ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γεμάτοι εμπειρίες από το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κροατία. Την χώρα μας εκπροσώπησαν δύο σχολεία. Το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού, το οποίο είχε κατακτήσει το Παγκύπριο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανδρών, και το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρείου Γ’ Πάφου, που είχε κατακτήσει την 1η θέση στο Παγκύπριο Σχολικό Πρωτάθλημα Γυναικών.

Επτά αγώνες έδωσε συνολικά το Λανίτειο Λύκειο, το οποίο τερμάτισε στην 21η θέση, από τις 32 συνολικά χώρες που συμμετείχαν, πετυχαίνοντας τέσσερις νίκες σε επτά αναμετρήσεις. Πιο συγκεκριμένα η κυπριακή ομάδα επικράτησε των Ιρλανδία, Αγγλίας, Λουξεμβούργο και Βουλγαρίας.

30/4 Κύπρος-Ιρλανδία 53-34

1/5 Σλοβενία-Κύπρος 75-41

2/5 Κύπρος-Βέλγιο 47-55

3/5 Κύπρος-Αγγλία 72-34 (Θέσεις 17-32)

4/5 Κύπρος-Κινεζική Ταϊπέι 61-81 (Θέσεις 17-24)

5/5 Κύπρος-Λουξεμβούργο 55-45 (Θέσεις 21-24)

6/5 Κύπρος-Βουλγαρία 53-52 (Θέσεις 21-22)

Ο προπονητής του Λανιτείου Λυκείου, κ. Νίνος Ηλιάδης, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ μετά την επιστροφή της ομάδας του από την Κροατία:

«Η ομάδα μου τα πήγε εξαιρετικά καλά στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Το επίπεδο των ομάδων που συμμετείχαν ήταν πάρα πολύ υψηλό, με μερικά σπουδαία ταλέντα από όλο τον κόσμο. Ήδη αρκετά από τα παιδιά αγωνίζονται σε ομάδες Α’ κατηγορίας, σε χώρες όπως Γερμανία,  Ελλάδα, Γαλλία, Τουρκία, Σερβία, Φινλανδία κλπ. Κάτι που δείχνει πως στις ομάδες που αγωνιστήκαμε, υπήρχαν παιδιά που ήδη διαπρέπουν σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη.

Εμείς σαν ομάδα πετύχαμε τέσσερις νίκες σε επτά παιχνίδια, καταφέρνοντας να τερματίσουμε στην 21η θέση από τις 32 ομάδες. Ήταν πολύ δύσκολο να πετύχουμε τέσσερις νίκες σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Το πιο σημαντικό είναι οι εμπειρίες που μαζέψανε τα παιδιά μας, οι οποίες θα τους βοηθήσουν στην πορεία τους στην καλαθόσφαιρα. Οι πολύ όμορφες αναμνήσεις από την υπέροχη αυτή εμπειρία θα συνοδεύουν όλα τα παιδιά στην ζωή τους».

Όσο αφορά την Γυναικεία ομάδα που αντιπροσώπευσε την Κύπρο, το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρείου Γ’ Πάφου, έδωσε πέντε παιχνίδια, μετρώντας μία  νίκη και τέσσερις ήττες, καταλαμβάνοντας την 22η θέση από τις 24 ομάδες. 

30/4 Σλοβακία-Κύπρος 56-28

2/5 Κύπρος-Ουγγαρία 19-76

3/5 Κύπρος-Δανία 21-79 (Θέσεις 17-24)

4/5 Βουλγαρία-Κύπρος 39-43 (Θέσεις 21-24)

5/5 Κύπρος-Ινδία 25-47  (Θέσεις 21-22)

Ο προπονητής του Α’ Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρείου Γ’ Πάφου, κ. Πάνος Πολεμίτης, μίλησε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΚ για τα όσα συνάντησε η ομάδα του κατά την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα:

«Η συμμετοχή της ομάδας μας στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα θεωρώ πως πήγε αρκετά καλά, με τις κοπέλες να επιστρέφουν πίσω με πολλές και σημαντικές εμπειρίες. Καταφέραμε και πετύχαμε πετύχαμε μία νίκη και τερματίσαμε στην 22η θέση από τις 28 ομάδες. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, αφού στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν αρκετές προηγμένες καλαθοσφαιρικά χώρες. Τέτοιες εμπειρίες είναι ότι καλύτερο για όλα τα νεαρά παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Πιστεύω πως εμπειρίες σαν και αυτές θα βοηθήσουν τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν απέναντι σε μερικές αθλήτριες που στα επόμενα χρόνια θα τις δούμε να διαπρέπουν σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση