ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα πήρε όλα κι έφυγε!

Ο Κεραυνός Στροβόλου είναι ο Πρωταθλητής ΟΠΑΠ Γυναικών 2016-2017, μετά την επικράτηση του κόντρα στην C2S ΑΕΛ στον πέμπτο τελικό της σειράς, μέσα στο "Κώστας Παπαέλληνας" με 50-44. Για ακόμα μία φορά η αναμέτρηση που είδαμε ανάμεσα σε Κεραυνό και ΑΕΛ ήταν εξαιρετική, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα μέσα στο παρκέ μέχρι το τέλος για την νίκη. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα το σκορ ήταν πολύ κοντά, με τις καλαθοσφαιρίστριες να τα δίνουν όλα για την νίκη που θα έκρινε και τον τίτλο. Στην Α' περίοδο ο Κεραυνός ήταν μπροστά με 11-9, ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΛ είχε προβάδισμα με 23-33. Η λήξη της Γ΄ περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 34-34. Η ομάδα της Λεμεσού μπήκε καλά στο τέταρτο δεκάλεπτο και πήρε προβάδισμα με 41-36 μέχρι το 34', με τον Κεραυνό να ανεβάζει στροφές στο επόμενο πεντάλεπτο, να κάνει την ανατροπή και να φεύγει με την νίκη με τελικό σκορ 50-44. Κορυφαία του αγώνα ήταν η Τζανάι Σαρπ που σημείωσε 20 πόντους.

Στην απόλυτη ισορροπία ήταν το παιχνίδι με την έναρξη του όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν από πόντο σε πόντο. Θεολόγου και Σαρπ πέτυχαν μέχρι το 3:30 τέσσερις πόντους για τον Κεραυνό, ενώ στο 2' η Ζιβάνοβιτς είχε πετύχει επίσης δύο πόντους, με την Παπαδοπούλου λίγο πριν το 4' με τρίποντο να κάνει το 5-4 για την ΑΕΛ. Μέχρι το  6' το σκορ οδηγήθηκε στο 7-6 για τις "γαλαζοκίτρινες", με τον Κεραυνό στην συνέχεια να πετυχαίνει τρεις πόντους (δύο η Αθανασίου, ένα η Ρουσσάκη) και να παίρνει προβάδισμα με 9-7. Από δύο πόντους πέτυχαν ΑΕΛ και Κεραυνός μέχρι την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου (Παπαδοπούλου για ΑΕΛ, Σαρπ για Κεραυνό) με το σκορ να φθάνει στο 11-9 υπέρ των γηπεδούχων.

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε η αναμέτρηση στα πρώτα στάδια της Β' περιόδου, με το σκορ να φθάνει στο 13-13 μέχρι το 12'. Έπειτα ο Κεραυνός σημείωσε πέντε σερί πόντους (τρίποντο η Ρουσσάκη, δύο η Αθανασίου) και έφερε το σκορ στο 18-13. Η ΑΕΛ απάντησε με δέκα σερί πόντους (δύο τρίποντα η Λάρκου, από δύο πόντους οι Μενελάου-Ζιβάνοβιτς), με το προβάδισμα να πάει στην ομάδα της Λεμεσού με 23-18. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ο Κεραυνός σημείωσε ωστόσο τέσσερις ακόμα πόντους με τις Σαρπ-Θεολόγου, μειώνοντας την διαφορά στον πόντο (23-22).

Με τέσσερις πόντους της Ζιβάνοβιτς μπήκε στην Γ' περίοδο η ΑΕΛ (27-22) με τον Κεραυνό να απαντάει με τρεις πόντους της Θεολόγου και να μειώνει σε 27-25 μέχρι το 22'. Έπειτα η ΑΕΛ σημείωσε δύο ακόμα πόντους με την Όρλοβιτς, για να ακολουθήσει ένα σερί έξι πόντων του Κεραυνού (από δύο οι Πιτσιλλίδου, Σαρπ και Ρουσσάκη) δίνοντας προβάδισμα στον Κεραυνό με 30-29, στο 27'. Η ΑΕΛ αντέδρασε και πέτυχε πέντε πόντους (τρίποντο η Παπαδοπούλου, δύο η Όρλοβιτς) παίρνοντας προβάδισμα με 34-30, ενάμιση λεπτό πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου. Οι "ερυθροκίτρινες" ωστόσο κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα μέχρι το φινάλε της περιόδου, με τέσσερις πόντους της Σαρπ.

Ο Κεραυνός πήρε νωρίς προβάδισμα στο Δ' δεκάλεπτο, με δύο ελεύθερες βολές της Σαρπ, με την ΑΕΛ να απαντάει σημειώνοντας επτά σερί πόντους (από τρεις οι Παπαδοπούλου-Ζιβάνοβιτς, ένα η Όρλοβιτς) με το σκορ να οδηγείται στο 41-36 μέχρι το 34'. Η αντίδραση του Κεραυνού ήταν άμεση, με την ομάδα του Στροβόλου να σημειώνει μέχρι το 38' δώδεκα σερί πόντους (έξι η Σαρπ, τέσσερις η Πιτσιλλίδου, δύο η Νικοδήμου) παίρνοντας προβάδισμα με διαφορά επτά πόντων (48-41). Μέχρι και την ολοκλήρωση του αγώνα το σκορ διαμορφώθηκε στο 50-44, με τον Κεραυνό να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-9, 22-23, 34-34, 50-44

C2S ΑΕΛ (Κάλια Παπαδοπούλου)

Παπαδούρη, Μενελάου 4, Λάρκου 6 (2), Παπαδοπούλου 11 (3), Όρλοβιτς 10, Μαυρουδή, Αγαπίου, Ζιβάνοβιτς 13.

Κεραυνός (Χρίστος Στυλιανίδης)

Σαρπ 20, Πιτσιλλίδου 8, Αθανασίου 6, Νικολάου, Νικοδήμου 2, Ρουσσάκη 7 (2), Μερκούρη, Θεολόγου 7.

Ιστοσελίδα ΚΟΚ

X