ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το μπάσκετ δεν θα κλείσει»

Ο πρόεδρος της ΚΟΚ Λούης Δημητρίου μίλησε στην εκπομπή «Pressing» του ΣΠΟΡ FM Κύπρου για όλα τα τρέχοντα θέματα της καλαθόσφαιρας στην Κύπρο. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην πρόθεση αποχώρησης της ΕΘΑ από το πρωτάθλημα, την δουλειά που γίνεται με τις εθνικές ομάδες, ενώ διατράνωσε την πεποίθηση του πως τα επόμενα χρόνια θα έχουμε άνθηση του αθλήματος στην Κύπρο.

Αναλυτικά τι είπε στον Γιώργο Λογίδη:

Για την επιστολή της ΕΘΑ για αποχώρηση: «Η επιστολή της ΕΘΑ είναι πρόθεση λόγω οικονομικών προβλημάτων να μην κατέβει στο πρωτάθλημα. Εμείς κάναμε πρόταση στις ομάδες για να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα των σωματείων. Κάναμε πρόταση στα σωματεία να αναλάβουμε κάποια έξοδα για αυτές.»

Για τα προβλήματα που υπάρχουν: «Εάν η καλαθόσφαιρα είχε τις χορηγίες του ποδοσφαίρου, τότε θα παίζαμε Ευρωλίγκα. Τα σωματεία του μπάσκετ ξεκινούν με μείον 150 χιλιάδες για να φτιάξουν μια ομάδα. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και το κράτος πρέπει να βοηθήσει. Εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, τότε υπάρχει πιθανότητα να έχουμε σοβαρά προβλήματα με τις ομάδες.»

Για την μορφή του πρωταθλήματος: «Οι ΑΕΚ, Κεραυνός και ΑΠΟΕΛ δικαιούνται να φέρουν μέχρι 5 ξένους, με 4 στο παρκέ και 1 Κύπριο.Αν ομάδα το κάνει αυτό σημαίνει πως δεν έχει οικονομικό πρόβλημα.  Οι υπόλοιπες ομάδες θα έχουν μέχρι δύο ξένους. Αυτό το αρνήθηκε η ΕΘΑ.Κάποια στιγμή στο μπάσκετ πρέπει να πούμε τις αλήθειες. Όσοι έχουν παράπονα να έρχονται σε μένα. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που θα ανέβουν και σαρωτικές αλλαγές στην καλαθόσφαιρα. Κάποιες ομάδες δουλεύουν σωστάΤο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της ομοσπονδίας είναι επιτυχημένο. Τα σωματεία, όμως, έχουν προβλήματα.»

Για τις οφειλές: «Στην καλαθόσφαιρα δεν υπάρχουν οφειλές. Οι ομάδες χρωστάνε λεφτά στο κράτος για τα γήπεδα. Τους πάντες έχουμε δει και είμαστε σε επαφές για να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα. Δεν υπάρχουν έσοδα στο άθλημα. Εμείς σαν ομοσπονδία έχουμε κάνει πλάνο τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν και οι Εθνικές Ομάδες. Η Εθνική Ανδρών για να πάρει το χρυσό μετάλλιο  και να συμμετάσχει στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ, θέλει ένα σεβαστό ποσό πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ. Ο ερασιτεχνισμός δεν μας ωφελεί πλέον. Πρέπει να κοιτάξουμε και τις ακαδημίες μας και οι ομάδες να αποκτήσουν πλάνο. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε πληθώρα Κυπρίων καλαθοσφαιριστών.»

Για μείωση των ξένων: «Η μείωση των ξένων θα είναι δεδομένη και θα στηρίξουμε τα σωματεία για να επενδύσουν στους Κύπριους καλαθοσφαιριστές»

Για τυχόν λύση με το θέμα της ΕΘΑ: «Η πόρτα για την ΕΘΑ είναι ανοικτή. Κάθε χρόνο η ΕΘΑ στέλλει επιστολή για αποχώρηση, αλλά δεν βγαίνει προς τα έξω.Τα σωματεία στο μπάσκετ πρέπει να βρουν έσοδα. Βοηθάμε τα σωματεία όσο μπορούμε. Και με την ΕΘΑ θα βρούμε την λύση, εάν το επιθυμούν. Και η ΕΘΑ να αποχωρήσει, θα βρεθούν άλλες ομάδες να αγωνιστούν στην Α’ Κατηγορία. Θα είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων το φετινό. Και η ΕΘΑ να αποχωρήσει θα βρούμε την λύση και το μπάσκετ δεν θα κλείσει. Υπάρχουν πολλές ομάδες που η ομοσπονδία έχει κάνει τις προτάσεις τις για βοήθεια οικονομική για να μπορέσουν να κρατηθούν στην πρώτη κατηγορία. »

Για την ΕΝΠ: «Η ΕΝΠ είναι παράδειγμα προς μίμηση. Ξεκίνησε με σοβαρή δουλειά και τροφοδοτεί την Εθνική με Κύπριους καλαθοσφαιριστές.»

Για την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κ18: «Δεύτερη χρονιά είναι που διοργανώνουμε την διοργάνωση. Μας εμπιστεύεται η FIBA. Χθες κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Αρμενία και κερδίσαμε με 80-47. Αυτά τα παιδιά είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Η δουλειά που κάνουμε φέρνει αποτελέσματα. Και οι γυναίκες κέρδισαν την Μάλτα. Σήμερα είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για τους Άνδρες. Θέλουμε τα χρυσά μετάλλια.»

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Α Κατηγορία Ανδρών: Τελευταία Ενημέρωση