ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το camp της Ανόρθωσης(vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ‘Μάνος Μανουσέλης Basketball Development Clinic’ το οποίο διεξάγεται από την Ανόρθωση. Οι προπονήσεις ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την 10η Ιουλίου, και πραγματοποιούνται στο Κλειστό Στάδιο του Λυκείου Αγίας Φύλας στην Λεμεσό.

Το παρόν του στο training camp έδωσε ο θρύλος του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, Παναγιώτης Φασούλας, όπως και οι ελλαδίτες καλαθοσφαιριστές Νίκος Παππάς και Νώντας Παπαντωνίου. Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε δηλώσεις που παραχωρήθηκαν στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΚ από το ‘Μάνος Μανουσέλης Basketball Development Clinic’.

Παναγιώτης Φασούλας (Θρύλος Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Μπάσκετ):

«Είμαι εδώ εξαιτίας της αδελφοποίησης της Ανόρθωσης με τον Πρωτέα Βούλας, το οποίο είναι το σωματείο της γειτονιάς μου και εκεί που έπαιζε η κόρη μου πριν πάει Αμερική. Ο Πρωτέας έχει το χαρακτηριστικό ότι έχει μία ακαδημία νέων παιδιών που ασχολούνται με τον Πρωταθλητισμό, που φτάνει τα 500-600 παιδιά αν δεν κάνω λάθος.

Το γεγονός ότι υπήρξε αδελφοποίηση σημαίνει ότι υπάρχουνε άνθρωποι στην Λεμεσό  (σ.σ. στην Λεμεσό βρίσκεται η βάση της ακαδημίας της Ανόρθωσης), όπως είναι ο Αντώνης Μικελλίδης, που θέλουνε να δώσουν μεγάλη βάση στις ακαδημίες. Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουνε τα βασικά του αθλήματος από μικρή ηλικία. Η Κύπρος δεν είναι μικρή χώρα σε πληθυσμό για να δημιουργήσει αξιόλογους μπασκετμπολίστες, όπως έχει κάνει στο παρελθόν, με παίκτες οι οποίοι έχουν αγωνιστεί και στην Ελλάδα σε υψηλό επίπεδο.

Η Κύπρος ως Εθνική και ως σωματεία είχε κάποιες επιτυχίες, όμως όλα αυτά δεν μπορούν να ξαναγίνουν αν δεν αγαπήσει ακόμα περισσότερο ο κόσμος το άθλημα. Αυτό ξεκινάει η Ανόρθωση και έχει ήδη μεγάλο αριθμό παιδιών για πρώτη χρονιά. Ελπίζω η Ομοσπονδία της Κύπρου να σταθεί στο πλάι αυτής της προσπάθειας, όπως κάνει άλλωστε, που στέκεται πάντα στο πλάι των κυπριακών ομάδων».

Σάκης Πασάς (Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημιών Ανόρθωσης):

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί το ‘Μάνος Μανουσέλης Basketball Development Clinic’ το οποίο γίνεται hosted από την Ανόρθωση Αμμοχώστου και τον Πρωτέα Βούλας, γίνεται στο πλαίσιο μίας συνεργασίας ανάμεσα στα δύο σωματεία. Ο Πρωτέας είναι ένα σωματείο με παράδοση στις αναπτυξιακές ηλικίες στην καλαθόσφαιρα, με ένα φανταστικό σύστημα προπόνησης και ένα φοβερό δίκτυο προπονητών. Αυτό το δεκαήμερο φιλοξενούμε εδώ στο γήπεδο το πρόγραμμα αυτό και ευελπιστούμε να μάθουμε κάποια πράγματα από αυτό το training camp.

Να φέρουμε τα παιδιά κοντά σε επαγγελματικά πρότυπα άθλησης και ανάπτυξης των ικανοτήτων τους και να καταφέρουμε να επιμορφώσουμε τους προπονητές μας μέσα από τις συνεργασίες από τους προπονητές του Πρωτέα και τους άλλους προπονητές. Υπάρχουν δύο προπονητικά προγράμματα. Το πρώτο αρχίζει στις 9:00 και ολοκληρώνεται στις 13:00 και αφορά ηλικιακές κατηγορίες 5-11 και το απογευματινό που αρχίζει στις 17:00 και ολοκληρώνεται στις 21:00 για ηλικίες 12 έως 17 ετών».

Μάνος Μανουσέλης (Προπονητής Πρωτέα Βούλας και Εθνικής Ελλάδος Ανδρών Κ16):

«Γίνεται μία προσπάθεια που είναι πολύ σημαντική από τον κύριο Μικελλίδη και τους συνεργάτες του. Το μπάσκετ είναι αγάπη και μεράκι πάνω απ’ όλα και αυτοί οι άνθρωποι έχουν αγάπη και νοιάζονται για τον σύλλογο τους αλλά και για το άθλημα. Και αυτό είναι το βασικότερο συστατικό για να κάνεις κάτι πετυχημένο. Ήρθανε κάποιοι πολύ σημαντικοί πρεσβευτές του μπάσκετ από την Ελλάδα, όπως ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Νίκος Παππάς και ο Νώντας Παπαντωνίου και φτιάξαμε μία πολύ ωραία μπασκετική παρέα. Τα παιδιά ευχαριστιούνται αυτό που γίνεται εδώ και με το τέλος του δεκαημέρου θα έχουν νέες εικόνες και παραστάσεις που θα τους βοηθήσει να καταλάβουν και να ευχαριστιούνται περισσότερο το παιχνίδι».

Νίκος Παππάς (Καλαθοσφαιριστής Παναθηναϊκού):

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Αυτός ο σύλλογος είναι μεγάλος για το κυπριακό μπάσκετ και ξανακτίζεται μέσα από τις ακαδημίες. Είναι πολύ όμορφη πρωτοβουλία. Ήρθε ένας καταξιωμένος προπονητής όπως ο Μάνος Μανουσέλης, και το training camp είναι υπό την αιγίδα του, και σίγουρα τα παιδάκια θα μάθουνε τα βασικά του μπάσκετ».

Νώντας Παπαντωνίου (Καλαθοσφαιριστής ΑΕΚ Αθηνών):

«Είναι πολύ όμορφη εμπειρία. Θα ήθελα ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον κόουτς Μανουσέλη για την τρομερή φιλοξενία που μας έχουν προσφέρει όλοι οι άνθρωποι εδώ. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ πέρα. Χαιρόμαστε για την καινούργια προσπάθεια που κάνει ο πρόεδρος που προσπαθεί να ξαναφτιάξει το τμήμα του μπάσκετ. Εύχομαι να βοηθήσει πολύ το κυπριακό μπάσκετ η δημιουργία της Ανόρθωσης, και σε λίγα χρόνια να υπάρχει και το ανδρικό τμήμα. Από πολύ μικρός κάθε καλοκαίρι περίμενα πως και πώς να συμμετέχω σε αυτά τα camps και είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά που μπορούν να βρίσκονται εδώ γιατί βελτιώνονται πάρα πολύ και μαθαίνουνε νέα πράγματα που θα τους βοηθήσουν στην εξέλιξη τους».

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση

X