ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Έσπασε την κατάρα!

Έσπασε την… κατάρα και «φώναξε» πως είναι εδώ! 

Ύστερα από 13 συνεχόμενες ήττες κόντρα στον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ επικράτησε 71-70 στο… κιτρινόμαυρο ΟΑΚΑ και ισοφάρισε σε 1-1 την ημιτελική σειρά, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ποιος θα προκριθεί στους τελικούς της φετινής Α1 (στις τρεις νίκες). 

Το τριφύλλι ήταν εμφανώς ανώτερο στο πρώτο μέρος (όταν προηγήθηκε μέχρι και με 12 πόντους), ωστόσο στο δεύτερο τα «κόζια» άλλαξαν. Η Ένωση παρουσιάστηκε «μεταμορφωμένη» προς το καλύτερο, έτρωγε σίδερα στην άμυνα, έβαλε τα μεγάλα σουτ και κατάφερε να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση, προηγούμενη μάλιστα και με έξι πόντους, 70-64. Η αυταπάρνηση των Σίνγκλετον-Παππά έφεραν το ματς εκ νέου σε ισορροπία (70-70), ο Μαυροειδής έβαλε μία βολή και 47’’ με το σκορ στο 71-70, είχαμε… θρίλερ. Ο Ούκιτς αστόχησε για τρεις προκειμένου να «κλειδώσει» το ροζ φύλλο αγώνα για την ΑΕΚ, ο Ρίβερς στην εκπνοή είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στον Εξάστερο, όμως από τα 5.5 μέτρα βρήκε σίδερο και προκάλεσε… ανακούφιση στο κλειστό! 

Μεγάλο παιχνίδι από τον Μιλόσεβιτς που σήμανε την… αντεπίθεση και είχε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, από κοντά ο Μαυροειδής ο οποίος με 12 πόντους και πολλές μάχες κράτησε όρθιους τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, άλλους τόσους έβαλε ο Σάκοτα, έχοντας μάλιστα ένα καθοριστικό τρίποντο προς τη λήξη, προκάλεσε ζημιές στον Παναθηναϊκό, κυρίως με την οργάνωση του παιχνιδιού, ο Ούκιτς. Από πλευράς ηττημένων 19 πόντους και 11 ριμπάουντ είχε ο συγκινητικός Σίνγκλετον, 11 και 6 ο Γκιστ που έπαιξε ανεξήγητα λίγο (20’), άστοχος ο «μοιραίος» Ρίβερς με 2/8 σουτ, χαμηλά έμεινε ο άστοχος Καλάθης, που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την άμυνα του Λαρεντζάκη, προσπάθησε ο Μπουρούσης, αλλά δεν πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες (8ρ.), αλλού γι’ αλλού ο… επικίνδυνος Τζέιμς με 1/7 σουτ και εκτός τόπου και χρόνου επιλογές. 

Επόμενο ματς των δύο ομάδων, στο… πράσινο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά, την προσεχή Πέμπτη (18/5). 

Το ματς 

Με διάθεση να επιτεθούν στο ζωγραφιστό ξεκίνησαν την αναμέτρηση ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Με αιχμή του δόρατος τους Ούκιτς-Μαυροειδή, η Ένωση προηγήθηκε 5-0, ωστόσο οι εμπνεύσεις του Μπουρούση μετά από συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ, διατήρησαν κοντά στο σκορ το τριφύλλι, 7-6. Σιγά-σιγά οι πράσινοι άρχισαν να… σφίγγουν στην άμυνα, να περιορίζουν τον Κροάτη γκαρντ των κιτρινόμαυρων και με πέντε συνεχόμενους πόντους του Φελντέιν, έφτασαν στο 7-11. Όσο οι παίκτες του Μανωλόπουλου δεν μπορούσαν να βρουν plan b στην επίθεση κι όσο ο Καλάθης οργάνωνε υποδειγματικά για τους συμπαίκτες του, τόσο ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τα ηνία του αγώνα, 12-17. Με 1/8 τρίποντα που είχε στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ (έναντι 1/4 του Παναθηναϊκού, ήταν αναμενόμενο να… αγκομαχεί επιθετικά –παρά το γρήγορο τέμπο στην αναμέτρηση- και φυσιολογικά ο Εξάστερος έκλεισε την περίοδο στο +5, 17-22, με τους Καλάθη-Γκιστ να βάζουν με εντυπωσιακό τρόπο την «σφραγίδα» τους. 

