ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Ο Σπανούλης άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού» (vid)

Τον Βασίλη Σπανούλη αποθέωσαν οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Κεμ Μπιρτς, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της Ευρωλίγκας. 

Ένα βίντεο αφιέρωμα όπου γίνεται… focus στον Βασίλη Σπανούλη δημιούργησε η Ευρωλίγκα ενόψει του Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, στην οποία έχει τον ρόλο του… πατέρα ή του μεγάλου αδελφού, ενώ στη συνέχεια ο «V-Span» γνώρισε την αποθέωση από τους Γιάννη Σφαιρόπουλο, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου και Κεμ Μπιρτς. 

«Μου αρέσει να είμαι μέλος της οικογένειας, σαν ένας πατέρας ή ένας μεγάλος αδελφός. Θέλω σε κάθε στιγμή να βοηθάω για το καλό της ομάδας. Αυτή η ομάδα έχει ρόλους. Κάποιος πρέπει να μιλάει περισσότερο και κάποιος λιγότερο. Είναι σαν οικογένεια. Όλοι αγαπιόμαστε. Ίσως κάποιες να είμαι περισσότερο σκληρός με μερικούς από τους συμπαίκτες μου, αλλά ο μόνος λόγος που το κάνω είναι για να βελτιωθεί η ομάδα», δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης και συμπλήρωσε: «Η δουλειά μου εδώ δεν είναι μόνο να σκοράρω και να δίνω ασίστ. Δουλειά μου επίσης είναι να κάνω όλους τους συμπαίκτες μου καλύτερους και να δίνω την μπάλα στο κατάλληλο άτομο την κατάλληλη στιγμή». 

Τέλος, ο αρχηγός του Ολυμπιακού είπε: «Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης. Από το 2012 έχουμε βρεθεί σε τρεις τελικούς κι έχουμε κερδίσει τους δύο. Δεν ξέρουμε αν θα γίνει ξανά και για αυτό πρέπει να κυνηγήσουμε τις πιθανότητες μας για να κάνουμε κάτι ξεχωριστό». 

Σφαιρόπουλος: «Πολύ μεγάλος ο θρύλος του Σπανούλη» 

«Είναι ο ηγέτης μας. Ο θρύλος του είναι πολύ μεγάλος. Ο συνδυασμός της νοοτροπίας νικητή, της εμπειρίας, της γνώσης, της μαχητικότητας και της σκληράδας του περνάει σε όλους του παίκτες. Είναι ο ηγέτης μας και ένας τύπου παίκτης που δεν συναντάς ανά τα χρόνια. Ο θρύλος του είναι μεγάλος». 

Πρίντεζης: «Σαν αδελφός μου...» 

«Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτης της Ευρώπης. Ηγέτης τόσο εντός, όσο κι εκτός γηπέδου. Αν τον δεις στην προσωπική του ζωή, έτσι σκέφτεται και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μετά το 2011 παίζουμε μαζί στον Ολυμπιακό, ενώ ήμασταν 3-4 χρόνια συμπαίκτες και στην Εθνική. Στο σύνολο σχεδόν παίζουμε μαζί για 10 χρόνια. Στο γήπεδο είναι σαν δεύτερος αδελφός μου». 

Παπανικολάου: «Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το μπάσκετ» 

«Είναι ο παίκτης που άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού. Αυτή η ομάδα χτίστηκε γύρω από τον Βασίλη, από το πώς να τον υποστηρίζει και από το πώς να εκμεταλλευτεί το πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Κάνει τους πάντες γύρω του να είναι καλύτεροι τόσο ως παίκτες, όσο και ως άνθρωποι και η προσφορά του στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια είναι ακόμα μεγαλύτερη από εκείνη που νομίζει ο κόσμος. Δεν πιστεύω πως μπορεί να ζήσει χωρίς το μπάσκετ. Καθημερινά ξυπνάει και πέφτει για ύπνο σκεπτόμενος το μπάσκετ. Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα που μπορούμε να έχουμε για το πώς πρέπει να είναι ένας επαγγελματίας και το πώς ένας νικητής προετοιμάζεται για να γίνεται καλύτερος κάθε ημέρα. Χρωστάμε πολλά στον Βασίλη». 

Μπιρτς: «Με βοήθησε ο Σπανούλης» 

«Αν τον έχεις στην ομάδα σου είναι εύκολο να χαλαρώσεις με τα λόγια του πριν από τα παιχνίδια. Γνωρίζει ότι θα δικαιωθεί, επειδή έχει ξαναβρεθεί στο αντίστοιχο σημείο. Με βοήθησε πολύ να κατανοήσω το ρόλο μου, χωρίς να πρέπει να υπερβάλω. Αν το έκανα, μου το εξηγούσε λέγοντας μου ότι είμαστε όλοι μία ομάδα και πως πρέπει να κάνω συγκεκριμένα πράγματα». 

 

Πηγή:sport-fm.gr

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση