ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μανωλόπουλος για ΟΛΑ στον ΣΠΟΡ FM!

Για όλα τα θέματα της ΑΕΚ απάντησε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6

Ο προπονητής της Ένωσης φιλοξενήθηκε στο στούντιο της κορυφαίας αθλητικής συχνότητας της χώρας, όπου αρχικά έκανε μία αποτίμηση της φετινής σεζόν της ομάδας, στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεταγραφές, αλλά και το ποιοι αναμένεται να είναι και ποιοι όχι την επόμενη χρονιά. 

Επίσης, ο έμπειρος κόουτς μίλησε για τη συνεργασία που είχε με τον Γιούρι Ζντοβτς, αλλά είπε και το τι πιστεύει για τους Γιάννη Σφαιρόπουλο και Τσάβι Πασκουάλ. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Τόλη Κοτζιά και Γιώργο Πετρίδη: 

Για το μπάτζετ και το ότι αναλαμβάνει για πρώτη φορά ομάδα από το καλοκαίρι: «Δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια για μικρότερο μπάτζετ. Απλά δεν θα υπάρχουν το ίδιο υψηλά συμβόλαια με πέρυσι. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα αλλά και ευθύνη. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και με βαριά φανέλα. Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο ότι πρέπει να αλλάξουμε τον προγραμματισμό μας. Θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε ευκαιρία στα νέα παιδιά. Ο πρόεδρος έχει επενδύσει χιλιάδες ευρώ σε αυτά τα παιδιά. Πρέπει να είναι αυτός ο κορμός και οι ξένοι να τον συμπληρώσουν». 

Για το πότε μπορεί η ΑΕΚ να χτυπήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Αν μιλάμε για να κερδίσουμε ένα ματς ή δύο μπορεί να γίνει σύντομα. Για να διεκδικήσουμε τίτλο, χρειάζεται υπομονή. Πρέπει οι Έλληνες να παίξουν και να φτιάξουν στην κατάλληλη ηλικία και ετοιμότητα ώστε να κοντράρουν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος. Αν στην αγορά υπάρχουν παίκτες που μπορούμε να τους πάρουμε και να κάνουμε παππάδες, αυτό θα είναι για μια χρονιά». 

Για το αν θα δοθούν παίκτες δανεικοί: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τα παιδιά και να βοηθήσουν και την ΑΕΚ. Το έχω ξαναπεί. Από τη στιγμή που πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά πρέπει να έχουν και κατάλληλους συμπαίκτες. Αυτό θα κρίνει αν θα δοθούν κάποιοι δανεικοί». 

Για τα ποσά στο μπάσκετ: «Έχουν δοθεί στο παρελθόν μεγάλα ποσά για να αποκτηθούν παίκτες, νεότεροι και να τους πάρουμε από τις ομάδες. Απλά αυτοί οι παίκτες δεν έχουν παίξει ακόμα». 

Για τον Μιλόσεβιτς: «Του έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Θέλω να μείνει, αλλά θα μας οδηγήσει η αγορά. Θέλω να μείνει, θα δούμε τι θα γίνει». 

Για τον Μπάρλοου: «Μου αρέσει στην επίθεση να στοχεύω. Να στοχεύω τις αδυναμίες των αντιπάλων. Άρα θέλω παίκτες που μπορούν να διαβάζουν το παιχνίδι». 

Για τον Ομόγκμπο και το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ: «Υπάρχουν πολλοί μάνατζερ. Λίστες με άπειρα ονόματα. Από αυτά που ακούγονται μόνο ένα 10% κάνουν για την ΑΕΚ. Βλέπουμε βίντεο, τα συζητάμε και έπειτα μαζεύουμε πληροφορίες από προηγούμενες ομάδες. Το συγκεκριμένο όνομα σε μένα δεν έχει φτάσει». 

Για το στυλ μπάσκετ που θέλει στην ΑΕΚ: «Δεν μπορεί να αποφασίσει κάποιος τι μπάσκετ θα παίξουμε, αν δεν ξέρουμε τι παίκτες θα έχουμε». 

Για το Summer League στο οποίο θα βρεθεί: «Πέρσι πήγα για να δω όλους τους παίκτες. Φέτος θα στοχεύσω περισσότερο γιατί δεν γίνεται να τους δεις όλους. Σαν παίκτης είχαμε τη βιντεοκασέτα. Μετά είχαμε το DVD. Τώρα όλα είναι πολύ πιο εύκολα. Αλλά είναι διαφορετικό πλέον να δεις έναν παίκτη από κοντά. Συνήθως πας να δεις παίκτες που δεν έχουν παίξει ΝΒΑ ή παίζουν πολύ λίγο. Και μόνο όμως που έχεις την ευκαιρία να δεις και να μιλήσεις με έναν παίκτη είναι πολύ διαφορετικό». 

Για τον Άτιτς: «Πρέπει να δούμε τι κυκλοφορεί στην αγορά. Θα πω το ίδιο. Σιγά-σιγά. Είναι καλό που κλείσαμε τον Σάκοτα για τρία χρόνια». 

Για τον Ούκιτς: «Είναι δύσκολο να μείνει. Αλλά δεν το ξέρουμε ακόμα. Θέλει να δει προτάσεις από την Ευρωλίγκα». 

Για τους Μαυροκεφαλίδη και Μαυροειδή: «Μακάρι να μείνουν. Τους θέλουμε. Μας ενδιαφέρουν όλοι οι Έλληνες παίκτες. Έχω στο γραφείο μου τρεις πίνακες με 15 διαφορετικά σενάρια. Θα πάρω όμως έναν παίκτη, μόνο αν κουμπώνει με τους υπόλοιπους». 

Για τον Θανάση Αντετοκούνμπο: «Με τον Θανάση είχαμε συνεργαστεί στο Μαρούσι την τελευταία χρονιά, όταν κάναμε προετοιμασία με τον Μπαρτζώκα. Είχα πολύ καλές εντυπώσεις. Υπήρχε αυτή η απορία γιατί δεν είχαν ενδιαφερθεί οι μεγάλες ομάδες. Δεν είχα τι να τους απαντήσω. Νομίζω για το διαβατήριο». 

Για τον Βασίλη Ξανθόπουλο: «Είναι μέσα σε ένα από τα σενάρια που έχω». 

Για τους Έλληνες που θέλουν να έρθουν στην ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι η τρίτη δύναμη. Έχει έναν ισχυρό και σοβαρό πρόεδρο που θέλει να κάνει πολλά πράγματα για την ομάδα. Θέλει να κάνει πολλά. Έχει όνειρα για την ομάδα. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε και εμείς και το ελληνικό μπάσκετ». 

Για το τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και τη βαριά ήττα: «Είναι ένα ματς που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Όλα πήγαν στραβά. Ξεμείναμε από δυνάμεις. Παίξαμε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια στα κόκκινα. Για αυτό είχαμε και τραυματισμούς. Τελειώναμε τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και την επόμενη μέρα δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε προπόνηση». 

Για το λόγο που αργούν οι μεταγραφές φέτος: «Για τον Μπάρλοου δεν ξέρω αν έχει ανακοινωθεί ή όχι. Θέλουμε να ψάξουμε την αγορά. Αυτή την στιγμή, οι τιμές είναι πολύ υψηλές. Σε 2-3 εβδομάδες μετά το Summer League, πιστεύω ότι θα πέσουν οι τιμές. Προτεραιότητα ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα». 

Για το Basketball Champions League: «Θα είναι πολύ δυνατές οι ομάδες φέτος. Πέρυσι, υπήρξαν κάποια οργανωτικά προβλήματα και φταίει ότι μπήκαν την τελευταία στιγμή οι ομάδες που δυσκόλεψαν την οργάνωση. Πρέπει να δούμε τι ομάδα θα φτιάξουμε και θα δούμε για το Final Four. Ακόμη είναι νωρίς να μιλήσουμε». 

Για τους Σφαιρόπουλο και Πασκουάλ: «Έχω την καλύτερη άποψη και για τους δύο. Το έχουν αποδείξει και οι δύο. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Έχασε το πρωτάθλημα από έναν Παναθηναϊκό που ήταν καλύτερος, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις και λύσεις. Ο Ολυμπιακός έχασε Χάκετ και Λοτζέσκι που ήταν βασικοί και γι’ αυτό δεν είχε αρκετές λύσεις. Για τον κόουτς Πασκουάλ τον γνωρίζω καλά, τον βλέπω σχεδόν κάθε μέρα. Παίξαμε πολλές φορές αντίπαλοι όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό και θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής». 

Για το «κόψιμο» του Όουενς, για να έρθει ο Φάλκερ στη συνέχεια και να αποχωρήσει και εκείνος:«Υπήρχαν λόγοι για να φύγει ο Όουενς. Δεν έδωσε αυτά που περιμέναμε. Κρίναμε ότι πρέπει να γίνει η αλλαγή. Ο Φάλκερ είναι καλός παίκτης, έκανε συγκεκριμένα πράγματα πολύ καλά, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι ήρθε αγύμναστος». 

Για το «τσεκάρισμα» των προπονητών στους παίκτες: «Προσπαθώ να μαζεύω όσες περισσότερος πληροφορίες μπορώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πέσουμε και έξω. Στις ΗΠΑ αν δεν έχεις προσωπικές σχέσεις με τον προπονητή, δεν θα σου πει κακή κουβέντα για τον παίκτη. Μεταξύ προπονητών, όμως, θα έπρεπε να υπήρχε ειλικρίνεια. Οι περισσότεροι θα αποφύγουν να σου πουν κάτι κακό στις ΗΠΑ. Πολλές φορές μεταφέρω πληροφορίες, αλλά ποτέ δεν λέω ποιος μου το έχει πει». 

Για τον Λαρεντζάκη (σ.σ. που ήταν δίπλα του στο στούντιο): «Δεν μπορώ να λέω καλά λόγια μπροστά του (γέλια). Μην φέρεις ρούκι γιατί θα του πιώ το αίμα. Ψάχνω να βρω καλύτερο παίκτη, αλλά δεν μπορώ (γέλια). Ο Λαρεντζάκης μπορεί να βελτιωθεί στο αθλητικό κομμάτι. Και το τεχνικό κομμάτι σίγουρα έχει πράγματα που μπορεί να βελτιώσει. Μου αρέσει που είναι αγωνιστής και βάζει το κορμί του. θέλει να κερδίζει. Του έχω πει να κοντρολάρει τα συναισθήματά του την ώρα του ματς. Παίζει με 300 σφυγμούς ο Γιαννούλης και πρέπει να τα διαχειριστεί καλύτερα και πρέπει να έχει καλύτερη απόφαση. Νομίζω ότι βελτιώθηκε πολύ και το έδειξε στο τέλος». 

Για τον Ζντοβτς: «Είχαμε άριστη συνεργασία με τον Γιούρι. Αυτό που είδατε σε κάποιους αγώνες, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εκτός παρκέ, είναι εντελώς άλλος άνθρωπος στην καθημερινότητά του. Πράος και ήρεμος. Σίγουρα η πίεση είναι ένας λόγος. Δυστυχώς ο προπονητής κρίνεται από το αποτέλεσμα και άμεσα και αυτό δεν μπορούν να το διαχειριστούν πολλοί προπονητές. Μπορεί να παίζει καλό μπάσκετ η ομάδα, αλλά όλοι θέλουν το αποτέλεσμα». 

Για τον Ντίξον: «Έχει συμβόλαιο με την ομάδα. Ανταποκρίθηκε στον ρόλο που του έδωσαν, αλλά βοήθησαν και οι Λαρεντζάκης και Μωραΐτης. Θα ήθελα να τον μετακινήσω στον “1”». 

Για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι ο πρόεδρος το έχει βάλει στόχο. Και όταν θέλει κάτι το καταφέρνει. Το θέλει πολύ και δουλεύει συνεχώς γι’ αυτό. Αλλά, στο τέλος πιστεύω ότι θα το καταφέρει». 

Για τον Πεδουλάκη: «Είναι καλός προπονητής. Έχω μάθει πολλά πράγματα από τον κόουτς Πεδουλάκη και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ξανά και θα κάνει καλή δουλειά». 

Για τον Κώστα Μίσσα: «Είναι μπασκετάνθρωπος. Πρέπει να έχει πάνω από 50 χρόνια στα γήπεδα. Ξέρει καλά τη δουλειά του προπονητή. Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία και να πω ότι πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια τη δική του, αλλά και των συνεργατών του στην Εθνική ομάδα». 

Για τους Μωραΐτη, Τσαλμπούρη και Σκουλίδα: «Έχουν πολύ ταλέντο. Καλώς επένδυσε η ΑΕΚ. Αλλά, θέλουν δουλειά. Για να μας βοηθήσουν πρέπει να τους βοηθήσουμε πρώτα και να δουλέψουμε μαζί τους». 

Για τον Μπαρτζώκα: «Είναι πολύ καλός προπονητής. Του άξιζε μία ευκαιρία σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά δεν άξιζε αυτό που έγινε. Αλλά, πρέπει να το δεχθεί, να μάθει και να προχωρήσει με τη νέα του ομάδα. Θα παίξει στην Ευρωλίγκα (σ.σ. έχει συμφωνήσει με τη Χίμκι) και θα έχει μία ευκαιρία να φτιάξει μία καλή ομάδα και να παίξει το μπάσκετ που θέλει». 

Για την Ευρωλίγκα: «Για μένα θα έπρεπε η Ελλάδα να βγάζει τρεις ομάδες. Ομάδες όπως η Καρσίγιακα, που πήρε πρωτάθλημα Τουρκίας, δεν παίζει ευρωλίγκα, η Βενέτσια το ίδιο δεν θα κάνει, που το πήρε στην Ιταλία. Από την άλλη να πούμε ότι η Ευρωλίγκα είχε πολύ ενδιαφέρον φέτος, έτσι όπως έγινε. Είναι ένα σύστημα καλό που θέλει βελτίωση». 

Για τον Κώστα Βασιλειάδη: «Έχει συμβόλαιο. Δεν έχουμε κάτι για ενδιαφέρον από άλλη ομάδα». 

Για τον Εμπαγέ της Μπρίντιζι: «Είναι και αυτός στις λίστες που μας έχουν δώσει». 

Για το αν θα πάρει και άλλους νεαρούς παίκτες φέτος η ΑΕΚ: «Έχουμε βάλει στόχους να πάρουμε. Σε ηλικίες 15,16 και 18 ετών». 

Για το αν ξεχωρίζει κάποιος από την Ακαδημία: «Σε συζητήσεις που έχουμε κάνει, είναι ότι θα πάρουμε στην προετοιμασία τον Χατζηδάκη. Αυτό έχουμε στο μυαλό μας. Αλλά, να δούμε τι ομάδα θα έχουμε». 

Για τους νέους προπονητές: «Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλούς Έλληνες προπονητές. Τα οικονομικά προβλήματα μας έχουν κάνει να προβληματιστούμε περισσότερο για να βρούμε λύση. Αλλά, πιστεύω ότι όσο προβληματίζεσαι τόσο καλύτερος γίνεσαι. Μου αρέσει η δουλειά και δουλεύω πολλές ώρες, ενώ θέλω να γίνω καλύτερος». 

Για τον Λεκαβίτσιους (Παναθηναϊκό) και τον Στρέλνιεκς (Ολυμπιακό): «Είναι παίκτης που έχει ουσία και μπορεί να βοηθήσει. Και ο Στρέλνιεκς είναι πολύ καλή μεταγραφή». 

Για το τι θα κοιτάξει πρώτα στο Summer League: «Και γκαρντ και ψηλό θα δω». 

Α1: Τελευταία Ενημέρωση