ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Απόλλωνας ιδρύει τμήμα μπάσκετ με αμαξίδια(vid)

Δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση του τμήματος καλαθόσφαιρα με τροχοκάθισμα παρέθεσε το σωματείο του Απόλλωνα.

Το παρών τους έδωσαν ο πρόεδρος Μαρίνος Ευσταθίου, ο γενικός διευθυντής Ανδρέας Παπαδούρης, ο πρόεδρος του πετοσφαιρικού τμήματος και μέλος του Δ.Σ. Ανδρέας Ηροδότου που αποτελεί και τον εμπνευστή της ιδέας για τη δημιουργία του τμήματος.

Ο κ. Ευσταθίου είπε: «Για μας ήταν η πιο εύκολη απόφαση που πήραμε. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για να δώσουμε μια δυναμική στο άθλημα της καλαθόσφαιρας με τροχοκάθισμα. Ο Απόλλωνας είναι ιδέα και ο κόσμος του πρέπει να νιώθει περήφανος που έχει αυτό το άθλημα».

Ο υπεύθυνος του τμήματος και αθλητής Σάββας Λαζάρου ανέφερε πως «με τη δημιουργία του τμήματος θέλαμε να δώσουμε μια επιπλέον ώθηση για να δημιουργηθεί πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα. Μπορούν να συμμετέχουν στην ομάδα άτομα με κινητικές παθήσεις. Θέλουμε να δείξουμε πως υπάρχει και αυτό το άθλημα. Καλώ τους φίλους του Απόλλωνα και όχι μόνο να αγκαλιάσουν το τμήμα και όσοι έχουν κινητικές παθήσεις να έρθουν να το ακολουθήσουν».

Προπονητής είναι ο Στέργιος Ξυστούρης που με τη σειρά του δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή που με ανατέθηκε η τεχνική ηγεσία αυτής της νέας ομάδας. Στόχος μας είναι να δουλέψουμε όχι μόνο για το τώρα αλλά και για το μέλλον με αργά και σταθερά βήματα. Για να μπορέσει αυτή η ομάδα να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους, πέραν από το κοινωνικό της πρόσωπο, στο πρωτάθλημα που θα γίνει».

Ο αρχηγός της ομάδας Χρηστάκης Ιωάννου ανέφερε πως το άθλημα παίζεται με τους ίδιους κανόνες που υπάρχουν στο μπάσκετ. «Πρέπει να περάσει το μήνυμα πως τα άτομα με κινητικές δυσκολίες μπορούν να έχουν πολλές δραστηριότητες και να είναι ενεργοί στον αθλητισμό».

Μέχρι τώρα υπάρχουν τέσσερις ομάδες για το πρωτάθλημα και γίνεται προσπάθεια και για μια πέμπτη στην Πάφο. Ο Απόλλωνας έχει 12 εγγεγραμμένους αθλητές στην ΚΟΚ μέχρι στιγμής και θα κυκλοφορήσουν κάρτες διαρκείας για ενίσχυση του τμήματος. Ο Απόλλωνας είναι το πρώτο σωματείο που εντάσσει αυτό το τμήμα στις τάξεις του.

Οι αγώνες θα γίνονται στο κλειστό του Απόλλωνα με πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος τον Γενάρη του 2017.

Εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τον ΚΟΑ για την κάλυψη εξόδων του τμήματος όπως μέρος του μισθού του προπονητή και κάποιες μικρές χορηγίες και προς την ΚΟΚ για την παραχώρηση αθλητικού υλικού και τη στήριξη προς το νεοσύστατο πρωτάθλημα.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Τελευταία Ενημέρωση

100 προσαγωγές!

100 προσαγωγές!

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για τα επεισόδια στο Απόλλων-Ανόρθωση
 |  HOT SPOT
Επίσημα… Dynatron Απόλλων

Επίσημα… Dynatron Απόλλων

Παρουσίασε το μεγάλο του χορηγό για τη νέα σεζόν το καλαθοσφαιρικό τμήμα των κυανολεύκων
Κωνσταντίνος Νικολάου
 |  ΑΠΟΛΛΩΝ
X
X