ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Με σκληρή δουλειά θα πάει καλύτερα η Εθνική»

Στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησαν η προπονήτρια της Εθνικής Γυναικών, Κάλια Παπαδοπούλου και η αρχηγός της ομάδας, Σοφία Θεολόγου, μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, οι οποίες έκαναν αναφορά στην παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στους αγώνες που έγιναν στο Σαν Μαρίνο, αλλά και τις νεαρές καλαθοσφαιρίστριες που εντάχθηκαν στην ομάδα.

Για την συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών στους ΑΜΚΕ:

Κάλια Παπαδοπούλου: «Η μακροχρόνια αποχή της Εθνικής Γυναικών από επίσημες διοργανώσεις και η έλλειψη πολλών δύσκολων αγώνων, δυστυχώς έπαιξαν τον ρόλο τους για να μείνουμε εκτός μεταλλίου. Αν αναλογιστούμε ότι στη τελευταία συμμετοχή της Κύπρου το 2013 καταφέραμε να κερδίσουμε την Μάλτα σχετικά εύκολα, το 2017 η Μάλτα με το ίδιο ρόστερ και με περισσότερες εικόνες ήταν δύο ταχύτητες πιο μπροστά από εμάς. Στα παιχνίδια με Ισλανδία και Λουξεμβούργο η ομάδα μας παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική ωστόσο, και θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς στο τέλος χάναμε στην δύναμη και την ταχύτητα από τις αντίπαλες ομάδες».

Σοφία Θεολόγου: «Δυστυχώς δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στους φετινούς ΑΜΚΕ. Εμένα είναι η τρίτη μου συμμετοχή, αφού ήμουν μέλος και στις Εθνικές που συμμετείχαν επίσης το 2009 και το 2013. Η διαφορά των φετινών αντιπάλων μας, με τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πολύ μεγάλη. Επίσης οι άλλες Εθνικές που αγωνιστήκαμε εναντίον τους ήταν πάρα πολύ καιρό μαζί, και δίνουν πολύ συχνά αγώνες, κάτι που τους έδινε ένα καλύτερο βαθμό ετοιμότητας σε σχέση με την δική μας ομάδα. Εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ. Και οι νεαρές κοπέλες που ήρθανε φέτος για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα, θα πρέπει να δουλέψουν αρκετά. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μας και είμαι σίγουρη πως στο μέλλον θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Για τις νέες καλαθοσφαιρίστριες που μπήκαν στην Εθνική:

Κάλια Παπαδοπούλου: «Υπάρχει ανανέωση στο ρόστερ της ομάδας μας και με χαρά βλέπω ότι στις πιο μικρές Εθνικές Ομάδες γίνεται πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει ένα χάσμα γενεών, όμως με υπομονή, επιμονή και λιγότερη αρνητική κριτική μπορούμε στην συνέχεια να αναμένουμε καλύτερα αποτελέσματα. Παράδειγμα για εμάς είναι οι τέσσερις κοπέλες που είναι κάτω των 19 ετών, που πήραν πολύτιμο χρόνο συμμετοχής στους ΑΜΚΕ. Θα πρέπει όμως και τα σωματεία να δώσουν περισσότερα κίνητρα στις αθλήτριες τους, καθώς και οι ίδεις πρέπει να βάλουν επιπλέον προσωπικό χρόνο στο γήπεδο».

Σοφία Θεολόγου: «Η παρουσία των νεαρών καλαθοσφαιριστριών ήταν πάρα πολύ ενθαρρυντική. Θεωρώ πως αυτές είναι το κέρδος από την συμμετοχή μας στους ΑΜΚΕ. Η Εθνική Γυναικών θα στηριχτεί τα επόμενα χρόνια σε αυτές. Πιστεύω πως με σωστή καθοδήγηση και σωστή δουλειά θα ανέβει επίπεδο η Εθνική μας τα επόμενα χρόνια. Η κάθε κοπέλα θα πρέπει να δουλέψει, όχι απλώς για την Εθνική ομάδα, αλλά για να βελτιωθεί και η ίδια προσωπικά, να γίνει καλύτερη και στην συνέχεια να είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα στην Εθνική Γυναικών».

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X