Την ώρα που οι κιτρινόμαυροι τα έβρισκαν «μπαστούνια» από την άμυνα του Παναθηναϊκού, οι Γκιστ-Γκάμπριελ ήταν ορεξάτοι και με ωραίες συνεργασίες οδηγούσαν την ομάδα τους για πρώτη φορά στο +9, 19-28.Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ του τριφυλλιού, που δεν έδειχνε να χάνει το ρυθμό του παρά τις αλλαγές από τον Πασκουάλ. Τα καλάθια του Μιλόσεβιτς έμοιαζαν με… όαση στο εν γένει black out της Ένωσης και τελικώς τα back to back τρίποντα από Παππά-Ρίβερς, έγραψαν το 27-37, με τους γηπεδούχους να έχουν «θέμα» και στην άμυνα. Η διαφορά έφτασε και στο +12 (29-41), όμως ο Τζέιμς μάλλον… το παράκανε με τις προσωπικές επιλογές που έπαιρνε, ενώ η είσοδος του Ούκιτς άλλαξε εκ νέου τα δεδομένα. Ο Κροάτης γκαρντ ήταν… όλα τα λεφτά για την ΑΕΚ (μαζί με τον Μαυροειδή στο προηγούμενο κομμάτι του πρώτου μέρους) και με δικές του προσπάθειες, κατάφερε στο νήμα του ημιχρόνου να κλείσει ελαφρώς την ψαλίδα και με buzzer beater να διαμορφώσει το 37-44. 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε… κοιμισμένος στην επανάληψη –λόγω και της τρομερής διάθεσης που έβγαζαν οι γηπεδούχοι στην άμυνα, έμεινε χωρίς πόντο για 4’ και ο Μιλόσεβιτς… κουβαλώντας την ΑΕΚ έγραψε το 44-44. Ο Πασκουάλ κάλεσε εσπευσμένα τάιμ-άουτ για να ξυπνήσει τους παίκτες του, την ώρα που ο κόσμος της Ένωσης είχε μπει για τα καλά στην εξίσωση! Γκιστ και Σίνγκλετον… σήκωναν το τριφύλλι στις πλάτες τους, όμως Μιλόσεβιτς και Μαυροειδής απαντούσαν για λογαριασμό της ΑΕΚ, γράφοντας το 48-50. Κάπου εκεί το ματς… πήρε φωτιά. Ένα φάουλ του Ελόνου στον Γκιστ προκάλεσε έξαλλες διαμαρτυρίες, με τον Μανωλόπουλο να χρεώνεται με τεχνική ποινή. Ο Γκιστ έβαλε τις βολές, ο Φελντέιν «μπουμπούνησε» τρίποντο και η διαφορά εκτοξεύτηκε μετά από ώρα στο +7 για τον Εξάστερο, 48-55. Πάνω που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μπαίνει σε θέση οδηγού, ήρθαν δύο «βόμβες» του Νιούλεϊ να ανατρέψουν τα δεδομένα. Ο Αυστραλός πέτυχε μεγάλα back to back τρίποντα και διαμόρφωσε το 56-57 στο φινάλε του δεκαλέπτου, σηκώνοντας όλο τον κόσμο στο πόδι. 

Δεκάλεπτα: 17-22, 37-44, 56-57, 71-70 

ΑΕΚ: Ούκιτς 8 (4/10 σουτ), Λαρεντζάκης 5 (1), Νιούλεϊ 6 (2), Μαυροειδής 12 (6 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 4 (1/6 σουτ), ΜακΓκραθ 2 (1/5 σουτ), Ελόνου 4, Μιλόσεβιτυς 14 (1/5 τρίπ., 6 ριμπ., 4 ασ.), Ντίξον 4 (2/11 σουτ), Σάκοτα 12 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Φελντέιν 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Μπουρούσης 6 (8 ριμπ.), Σίνγκλετον 19 (11 ριμπ.), Καλάθης 4 (1/7 σουτ), Ρίβερς 5 (1 τρίπ.), Τζέιμς 2, Παππάς 11 (1), Γκιστ 11 (6 ριμπ.), Γκάμπριελ 2

Α1: Τελευταία Ενημέρωση