ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Παιχνίδι με παιχνίδι καλύτερες»

Στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε η αρχηγός του Απόλλωνα, Έλενα Αντωνίου, που αναφέρθηκε στην μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας της στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών, στην μείωση των ξένων, στο τι χρειάζεται η ομάδα της Λεμεσού για να πρωταγωνιστήσει αλλά και στους στόχους τόσο της ίδιας όσο και του Απόλλωνα για την φετινή περίοδο.
 
Για την φετινή αγωνιστική περίοδο μέχρι στιγμής:
 
«Φέτος ξεκινήσαμε με καινούργιο προπονητή, έχοντας περίπου το ίδιο ρόστερ με πέρσι. Είχαμε 2-3 προσθήκες, από κοπέλες που επέστρεψαν στην Κύπρο μετά τις σπουδές τους. Όπως και όλες οι ομάδες βάλαμε και εμείς τους δικούς μας στόχους στην έναρξη του πρωταθλήματος. Και ήταν φυσικά να πρωταγωνιστήσουμε σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος μετράμε δύο νίκες, ενώ γνωρίσαμε δύο φορές την ήττα από δύο αρκετά δυνατές ομάδες που αποτελούν τα φαβορί για τους δύο τίτλους της χρονιάς. Σαν ομάδα δεν πιστεύω πως κάναμε ακόμα καλό παιχνίδι μέχρι στιγμής, είτε στις νίκες είτε στις ήττες μας. Πιστεύω πως στην συνέχεια του πρωταθλήματος ο Απόλλωνας θα παρουσιαστεί βελτιωμένος και θα είμαστε πιο ανταγωνιστικές σε κάθε παιχνίδι».
 
Για την μείωση των ξένων από 2 σε 1 στο φετινό πρωτάθλημα:
 
«Δεν είναι μεγάλη αλλαγή η μείωση από 2 σε 1 ξένη, όμως σίγουρα επηρέασε. Η μεγάλη αλλαγή έγινε όταν ήταν 4 και 5 ξένες, και οι κύπριες δεν έπαιρναν σχεδόν καθόλου χρόνο συμμετοχής. Βέβαια οι κύπριες τότε έπαιρναν πολλές εμπειρίες από αυτές τις παίκτριες στις προπονήσεις, όμως δεν έπαιρναν αγωνιστικά λεπτά. Τόσο πέρσι που ήταν 2 οι ξένες, όσο και φέτος που είναι 1 ξένη, οι κύπριες παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό. Σίγουρα με μία ξένη το πρωτάθλημα μας θα είναι πιο ανταγωνιστικό φέτος».
 
Για το τι χρειάζεται ο Απόλλωνας για να κάνει πρωταθλητισμό:
 
«Δεν είμαι η κατάλληλη να απαντήσω σε αυτό. Η δική μου άποψη είναι πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι να αποκτήσουμε περισσότερες εμπειρίες, όπως έχουν οι περισσότερες καλαθοσφαιρίστριες στον Κεραυνό και την ΑΕΛ. Στην ΑΕΛ για παράδειγμα οι παίκτριες της είναι έμπειρες, έχοντας συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ κάθε χρόνο διεκδικούν το πρωτάθλημα. Το ίδιο ισχύει και με τον Κεραυνό. Αρκετές από τις κοπέλες είναι μαζί πολλά χρόνια και γνωρίζουν τι σημαίνει πρωταθλητισμός. Αυτό πιστεύω πως μας λείπει από την ομάδα μας. Δεν πιστεύω ότι σε υλικό έχουμε κάτι να ζηλέψουμε από τις άλλες ομάδες».
 
Για τους προσωπικούς της στόχους, αλλά και τους στόχους του Απόλλωνα:
 
«Ο μόνος δικός μου στόχος είναι να είμαι υγιής για να μπορέσω να προσφέρω στον Απόλλωνα ότι καλύτερο μπορώ, και να βοηθήσω την ομάδα μου να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή πορεία. Όσο αφορά τους στόχους του Απόλλωνα είναι να ξεπεράσουμε τις δυνατότητες μας και να μπορέσουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τις δύο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Θέλουμε να πρωταγωνιστούμε και να είμαστε εκεί. Χρειαζόμαστε αρκετή δουλειά και υπομονή».

Α Κατηγορία Γυναικών: Τελευταία Ενημέρωση