ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο τελικό στάδιο η προετοιμασία

Τρία φιλικά πραγματοποίησε στην Αθήνα η Εθνική Γυναικών, όπου βρέθηκε ως μέρος της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας της ενόψει των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης που θα ξεκινήσουν σε μία βδομάδα.

Την 1η ημέρα η Εθνική μας ομάδας τέθηκε αντιμέτωπη με την Ηλιούπολη, όπου και γνώρισε την ήττα με 54-43, ενώ νικηφόρα ήταν τα επόμενα δύο φιλικά. Την 2η ημέρα η Εθνική Γυναικών αντιμετώπισε την Ελευθερία Μοσχάτου, επικρατώντας με 60-49 και την τρίτη ημέρα νίκησε τον Παναθηναϊκό Κ18 με 66-37.

Στα αρνητικά από το ταξίδι προετοιμασίας στην Αθήνα ήταν ο τραυματισμός της Χριστιάνας Μενελάου, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ηλιούπολη, με την διεθνή καλαθοσφαιρίστρια να μεταβαίνει σε νοσοκομείο της ελληνικής πρωτεύουσας. Μία αρνητική είδηση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με την Κάλια Παπαδοπούλου να χάνει μία πολύ καλή καλαθοσφαιρίστρια.

Στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησαν ο βοηθός προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Μιχάλης Ματσεντίδης, και η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Σοφία Θεολόγου. Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε μέρος των δηλώσεων τους, ενώ ακολουθεί βίντεο με όλα όσα ανέφεραν στην κάμερα της ΚΟΚ.

Μιχάλης Ματσεντίδης: «Μόνο θετικά σχόλια από το ταξίδι μας στην Αθήνα»

«Πήγαμε στην Αθήνα με σκοπό να προετοιμάσουμε καλύτερα την ομάδα με τρεις φιλικούς αγώνες. Δυστυχώς είχαμε μία μεγάλη ατυχία με την Χριστιάνα Μενελάου που είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο πρώτο παιχνίδι και την χάνουμε από την συνέχεια της Εθνικής. Να της ευχηθούμε περαστικά και να επιστρέψει όσο το δυνατό πιο σύντομα στα γήπεδα σιδερένια. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να σταθώ στο πρώτο παιχνίδι γιατί ο τραυματισμός της Χριστιάνας αποσυντόνισε την ομάδα, τόσο τις κοπέλες όσο και εμάς στον πάγκο. Ήταν μία πολύ άσχημη στιγμή. Δεν ήταν εύκολο στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά να ψάχνουμε φορείο για να την πάμε στο νοσοκομείο. Στα δύο επόμενα ήμασταν αρκετά καλύτεροι, γιατί στο πρώτο δεν ήμασταν καλοί. Βγάλαμε κάποια συμπεράσματα. Βάλαμε κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο, που τα προετοιμάσαμε από την Κύπρο για να δούμε πως θα λειτουργήσουν, όπως διάφορα σχήματα. Τα φιλικά είναι για τους προπονητές, δεν είναι θέμα αποτελέσματος. Νομίζω έχουμε μόνο θετικά σχόλια από το ταξίδι μας στην Αθήνα».

Σοφία Θεολόγου: «Όσο πιο έτοιμες μπορούμε μέχρι τους επίσημους αγώνες»

«Η γενική εικόνα νομίζω πως παιχνίδι με παιχνίδι δείξαμε διαφορετικό και καλύτερο πρόσωπο. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένες. Ήταν τρεις μέρες που δώσαμε τρία φιλικά, ήταν πολύ κουραστικό. Μας μένει ακόμα μία βδομάδα προετοιμασίας και πιστεύω θα πάμε όσο πιο έτοιμες μπορούμε στους επίσημους αγώνες».

Τα αποτελέσματα των τριών φιλικών στην Αθήνα:

·         Εθνική Γυναικών-Ηλιούπολη 43-54

Εθνική Γυναικών (Κάλια Παπαδοπούλου)

Οικονομίδου 4, Μενελάου 3, Πιτσιλλίδου 11 (2), Λάρκου, Πηλακούτα 6, Κόνιαλη 5, Νικοδήμου, Όρλοβιτς, Αγαπαίου, Ρουσσάκη, Ράτσα 4, Θεολόγου 9, Κασάπη 1, Αντωνίου.

·         Εθνική Γυναικών-Ελευθερία Μοσχάτου 60-49

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-16, 29-26, 47-35, 60-49

Εθνική Γυναικών (Κάλια Παπαδοπούλου)

Οικονομίδου 4, Πιτσιλλίδου 12 (1), Λάρκου, Πηλακούτα, Κόνιαλη 7, Νικοδήμου 3, Όρλοβιτς 5, Αγαπίου, Ρουσσάκη, Ράτσα 9 (1), Θεολόγου 18, Κασάπη 2, Αντωνίου.

·         Εθνική Γυναικών-Παναθηναϊκός Κ18 66-37

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-9, 30-14, 56-31, 66-37

Εθνική Γυναικών (Κάλια Παπαδοπούλου)

Οικονομίδου, Πιτσιλλίδου 6, Λάρκου 4, Πηλακούτα 2, Κόνιαλη 9 (1), Νικοδήμου 3 (1), Όρλοβιτς 10, Αγαπίου 4, Ρουσσάκη 3, Ράτσα 14 (1), Θεολόγου 8, Κασάπη, Αντωνίου 3.

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση