ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μία αγωνιστική και βαρύ πρόστιμο

Ακριβά θα πληρώσει ο Ολυμπιακός τα καπνογόνα και τις κροτίδες, όπως και την είσοδο αρκετών φιλάθλων του στον αγωνιστικό χώρο στο τελευταίο ματς των play offs με την Εφές. Ο ανεξάρτητος αθλητικός δικαστής της Ευρωλίγκας τιμώρησε τους «ερυθρόλευκους» με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 32.500 ευρώ. Ο Ολυμπιακός θα εκτίσει την ποινή της έδρας του στο πρώτο ματς της επόμενης περιόδου, αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, όπως έχει γίνει στο παρελθόν, να παίξει μακριά από το ΣΕΦ αλλά παρουσία κόσμου (έχουν γίνει αντίστοιχα ματς σε Κρήτη και Κύπρο στο παρελθόν). 

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας αναφέρει: «Λόγω συνεχών παραβάσεων των κανονισμών της διοργάνωσης, ο δικαστής αποφάσισε μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 15.000 ευρώ για τη χρήση καπνογόνων και κροτίδων, κάτι που απαγορεύεται από το άρθρο 29.1 του πειθαρχικού κώδικα. Ο δικαστής έδωσε ειδική έμφαση στο γεγονός ότι υπήρξαν αντίστοιχες παραβάσεις σε εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια και έκρινε ότι υπάρχει πιθανός κίνδυνος για τους φιλάθλους, τους παίκτες και τους διαιτητές». 

Επίσης ο δικαστής προσθέτει πως «… ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να γνωρίζει καλά πως η χρήση πυροτεχνημάτων θα πρέπει να απαγορεύεται με κάθε κόστος σε ένα γεμάτο γήπεδο. Οτιδήποτε περιλαμβάνει φωτιά, φλόγες ή μπαρούτι δεν είναι ακίνδυνο και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν τυχερό που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός». 

Τέλος, ο δικαστής επισημαίνει πως «βάσει του άρθρου 29.2 του πειθαρχικού κώδικα ο Ολυμπιακός τιμωρείται με πρόστιμο 17.500 ευρώ για την εισβολή οπαδών του στο παρκέ, ενώ υπήρξαν παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν».

www.sport-fm.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Α1: Τελευταία Ενημέρωση