ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απόφαση σταθμός

Μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί σταθμός στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα πήρε η ΚΟΚ. Συγκεκριμένα με την νέα περίοδο όλες οι ομάδες μας είναι αναγκασμένες να αγωνίζονται με τουλάχιστον ένα Κύπριο στην πεντάδα τους κατά την διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά:

Μία σημαντική αλλαγή έχει αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την νέα αγωνιστική περίοδο 2017-18, και θα αφορά τόσο το Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας.

Η αλλαγή αφορά την σύνθεση με την οποία θα αγωνίζονται οι ομάδες στις επίσημες υποχρεώσεις τους. O μέγιστος αριθμός εγγραφής ξένων καλαθοσφαιριστών στις ομάδες μας, παραμένει στους πέντε, όπως ήταν κατά την αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Ωστόσο η αλλαγή έγκειται στο ότι θα πρέπει καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα να συμμετάσχει τουλάχιστον ένας Κύπριος καλαθοσφαιριστής, δηλαδή θα πρέπει να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στο παρκέ.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε, σε συνεχεία προηγούμενων αποφάσεων του Δ.Σ. της ΚΟΚ κατά τις προηγούμενες περιόδους, με μοναδικό γνώμονα το καλό της κυπριακής καλαθόσφαιρας αλλά, ώστε να μπορέσουν οι κύπριοι καλαθοσφαιριστές να έχουν πιο αναβαθμισμένο ρόλο στις ομάδες τους, ενώ παράλληλα θα είναι το μεταβατικό στάδιο για περαιτέρω μείωση του αριθμού ξένων καλαθοσφαιριστών.

Α Κατηγορία Ανδρών: Τελευταία Ενημέρωση