ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Χαμένες βαλίτσες, χαμένοι στο χωριό

Διάφορα συνέβησαν κατά την άφιξη της Κυπριακής αποστολής στο Γκιόρ της Ουγγαρίας για το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων.

Με μικρή καθυστέρηση, λόγω της αργοπορημένης αναχώρησης από το αεροδρόμιο Λάρνακας, έφθασε λίγο μετά τις 9 το πρωί του Σαββάτου (22/07) στη Βουδαπέστη η Κυπριακή αποστολή για το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων. Ακολούθως η 31μελής αποστολή πήρε το λεωφορείο για το Γκιόρ, πόλη που θα φιλοξενήσει την 14η έκδοση των αγώνων.

Συγκρατημένη αισιοδοξία ανάμεσα στα μέλη της αποστολής ήταν αυτό που εύκολα διέκρινε κανείς, με αρκετούς εκ των νεαρών αθλητών να αναμένουν με αγωνία τις κληρώσεις και τις σειρές με τις οποίες θα αγωνιστούν (αναλόγως αθλήματος), κάτι που όπως τόνισαν έχει ιδιαίτερη σημασία. Λόγω του δύσκολου της ώρας, οι πλείστοι προτίμησαν την… αγκαλιά του Μορφέα αντί κουβέντας κατά τη διάρκεια των πτήσεων, ωστόσο η αισιοδοξία και η ετοιμότητα της αποστολής ήταν εμφανής.

Στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης το «Team Cyprus» έτυχε υποδοχής από εθελοντές των αγώνων, που με χαμόγελο καλωσόρισαν όλα τα μέλη και κάλεσαν μεμιάς το λεωφορείο για το ταξίδι των δύο περίπου ωρών για το «αθλητικό χωριό» όπου θα διαμένουν για τα επόμενα εφτά βράδια. Αν η άφιξη δεν συνοδευόταν με την –ατυχής- απώλεια αποσκευών έξι ατόμων της αποστολής (πέντε εξ αυτών αθλητές και προπονητής), θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εξαιρετική η υποδοχή.

Στο Γκιόρ τώρα, άλλη κουβέντα, αφού παρατηρήθηκε μία γενική ανοργανωσιά στον χώρο. Αρκετά ζητήματα όπως η σίτιση και η στέγαση των αθλητών αλλά και η αποθήκευση των ποδηλάτων, καθυστέρησαν αρκετά να γίνουν. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως από τις 12 το μεσημέρι που έφθασε η αποστολή στο AVL 1 (αθλητικό χωριό 1), πέρασαν οι τρεις για να καταφέρουν να καταλύσουν στα δωμάτια τους οι αθλητές, έχοντας πρώτα περάσει από αψίδες ελέγχου (για το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης).

Συνυπολογίζοντας σε αυτά πως η αποστολή βρέθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την μία το πρωί του Σαββάτου, γίνεται αντιληπτό πως χρειάστηκαν 14 ώρες προκειμένου οι νεαροί αθλητές να καταφέρουν να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τα στομάχια τους με κάτι της προκοπής.

Συνομιλώντας με πιο έμπειρα μέλη της αποστολής, το γενικότερο συμπέρασμα είναι πως μία… ταλαιπωρία υπήρξε γενικότερα κατά τη μετάβαση της αποστολής, ενώ η καθυστέρηση και η ανοργανωσιά στο να ήταν αναμενόμενη μεν, μπορούσε να αποφευχθεί δε.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Ανδρέα Καζαμία (στίβος / επί κοντώ), Πέτρο Κούση (στίβος / 1500 μ. και 3000 μ.), Παναγιώτη Ιωαννίδη (στίβος / ύψος), Παναγιώτη Μυλωνά (στίβος / τριπλούν), Ρένο Χριστοφόρου (στίβος / 110μ. εμπόδια), Σοφία Χατζησάββα (στίβος / σφυροβολία), Σοφοκλή Μουγή (κολύμβηση / 100 μ. + 200 μ. ύπτιο, 50μ. + 100μ. ελεύθερο), Αμαλία Τσιτσεκλή (κολύμβηση / 200μ. + 400μ. + 800μ. ελεύθερο), Γαβριέλα – Γκλόρια Φιλασίδη (ενόργανη), Δήμητρα Κουκουμά (ποδηλασία / ατομική, αντοχής), Σάββα Ζένιου (ποδηλασία / ατομική, αντοχής), Ανδρέα Τζιακούρη (τένις), Κύπρο Κούρρη (τζούντο / -60κ.), Λουκά Λουκά (τζούντο / -55κ.) και Ορέστη Αγαθαγγέλου (καγιάκ).

Κυπριακή συμμετοχή δεν θα υπάρξει στα ομαδικά αθλήματα, όπως είναι η καλαθόσφαιρα, η χειροσφαίριση (χάντμπολ) και η πετόσφαιρα.

Μαζί τους ταξίδεψε και η Διεθνής Κριτής Ελπίδα Μιχαήλ, ενώ την αποστολή συνοδεύουν δύο εκπρόσωποι της ΚΟΕ, οχτώ προπονητές, μία ιατρός, ένας φυσιοθεραπευτής, μία Young Ambassador, ένας δημοσιογράφος και ο αρχηγός αποστολής. Πρόκειται για τους Γεώργιο Χρυσοστόμου (αντιπρόεδρο ΚΟΕ), Ιωάννη Φωτίου (μέλος Ε.Ε. ΚΟΕ), Πέτρο Πατσιά (αρχηγό αποστολής), Χρυσταλλένη Τρικωμίτη (Young Ambassador), Αντιγόνη Ρουσουνίδου (ιατρό), Αιμίλιο Σύζινος (φυσιοθεραπευτή), Ανδρέα Οδυσσέως (δημοσιογράφο), Ντέιβιντ Γεωργίου (προπονητή στίβου), Ορέστη Σοφοκλέους (προπονητή στίβου), Γιώργο Μυλωνά (προπονητή κολύμβησης), Γιώργο Γεωργίου (προπονητή ενόργανης), Ιωάννη Ταμουρίδη (προπονητή ποδηλασίας), Γιώργο Χριστοδούλου (προπονητή τένις), Λαυρέντιο Αλεξανίδη (προπονητή τζούντο) και Μιχάλη Κυριάκου (προπονητή καγιάκ).

Ανδρέας Οδυσσέως
Απεσταλμένος ΕΑΚ

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση