ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάνω από 400 παιδιά στα πρωταθλήματα Κ12 και Κ10

24sports team

info@24sports.com.cy

Από τον Ιανουάριο του 2016 έχουν ξεκινήσει τα Πρωταθλήματα ΟΠΑΠ Κ12 και Κ10, με τα παιδιά από όλη την Κύπρο να απολαμβάνουν και να χαίρονται το άθλημα της καλαθόσφαιρας. Συνολικά περισσότερα από 400 παιδάκια ηλικίας 7 έως 12 ετών συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Μίνι και Προ-Μίνι που διοργανώνονται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τα οποία ολοκληρώνονται αυτό τον μήνα.

Τα παιδιά αυτά αποτελούν την επόμενη ημέρα του κυπριακού μπάσκετ, αφού αυτά θα αποτελέσουν τους καλαθοσφαιριστές του αύριο, που θα πλαισιώσουν τις ομάδες τους στα επόμενα χρόνια, όπως φυσικά και τις Εθνικές ομάδες της Κύπρου. Το ταλέντο σε αυτές τις ηλικίες ξεχειλίζει, όπως και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΚΟΚ για μεγαλύτερες ηλικίες, κάτι που αποδεικνύει ότι η κυπριακή καλαθόσφαιρα θα μπορέσει να στηριχτεί σε γερές βάσεις τα επόμενα χρόνια.

Συνολικά στα πρωταθλήματα Κ12 και Κ10 που διεξάγονται σε ολόκληρη την Κύπρο συμμετέχουν 36 ομάδες, με τον αριθμό των παιδιών που αγωνίζονται σε αυτά (αγοριών και κοριτσιών) να ξεπερνάνε τα 400. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα μετρούν μόλις τρία χρόνια ζωής, και χρόνο με τον χρόνο ο αριθμός των παιδιών  που συμμετέχουν σε αυτά αυξάνεται με ταχύτατο και πολύ ικανοποιητικό ρυθμό.

Μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις και τους εβδομαδιαίους αγώνες τα παιδιά μαθαίνουν –πέραν από τα μυστικά της καλαθόσφαιρας- και άλλα σημαντικά πράγματα, που θα τα συνοδεύσουν σε ολόκληρη τους την ζωή. Ο σκοπός της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι με την νέα αγωνιστική περίοδο ακόμα περισσότερα παιδιά να αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα Κ12 και Κ10, και μέσα από το μπάσκετ να διδαχτούν και να μάθουν τι σημαίνει συνεργασία και ομαδικό πνεύμα, μέσα από την διασκέδαση και την άθληση.

Για τα Πρωταθλήματα Κ12 και Κ10 έχει δοθεί άδεια στα σωματεία ώστε να μπορούν να δημιουργούν όσες ομάδες επιθυμούν, ενώ παράλληλα με κάποιους συγκεκριμένους τεχνικούς κανονισμούς που έχουν εφαρμοστεί από την φετινή αγωνιστική περίοδο, δόθηκε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην συμμετοχή όλων των παιδιών στους αγώνες, και όχι στα αποτελέσματα που θα φέρνουν οι ομάδες. Με αυτό τον τρόπο η ΚΟΚ θέλει να διασφαλίσει πως όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα, θα έχουν τον μεγαλύτερο δυνατό χρόνο συμμετοχής.

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση

X