλεϊμανί, Σκρέλι, Κουτλοβιτς, Μπερίσα 2, Κριεζίου.

Εθνική Κύπρου

Κυριάκου 5, Πηλακούτα 11, Ιωάννου 6, Α. Κυπριανού 4, Κονομή 4, Ευσταθίου 7 (1), Χριστοδούλου 5 (1), Παπαϊωάννου 3 (1), Κασάπη 6, Τέιλορ 6, Ι. Κυπριανού 4, Θεμιστοκλέους 9.

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X