ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Γιανναράς: «Συγκινητική η προσπάθεια που έγινε»

Στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών, κ. Παναγιώτης Γιανναράς, μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, που έφεραν την κυπριακή ομάδα στην 1η θέση. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε μεταξύ άλλων για την συμμετοχή στους φετινούς ΑΜΚΕ, τα μυστικά της επιτυχίας και της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου αλλά και για την συνέχεια της Εθνικής Ανδρών.

Για την εικόνα που έδειξε η Εθνική Ανδρών στους ΑΜΚΕ:

«Θα ξεκινήσω πηγαίνοντας λίγο πίσω, στο 2013. Και στους δύο ΑΜΚΕ που συμμετείχαμε, το 2013 και το 2017 η Εθνική Ανδρών τερμάτισε αήττητη. Νομίζαμε πως το 2013 ήταν το πιο δύσκολο χρυσό μετάλλιο που κέρδισε η χώρα μας στους ΑΜΚΕ, όμως τελικά αυτό του 2017 ήταν ακόμη πιο δύσκολο να κερδηθεί, με διαφορά. Το επίπεδο του συναγωνισμού ήταν πάρα πολύ υψηλό. Είναι ξεκάθαρο πως κανείς δεν περίμενε πως η Κύπρος θα ανέβαινε στο πιο υψηλό βάθρο. Άλλωστε το γεγονός ότι ορίστηκε το παιχνίδι Μαυροβούνιο-Ισλανδία ως τελευταίο, δείχνει πως περίμεναν ότι θα ήταν αυτός ο τελικός της διοργάνωσης, χωρίς ουσιαστικά να μας υπολογίζουν για καμία από τις δύο πρώτες θέσεις. Αυτό έδινε σε εμάς ένα ακόμα επιπλέον κίνητρο για να αποδείξουμε ότι δεν δικαιούται κανείς να μας ξεγράψει. Συνολικά η εικόνα μας ήταν συγκινητική. Η προσπάθεια που έχουν καταβάλει  τα παιδιά, οι δουλειά που έβαλαν οι συνεργάτες μου. Και δίκαια ήρθε το χρυσό».

Για τα μυστικά της επιτυχίας της Εθνικής Ανδρών:

«Στον αθλητισμό γενικότερα δεν πιστεύω πως υπάρχουν μυστικά επιτυχίας. Το γνωστό μυστικό είναι η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση και η κατάλληλη προετοιμασία. Και στα ομαδικά αθλήματα το βασικότερο όλων είναι όλοι οι συντελεστές να βάλουν το εγώ, κάτω από το εμείς. Και νομίζω πως τόσο το 2013 όσο και το 2017, όσο ήμουνα εδώ με τους συνεργάτες μου, είναι το βασικότερο συστατικό που χαρακτηρίζει αυτή την ομάδα.  Όλοι οι παίκτες έχουν βάλει το εγώ κάτω από το εμείς. Και μιλάμε για δώδεκα πρωτοκλασάτους καλαθοσφαιριστές. Ανεξάρτητα με το ποιος θα παίξει και ποιος θα σκοράρει, στηρίζουν ο ένας τον άλλο και δίνουν το 100% των δυνάμεων τους είτε παίξουν ένα λεπτό, είτε παίξουν σαράντα λεπτά. Και αυτό θεωρώ πως είναι η μεγαλύτερη επιτυχία και το πιο βασικό συστατικό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την συνέχεια της Εθνικής Ανδρών:

«Αυτό θα πρέπει να το δούμε με πιο καθαρό μυαλό μετά την επιστροφή μας στην Κύπρο. Έγινε μία προσπάθεια ανανέωσης τα τελευταία χρόνια. Είχαμε ενεργοποιήσει και την Εθνική Κ20 και φέραμε κάποια παιδιά στην Εθνική Ανδρών. Το θέμα τώρα είναι πως θα μπορέσουν αυτά τα παιδιά να έχουν ουσιαστικό ρόλο στις ομάδες που αγωνίζονται. Η Εθνική Ομάδα δεν φτιάχνει παίκτες, τα σωματεία τους φτιάχνουν. Για εμάς ζητούμενο είναι αυτά τα παιδιά να έχουν περισσότερες εικόνες και για αυτό τον λόγο κάποια από τα παιδιά ήρθαν στους ΑΜΚΕ ώστε να αποκτήσουν εικόνες, ούτως ώστε να είναι έτοιμα για να προσφέρουν στην Εθνική ομάδα. Με το καλό τώρα που τελείωσαν οι ΑΜΚΕ, θα κάνουμε τον προγραμματισμό μας για τις υπόλοιπες διοργανώσεις που θα συμμετέχουμε».

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση